RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: redbullbull
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(原創)Bullbull新手set車分享

clio 發表於 2010-3-15 09:38:56 | 只看該作者
請問各位師兄,可唔可以解釋下downstop既作用同埋影響呢﹖小弟一直都唔係好明佢既原理。
謝謝!!
alexcheung 發表於 2010-3-15 09:44:50 | 只看該作者
不如星期日叫redbull兄去PYC開班受徒,讓各人大開眼界。
垃圾鏟 發表於 2010-3-15 11:44:07 | 只看該作者
rabbitmomo 發表於 2010-3-15 12:12:19 | 只看該作者
bull bull是次是用京商的V-ONE RRR EVO2和3-Racing的SET車架去跟大家分享心得

另都期望大家把知識拿出和 ...操多啲車好過你講咁多廢話啦小朋友
MARK1 發表於 2010-3-14 00:54

既然你話人講廢話,你又睇,你又覆??
就係多得你呢D人唔分享,RC先愈唻愈少人玩~
夠膽話人唔夠膽用真身,睇你唔起~

睇少D廢話啦老野~

支持BULL ~
garywong5368 發表於 2010-3-15 12:33:12 | 只看該作者
我到e家都唔明camber 同 toe in out  既真正作用
我只係調較到唔甩為止
george02 發表於 2010-3-15 12:43:19 | 只看該作者
多謝bullbull兄教導
garywong5368 發表於 2010-3-15 12:45:18 | 只看該作者
我都不想的

一天上班工作,十多小時

我還要自修和玩RC,一天只訓得數小時

收工十分攰,精神十 ...
redbullbull 發表於 14-3-2010 12:32 PM

好多謝你了
唔似有D人入來(呀交呀左)又無教人一味嘈
bbb 發表於 2010-3-15 13:16:14 | 只看該作者
同人分享,都要分享D正確資訊,
一架RRR可以順順利利跑到5分鐘都唔得,又話教人set車
又介紹D次貨Engine比人(GRP)
老作就勁,落場玩車又唔夠膽
要支持請先睇睇人地識唔識玩車先啦
RCANDY 發表於 2010-3-15 13:24:45 | 只看該作者
really thanks for bullbull's sharing here.
keep going!
大b 發表於 2010-3-15 13:28:09 | 只看該作者
支持BULL
duncan520 發表於 2010-3-15 13:32:00 | 只看該作者
Better "教學" change to "Sharing" la.

Thanks for sharing.
chungtsai 發表於 2010-3-15 13:43:10 | 只看該作者

支持大b
GOLDWING1800 發表於 2010-3-15 14:03:08 | 只看該作者

x2...
啱睇咪睇下囉,
覺得唔啱就自己出黎補充兩句咪仲實際,
剩係識得話別人既不是有用麼??
dick8746 發表於 2010-3-15 14:15:46 | 只看該作者
同人分享,都要分享D正確資訊<-------有唔正確就出聲啦~講唔出就收啦
一架RRR可以順順利利跑到5分鐘都唔得,又話教人set車<-------唔正確既資訊咪就係你囉,要行到5分鐘,大陸油雞都得啦!!
又介紹D次貨Engine比人(GRP)<-----GRP咁既價~有曲有批想死呀~~係冇Parts JA~~(開新機都係千多~買多部做PARTS好唔好?一部機玩成世呀)
老作就勁,落場玩車又唔夠膽<----~開個新ACC來小人~唔好講玩車~上綱留言你都係一隻"龜"
要支持請先睇睇人地識唔識玩車先啦<-----人地唔係比高手睇KA,新手一玩就識呀,識既都唔洗係樹做"屎X鬼"

我都做過新手(現在都係),有時真係問都唔識點問~BULL BULL 支持你~對於我真係好有用~須之前都有C兄講過,但你就講得令新手明白呢下好~
sdan321 發表於 2010-3-15 14:27:08 | 只看該作者
回復 36# 垃圾鏟

不要問,只要信,,,,,,,,,,信者得救,信者得永生呀,要虛心向  亞太區最強油動車手 工房林峯  bull bull 好好學習,才是皇道正宗啊 @@
sdan321 發表於 2010-3-15 14:39:44 | 只看該作者

全天候Setting嚟架,落雨同雪地都啱用 @@
Fluke 發表於 2010-3-15 19:28:10 | 只看該作者
請問各位師兄,可唔可以解釋下downstop既作用同埋影響呢﹖小弟一直都唔係好明佢既原理。
謝謝!!
clio 發表於 2010-3-15 09:38

http://www.x-model.com.tw/eshop/buy.php?stat=web&st=42
beebone 發表於 2010-3-15 22:09:17 | 只看該作者
既然你話人講廢話,你又睇,你又覆??
就係多得你呢D人唔分享,RC先愈唻愈少人玩~
夠膽話人唔夠膽用真身,睇 ...
rabbitmomo 發表於 2010-3-15 12:12

好明顯佢玩開電車, 電車男通常都係咁.
操車係緊要, set 車亦都係大同少易, 呢兩樣都係無絕對, 總之set出O黎架車O岩自己就自然快.
成日都聽"車快人慢", OR "人快車慢" , 架車O岩自己既driving style咪得囉.
beebone 發表於 2010-3-15 22:15:19 | 只看該作者
同人分享,都要分享D正確資訊,
一架RRR可以順順利利跑到5分鐘都唔得,又話教人set車
又介紹D次貨Engine比 ...
bbb 發表於 2010-3-15 13:16

咁多新仔咁火既.........

咁係有咩同人分享下呢? 錢? 女人?
GRP engine唔係次貨呀, 只係間工廠火災後兩個老闆唔攪engine生意, 剩底既只係貨尾. 我用緊呀, 無問題喎.
你梗係識老bull既呢, 係咪慢過人呀..........?!?!?!
kin12 發表於 2010-3-15 22:46:30 | 只看該作者

bullbull兄 我上次見你,玩車一個圈撞3次 ,操好d 先教人嗎