RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2572|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

冇刷裝唔落..! 請c hing 指教.

JOEJO 發表於 2010-4-23 00:57:46 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟是華dee新手.  有一套'好盈'25A 5800kv 冇刷套裝. 但用原裝膠波箱裝唔落(因摩打鏍絲洞唔對位)  請問係咪有其他方法裝...???      如果前呔唔裝飛輪有影響嗎??    希望師兄可教教我....多謝!!
beebee 發表於 2010-4-23 01:26:44 | 只看該作者

借用"清清哥"d圖黎研究吓先~~thx

師兄你試吓咁擺位啦....應該會o.k架~~至於前呔唔裝飛輪....我地大部份都無裝....不過有落"綠蛇仔"頭呔膽黎定番個呔形.....頭太輕架車會難揸少少o架....留意啦
 樓主| JOEJO 發表於 2010-4-23 03:18:24 | 只看該作者
多謝bee bee 師兄教路!   但我是原裝膠波箱裝不上冇刷摩打啊.... 鏍絲位唔fit...!  什樣辨好..??
葉生 發表於 2010-4-23 09:04:27 | 只看該作者
摩打係咪有六個縲絲洞? 係咪呈平衡六角型? 如果係的話....係放唔落的.....
我地玩開既摩打都係有六個洞....但唔係平衡六角型.....係會偏埋一邊的......
jf813 發表於 2010-4-23 09:17:36 | 只看該作者
It should fit wor.  I am using hobbywing too...  try to turn the motor so the hole will fit the motor.  Or file the gearbox slight.  But I don't think it is necessary as mine is a direct fit.
大野 發表於 2010-4-23 12:29:27 | 只看該作者
回復 1# JOEJO

一百幾十買個金屬波箱啦,
您POWER唔細,
膠波箱一下掃埋波箱齒,
又冇貨,
您就企係到.
買多包薄介子攝下D波箱齒更好.
 樓主| JOEJO 發表於 2010-4-23 14:50:28 | 只看該作者
原來我個摩打得4個縲絲洞咋...所以唔FIT位!  多謝各位師兄.!      咁換金屬波箱,用原廠膠齒都咁易掃齒..??
葉生 發表於 2010-4-23 16:07:17 | 只看該作者
回復 7# JOEJO

換左金屬會好好多......不過一樣都會掃齒.....
如果架車跳 或者 條鍊太鬆....都會導致掃牙....
大野 發表於 2010-4-23 16:59:24 | 只看該作者
回復 7# JOEJO

冇話易唔易, 睇您好唔好彩.
有人一晚掃三個波箱.

我個人覺得, 膠波箱(換 3RACING), 同膠尾擔(換 HOT RACING), 攪左先會好D咁解.
jf813 發表於 2010-4-23 17:54:09 | 只看該作者

x2 basic mod for kyosho.  Plus rear shock and option tires.  
ballhk58 發表於 2010-4-23 19:08:16 | 只看該作者
我都係用3仔波箱加gpx尾擔
我尋日係車中x見到有hotracing尾擔
ppk831 發表於 2010-4-23 19:21:17 | 只看該作者
我都係用3仔波箱加gpx尾擔
我尋日係車中x見到有hotracing尾擔
ballhk58 發表於 2010-4-23 19:08

係車中x見到有hotracing尾擔就快d買左佢喇,好野黎架、全個KWS所剩無幾.
 樓主| JOEJO 發表於 2010-4-23 22:50:25 | 只看該作者
Thank you, sir!!