RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3851|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買M04^^

alangor 發表於 2006-1-15 00:37:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好,
請問M04大約幾$$?
有冇電變,Bearing跟埋?^^

謝謝
billyho 發表於 2006-1-15 00:39:48 | 只看該作者
$400 左右,包電變,Bearing
椰禮 發表於 2006-1-15 01:08:55 | 只看該作者
我想問如果新手想玩(有枝iw02控)仲要d咩野同要幾多幾ga?
courel500 發表於 2006-1-15 11:22:11 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2006-1-15 01:08 發表
我想問如果新手想玩(有枝iw02控)仲要d咩野同要幾多幾ga?

(1) 電子野 : 你有支控之外 , 接收 & Servo & 電變有無 ? 如果無 , 每樣各一先 ! (
(2) 用電    : 支控用o既唔好理佢住 , 通常都係 2A 電 , 可以用叉電或普通 2A 都得 ,
                 架車用o既電通常都係 7.2V , 如果用原裝摩打 , 都可以行到30分鐘以上 .
(3) 車       : 自己能力範圍就得啦 ! ( M-03 / M-04M 都係 3XX ~ 5XX , 都要睇你用咩車殼 )
(4) 叉電機 : 有平有貴 , 有12V有220V , 如果只係屋企用 , 220V啦 !

當你只得支控&接收計 , 最平都要(全新計) : Servo $8x , 7.2V電/@ $100 , 車M-04m $400 ( 包電變 , 走原裝摩打 Okay , 其他我唔知呀 ) , 叉電機 $2xx 都有啦 !
( 以上只係我個人意見 , 如果有再平唔好插我呀 ! )
timy903 發表於 2006-1-16 01:29:54 | 只看該作者
是不是所有m04都是(包電變 , 走原裝摩打 ???/
23t摩打什麼牌子最好and how much
點改d齒
買什麼牌子好
 樓主| alangor 發表於 2006-1-16 08:55:59 | 只看該作者
是不是所有m04都是(包電變 , 走原裝摩打 ???/

我昨天買左呀,$398 MAzda MX5, 連電變,原裝摩打,全車bearing^^
不過我之前行過一間係$320,不過唔包,電變。。。我問佢連埋Teu101bk 電變幾$$,佢話$420...

23t摩打什麼牌子最好and how much
點改d齒
買什麼牌子好

hee..我都係初玩,我都唔係好知^^
不過我玩左幾個月電車,買左三隻都係Tamiya Super Stock 23T motor(2 x TZ, 1 x RZ),覺得幾好^^
齒方便,我昨天問店員,我問佢23T裝M04洗唔洗改齒輪?佢話唔洗都得咖啦。

Alan
billyho 發表於 2006-1-16 09:56:59 | 只看該作者
但係你係唔係0岩0岩玩車 ?? 如果係不如買m03玩住先 ,因為m04都幾難set車 >.<
Oakfield 發表於 2006-1-16 12:05:36 | 只看該作者
原帖由 billyho 於 2006-1-16 09:56 發表
但係你係唔係0岩0岩玩車 ?? 如果係不如買m03玩住先 ,因為m04都幾難set車 >.<

Yes, M03 more easy than 04.
timy903 發表於 2006-1-16 12:58:39 | 只看該作者
WHERE CAN BUY M04 連變 AND HOW MUCH $$$$$$$$$$$
警察 發表於 2006-1-16 18:45:54 | 只看該作者
原帖由 alangor 於 2006-1-16 08:55 發表

我昨天買左呀,$398 MAzda MX5, 連電變,原裝摩打,全車bearing^^
不過我之前行過一間係$320,不過唔包,電變。。。我問佢連埋Teu101bk 電變幾$$,佢話$420...

hee..我都係初玩,我都唔係好知^^
不過我 ...

好野又多個車友玩M車....
M04好玩呀...去大窩口一齊玩啦...個個星期六都有PARTY
M04玩SPORT TUEND己經好快...如果玩23T既話會再快D...但架車會好難控制同損秏會好大
 樓主| alangor 發表於 2006-1-16 20:47:36 | 只看該作者
M04好玩呀...去大窩口一齊玩啦...個個星期六都有PARTY
M04玩SPORT TUEND己經好快...如果玩23T既話會再快D...但架車會好難控制同損秏會好大

好呀好呀^^
等我呢個星期五去買隻Sport Tuned 先^^
Sport Tuned 大約幾$$?^^

同埋你地係大窩口邊度玩呀,我又來^^
警察 發表於 2006-1-16 21:52:46 | 只看該作者
原帖由 alangor 於 2006-1-16 20:47 發表

好呀好呀^^
等我呢個星期五去買隻Sport Tuned 先^^
Sport Tuned 大約幾$$?^^

同埋你地係大窩口邊度玩呀,我又來^^

歡迎加入呀....遲D放你架車張相上黎睇下
SPORT TUEND大概$80~$90左右

billyho 發表於 2006-1-17 01:21:09 | 只看該作者
警察 check pm ~~~ ^^
insane 發表於 2006-1-17 15:48:55 | 只看該作者
原帖由 警察 於 2006-1-16 18:45 發表

我有部TT01,原裝motor可唔可以join,會唔會有bias?
M03係咪貴過M04,M04 $398全套真係幾抵玩....
除此之外,邊度有平M車殼賣,e.g. Civic
Thanks
billyho 發表於 2006-1-17 16:36:20 | 只看該作者
原帖由 insane 於 2006-1-17 15:48 發表

我有部TT01,原裝motor可唔可以join,會唔會有bias?
M03係咪貴過M04,M04 $398全套真係幾抵玩....
Thanks

可以 ,最好就出多架M車啦
billyho 發表於 2006-1-17 16:40:19 | 只看該作者
原帖由 insane 於 2006-1-17 15:48 發表

Thanks

係啊 ,M03係貴過M04架 ,但係M03易SET過M04好多
gary 發表於 2006-1-28 17:22:13 | 只看該作者
特然咁多人玩M04既??
courel500 發表於 2006-1-29 00:36:17 | 只看該作者
原帖由 gary 於 2006-1-28 17:22 發表
特然咁多人玩M04既??

因為M04型囉 !