RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: redbullbull
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(以解決)有關HOBBY PRO火咀電的問題

teamc 發表於 2010-1-19 15:40:36 | 只看該作者
唔係$68的問題, $68唔= 唔長命, Service係要做, 但最緊要大家平心靜氣解決佢
wd40 發表於 2010-1-19 15:47:48 | 只看該作者
向機電工程處投訴 HOBBY PRO 的產品有安全性問題 , 公報佢公司名 , 可能更加好 , 嚇一嚇佢 , Hobby Pro 哩類超小型公司, 唔嚇佢唔識學乖
RC881 發表於 2010-1-19 15:35

嘩.....le位人兄同Hobby Pro le間公司好似有的恩怨甘啊,好想八卦一番呢! c c
RC881 發表於 2010-1-19 15:54:37 | 只看該作者

我都未買過Hobby Pro 產品 , 只係對事評論而已 !
$68 的確唔洗多錢, 正所謂一個似樣小小的早餐都唔只$68 , 問題係 : 用$68買件無用的垃圾 , 如果個個中招者都怕事不追究 , 咁就等於助長不良產品搵人老襯
機電工程署 網址 : http://www.emsd.gov.hk/
RC881 發表於 2010-1-19 15:56:33 | 只看該作者
唔係$68的問題, $68唔= 唔長命, Service係要做, 但最緊要大家平心靜氣解決佢
teamc 發表於 2010-1-19 03:40 PM

同意
比如 : 用$68買支六角批, 分分鍾可以用幾年
teamc 發表於 2010-1-19 16:00:05 | 只看該作者
向機電工程處投訴 HOBBY PRO 的產品有安全性問題 , 公報佢公司名 , 可能更加好 , 嚇一嚇佢 , Hobby Pro 哩類超小型公司, 唔嚇佢唔識學乖
RC881 發表於 2010-1-19 15:35

Hobbypro 全職工人超過100名(China/HK)
RCANDY 發表於 2010-1-19 16:14:37 | 只看該作者
21# RC881

C hing, we are talking the product not "hobby pro"
chickenleg 發表於 2010-1-19 16:49:37 | 只看該作者
c hing 也許有問題是舊電....bad luck for u la 你都未算唔好彩。
我有個friend 係水貨X度買左部353 成兩千幾.唸住打開...點知個C桶花左跟住返轉頭問呀XX鷹點算...佢仲講我都唔知架香港無代理又無得換你自己返去send e-mail 同廠講我無辨法...隔左成個月之後水貨X打嚟你囉返部机上嚟先.......上到去叫my friend 放底部353話幫我問吓有無得換不過唔知幾耐一個月唔定一定都唔定之後叫佢換個部機得唔得呀.佢又話無貨.....點算白白無左兩千幾...唉..唉..唉..唉
jerbet 發表於 2010-1-19 17:36:42 | 只看該作者
19# teamc

the problem is not about money...($68)
is u pay $68 to support them to make more bad quality product !!
比利羊 發表於 2010-1-19 17:37:43 | 只看該作者
我支持 bull bull 追到低!
pskyng 發表於 2010-1-19 18:12:09 | 只看該作者

好彩你去紅x. 若你在極x 同創x買. 我諗你要受多一重氣.,
wingscreamer 發表於 2010-1-19 18:25:20 | 只看該作者
我都覺得買垃圾,無論平貴都唔好, 仲要走幾轉KWS....!
我試個支Surefire M6 電筒,個燈膽無燒但系唔著, send email 去問,
佢地一蚊都唔收,系美國寄返個新比我!真系客戶至上, 做生意真系長遠的.....!

不過, Red bull Ching, 不要太恕, 時間系金錢, 玩車系為開心, 品牌不好,大家都唔會買啦!
如果佢地真系無用心為客人服務, 醜事好快好多人知...!
熊貓 發表於 2010-1-19 19:00:02 | 只看該作者
可能出廠已經充好電,68蚊一次性 用完即棄火咀批,不能再充!
mike20192 發表於 2010-1-19 19:46:17 | 只看該作者
可能出廠已經充好電,68蚊一次性 用完即棄火咀批,不能再充
熊貓 發表於 2010-1-19 19:00

咁都比你"林"到......
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-19 20:07:49 | 只看該作者
現在我只是要解決方法和合理解釋

今天到現在我還未收到鴻聲和hobby pro的電話

我勞氣不是因為他的品牌品質問題

好老實說,我是但出一出去買野都起碼買一千幾百LA

果六十多元我食飯都唔見左LA

我只是對你地hobby pro說(你這是你自己人為問題,拒絕換貨)

表達強烈不滿和抗議

昨日鴻聲說HOBBY PRO拒絕更換時

我就先說明了

我會不惜任何一切代價去拿回我的公道

希望是次問題hobby pro可以同我合理解決

令RED BULL BULL團隊重拾信心

令消費者重拾信心

令對外的人,知道hobby pro代理不是一間只是單向銷售的公司

不是一間只懂賣野和沒有售後的公司

我bull bull是對事不對人

只要你有道理我一定會聽你的

你只要給我合理的交代

我都會給你們一個好的下台階

和向大家交待hobby pro最後如何平息的過程

否則這一切只會是一個開始
justinwan 發表於 2010-1-19 20:25:05 | 只看該作者
你都要係人地立場諗下... 收你$68 包生仔全套???
每間公司都有refund policy  ...
你話1.5 A ja wo .....咩可能性都有..可能short 左.又可能你用左15A你自己吾知...(我意c 吾係你講大話)好多因素,你可能自己都吾了解. 你講所有野都係你自己觀點出發, 一定係講到自已arm晒..

仲有, 咩事都好, 你係無必要post  上網, 你單方面係度嘈對人地吾公平....世界上無一間公司會
比$$請個人專係係網上吵交..你估街市.對件事一d 幫助都無....

何況你仲話有進一步行動, 你開晒人名, 你又吾係法官,你朋咩話人錯???人地可以告你....

吾arm 聽就當我發up 風!!攪咁多野, 諗下d 新菜式好過la....
sport 發表於 2010-1-19 20:47:22 | 只看該作者
出到門口你說咩都無用...
kazafu 發表於 2010-1-19 20:50:56 | 只看該作者
对消费者来说 HK是购物天堂 退货地獄
Racon 發表於 2010-1-19 20:52:15 | 只看該作者
redbullbull 人地己經話換返比你喇, 你check check 先啦, 佢地呢支嘢總共己出售了近半萬支 (not only HK) 第一次聽到有事, 難免大家有誤會嘅~
stanley_wwy 發表於 2010-1-19 21:18:53 | 只看該作者
14# Racon

1.5A 叫大 A?

咁想問問start車時個 current 頂唔頂得住呢?
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-19 21:20:24 | 只看該作者
redbullbull 人地己經話換返比你喇, 你check check 先啦, 佢地呢支嘢總共己出售了近半萬支 (not only HK) 第一次聽到有事, 難免大家有誤會嘅~
Racon 發表於 2010-1-19 20:52

OK

因為現在還沒有人致電給我

我都是岩岩才收工

既RACON兄對我說事情OK

可能我地有d誤會la

因為當時真係極反感

希望這事情不會影響到KWS做生意的鋪頭

如對大家有任何影響購物和做生意

我bull bull在此致歉

如果事情解決後,我會在兩天內del post

和會取消任何行動