RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1811|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想轉玩油車

ghostbee08 發表於 2010-3-29 14:30:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

請問各位師兄,如果4k左右唔包控同接收有幾多可以選擇呢(1:10)? 麻煩各位師兄幫忙
jerbet 發表於 2010-3-29 14:48:34 | 只看該作者

回復 1# ghostbee08

有4k予算,基本上全部買到....

無論NT-1,3R,733,V10 普通版都係around 3k...

如果4k係要 車+engine&pipe+Servox2
車, 3R evo2 $24xx
Servo, S9451$5xx + S3050 $33x
engine, STS d12ex + pipe = 9xx

都要過左予算....
valklai 發表於 2010-3-29 16:41:53 | 只看該作者

師兄係工房都有好多高質素,價錢便宜既車,如3r,NT1...
買部二手車返黎,偈就買全新,pipe都可以買二手(coz.全新買返黎好快就會變舊+反正藏係車殼新舊都睇唔見)
咁樣會鬆動些!!!!
 樓主| ghostbee08 發表於 2010-3-29 16:55:13 | 只看該作者
多謝師兄意見,我會作為參考!
sport 發表於 2010-3-29 17:33:27 | 只看該作者
回復  ghostbee08

有4k予算,基本上全部買到....

無論NT-1,3R,733,V10 普通版都係around 3k... ...
jerbet 發表於 2010-3-29 14:48

師兄,如果車加engine加servo x2起碼預4k5
jerbet 發表於 2010-3-29 18:07:37 | 只看該作者

回復 5# sport

師兄我有講ar... 你自己加下...
車, 3R evo2 $24xx
Servo, S9451$5xx + S3050 $33x
engine, STS d12ex + pipe = 9xx
都要過左予算
jerbet 發表於 2010-3-29 18:23:53 | 只看該作者
回復 4# ghostbee08

其實如果你唔玩top class車、你可以買v-one SR玩stock
SR $23xx 有engine+pipe
二手車唔係唔好、不過要架正型lo..
sport 發表於 2010-3-29 21:14:30 | 只看該作者
回復  sport

師兄我有講ar... 你自己加下...
車, 3R evo2  ...
jerbet 發表於 2010-3-29 18:07

是的..
 樓主| ghostbee08 發表於 2010-3-30 01:48:55 | 只看該作者

其實如果你唔玩top class車、你可以買v-one SR玩stock
SR $23xx 有engine+pip ...
jerbet 發表於 2010-3-29 18:23

Vone SR 有engine+pip 咁so ? 咁真係幾底喎
jerbet 發表於 2010-3-30 01:54:36 | 只看該作者
回復 9# ghostbee08

http://www.kyosho.com/eng/produc ... l?product_id=105461

SR have GXR15 engine... not fast but fun enough...
it is just a plastic version of 3r... go to their website and have a look first la...
利物佬 發表於 2010-3-30 02:00:24 | 只看該作者
小弟有部 V ONE SIII Kyosho Cup Edition
車有跟 engine 同 pipe
砌好左,冇落過地,冇花,engine 都冇開過
有盒有說明書

因為要返工返學,又要陪女,只係夠時間玩電車
所以想放左佢,唔知師兄有冇興趣
 樓主| ghostbee08 發表於 2010-3-30 02:13:17 | 只看該作者

SR have GXR15 engine... not fast but fun enough...
it is just a pla ...
jerbet 發表於 2010-3-30 01:54

thx thx
 樓主| ghostbee08 發表於 2010-3-30 10:59:20 | 只看該作者
小弟有部 V ONE SIII Kyosho Cup Edition
車有跟 engine 同 pipe
砌好左,冇落過地,冇花,engine 都冇開 ...
利物佬 發表於 2010-3-30 02:00

師兄有圖嗎?考累會放咩價位?請PM我留言