RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2234|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

一時無聊油左d燈似番頭d

椰禮 發表於 2006-1-14 02:56:25 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
頭先真係無無聊聊望左一望部86,對尾燈越望得佢耐就覺得佢越怪,爭紅色太單調,就一於決定油鬼左去,之後上網搵頭D 86既圖,之後又要搵番枝陳年舊黃色marker,成年冇用加上好似得冇咁就放左唔知邊,不過好快又搵到,之後油啦,紅色最底行最則邊黃色啦油左,之後望住岩岩搵既86圖,對燈都唔同ge,之後又搵過第2張圖,xd又同頭先一樣,不過見到張86模型既,就係同一行黃色格一個併果度油銀色油完,就覺得唔多掂,唔知點解好漆,多左行紅色係上面,之後當然望番張相,景然冇果行ga佢,頂唔順tomy出咁既86殼,之後搵左次我唔信冇,一下只比我見到以前想down落黎改做86殼既86紙模,好開心係一樣啦,之後一睇,原來最高果行紅色係黑色黎,最側都係黃色燈真係頂啦,我冇黑色marker,以前問fd問,宜家2點幾3點零搵咩借先得ga,之後就諗到用黑色水筆油,但係油唔上bo,就搵cuter削咁小小油上去掂左,諗住影番幾張相啦,影完3張尾就影張頭啦,影完大檸樂lo,車頭冇黃燈,又要加番,真係吹漲xd,之後del再影過~~~以上係半個鐘內所發生的~~~
聽日先post 86相呀
 樓主| 椰禮 發表於 2006-1-14 18:47:35 | 只看該作者
Sephiroth 發表於 2006-1-14 18:52:33 | 只看該作者
黑色個行都係見紅bor~
 樓主| 椰禮 發表於 2006-1-14 18:58:24 | 只看該作者
當然啦,我用水筆係咁啦
s2000tomy 發表於 2006-1-14 23:33:18 | 只看該作者
i feel ok wor....
 樓主| 椰禮 發表於 2006-1-14 23:56:37 | 只看該作者
如果d相放到好鬼大就會睇到,我宜家又油過,不過今次都有小小紅,但就多左透明上唔到,第日買番d工具啦~
 樓主| 椰禮 發表於 2006-1-15 04:40:33 | 只看該作者
整好左小小既86,其實冇咩點變

想問問如果要將對軨整黑點搞好?我之前試過用林寶對鍍銀軨整落洗甲水度"沉"(唔記得左個字xd),等多超耐拎番上黎d銀色溶左係洗甲水度,之後整多幾野怕噴唔上黑色,之後就搵個"侶"罐"攝"係白色舊野同軨中間,一心諗住頂住左冇事(唔流落枝軸度),不過噴左好幾次先覺得上到色,之後好似冇事ga,宜家就laglag地啦,勁灰~
~86用黑軨型好多~
cyyip 發表於 2006-1-15 10:03:34 | 只看該作者
如果你買GTR ge話就有勁似86個黑軨
 樓主| 椰禮 發表於 2006-1-15 18:05:55 | 只看該作者
bcg果對軨全部都係好似你e種咁gaja,我宜家咁會睇落底左