RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2513|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

灣仔橋底將會大修但日期未定

chub 發表於 2009-8-22 08:08:23 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
上個禮拜打電話去康民署投訴滑梯個邊晚上燈光唔夠,

同佢過左兩日後就有回覆,話經己同機電署傾緊個期睇下幾時加燈,

我見佢咁好傾咪順便同佢講講個場地上面浸油好緊要,

如果洗左我地玩車既就好難操控,可唔可以唔使個地下呀?

佢話會同有關方便傾傾,反映呢個問題,同埋遲下會大修個場,唔會再好似而家咁向地下上面油一浸油柒,

不過未定到日期,

事後我都覺得自己好無聊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IS520 發表於 2009-8-22 09:49:15 | 只看該作者

咁你有無  "順便" 咁同佢地講:  可唔可以擴大啲條賽道既面積呀?    

btw, 尋晚既 "事事旦旦"新聞, 都報導有關 rc car 既情況,
有 私人車場, 有 tko車場, 亦有 哩個橋底 油淋淋既場   真係有 <感觸>啊.......!

另外, 就 tko場 既用家咁講: <....... 哩個埸, 我地已經玩左 2年喇.....>  大致係咁意思啦..

我一聽到哩句, 立即有疑問......?   會唔會有 side effect 嫁?
你知啦, 我地個 hkgov. 幾咁有 "效率" 至得架, 唔講唔覺 ...... 揚起左, 就麻鬼煩喇......!
swswsw 發表於 2009-8-22 19:30:37 | 只看該作者
they are "yes" man....
Marco明 發表於 2009-8-22 19:39:34 | 只看該作者
如果橋底改返石屎地就真係太好啦
Carsong 發表於 2009-8-22 19:52:44 | 只看該作者
Wish the Govt make the thing happen within this year la...
 樓主| chub 發表於 2009-8-23 07:45:27 | 只看該作者
咁你有無  "順便" 咁同佢地講:  可唔可以擴大啲條賽道既面積呀?    

btw, 尋晚既 "事事旦旦"新聞, 都報導有關 rc car 既情況,
有 私人車場, 有 tko車場, 亦有 哩個橋底 油淋淋既場   真係有 啊... ...
IS520 發表於 2009-8-22 09:49

佢會再打比我架,到時我會同佢講希望佢可以將個場搬去隔離露天個度加大佢返正都冇人用!
swswsw 發表於 2009-8-23 08:15:18 | 只看該作者
make it bigger.... good good...
阿彥 發表於 2009-8-25 01:11:25 | 只看該作者
老實講
公共車場既然唔洗錢玩
質素係點大家心裹有數
就算大修完
相信好快又會變返做爛地-.-
有勇冇謀 發表於 2009-8-25 09:53:31 | 只看該作者
香港政府會咁易批地比人, 就唔洗搬校都搞到成煲粥啦...
kkchung 發表於 2009-8-25 13:22:13 | 只看該作者
可能到時要停八個月至一年工程期重做地面和防滑.
angusrider88 發表於 2009-8-28 17:46:26 | 只看該作者
But at least have a "Hope"
lazer 發表於 2009-9-16 01:21:02 | 只看該作者
個track其實冇乜大問題, 好多人都好enjoin係呢個場玩.
不過都知仲有好多人唔鐘意呢個track, "擴大"/ "大修個場盞大家冇得玩.
不如叫政府係其他地方整多幾個場好過, 香港仲有好多天橋底可以起車場.
係葵涌有個橋底球場, 從未見過有人打波, 不如改建成車場好過啦.
Marco明 發表於 2009-9-16 15:41:53 | 只看該作者
個track其實冇乜大問題, 好多人都好enjoin係呢個場玩.
不過都知仲有好多人唔鐘意呢個track, "擴大"/ "大修個場盞大家冇得玩.
不如叫政府係其他地方整多幾個場好過, 香港仲有好多天橋底可以起車場.
係葵涌有個橋底 ...
lazer 發表於 2009-9-16 01:21

仲有美孚橋底........
 樓主| chub 發表於 2009-9-16 22:54:25 | 只看該作者
同議員反應會唔會有幫助呢?
一匹狼 發表於 2009-9-17 00:00:54 | 只看該作者
柴灣回旋處...改做rc場就好囉
基本上得星期日會有賓賓係度,而且只係用得3份1左右咁多地方
其他地方轉做rc場仲好啦...
IBM 發表於 2009-9-17 13:19:55 | 只看該作者
仲有美孚橋底........
Marco明 發表於 2009-9-16 15:41

美孚橋底以前曾是 RC 車埸
Marco明 發表於 2009-9-17 13:40:38 | 只看該作者
美孚橋底以前曾是 RC 車埸
IBM 發表於 2009-9-17 13:19

係咩......咁應該打回原形啦
如果將十九區既穚底都改為遙控車場就好囉...但係就會引身左第二D問題出黎....