RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1899|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的 TAMIYA 1:12 KIT NO. 5842:16800 PORSCHE 956 NIB

booby 發表於 2010-6-19 21:35:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
完全未砌過.!!! 2004年由美國EBAY買回來 (中學時無錢買, 現在買番個回憶)

登錄/註冊後可看大圖
windows3.11 發表於 2010-6-19 21:44:56 | 只看該作者
Good Car.
minimini 發表於 2010-6-19 21:50:22 | 只看該作者
should cost you a fortune........
 樓主| booby 發表於 2010-6-19 22:09:49 | 只看該作者
should cost you a fortune........
minimini 發表於 2010-6-19 21:50

well...it's still cheaper than the "NEWMAN version" (even harder to find!)
*the value goes up alot now...hehe..

*I also had a "Willy's Wheeler" for 2 years (50% built), but then something happened, I had to let it go...
 樓主| booby 發表於 2010-6-19 22:14:32 | 只看該作者
放左成25年, 我想海綿呔都已經硬化啦..HAHA
所以都係唔打算砌,

如果要玩, 不如直接買部全新TEAM ASSOCIATED 1:12 12R5
sattaugoh 發表於 2010-8-6 16:22:28 | 只看該作者

呢架956,玩過兩架,即係親手買過兩次,所以一世都記得呢盒模型。
果陣約莫係1984年,出o黎做o野無幾耐,窮到死,人工得果400幾,果陣用去幾乎成份糧買,正一無有識死...

由細到大,都想學人玩遙控車好耐,終於有次一出糧,就走去銅鑼灣新都戲院附近間興記買車玩,一去到,就睇中呢架956(其實果陣都唔知行情,完全唔知架車係新貨!),無記錯o既話,果陣興記係賣380蚊o甘上下。因為係小弟第一部車o既關係,無經驗,一砌就燒鬼o左個爛鬼線圈變速,未落地就 "跛o左",玩都無得玩,傷心到死,最鬼慘,當時又無 parts 到香港...

後來過o左好耐,用好鬼貴o既價錢,同興記買番個原裝o既爛鬼線圈變速,終於有得玩,可惜果陣唔識打理部車,唔係爛呢樣就唔見o左果樣,再加上無 parts,落地無好多次就玩完,變廢車一架。

後來玩o左一輪buggy,想玩番平地,又走去興記買第二架956,呢次整得好o的,玩得比較耐。

呢架956當時以孖星o既水平來講,設計上算係突破,但水準上同其他牌子平地車仲差好遠,比都無得比,但一般玩樂、放下車仔,真係都幾過癮!

又係自己第一部模型車,仲買過兩次,一世記得佢。
RCman 發表於 2010-8-6 16:26:13 | 只看該作者
呢部車.......令我好懷念呀......當年我做暑期工時.....買回來,果時做暑期工,半個月糧幾日元。
剛剛夠買956+ 一支三和 Machine-A 單控only
watchmanll 發表於 2010-8-7 22:55:06 | 只看該作者
往事還可以回味!!!
totoro 發表於 2010-8-8 17:57:29 | 只看該作者
細個果時,第一次見到依部野,口水流晒出黎.
見到果幾粒啤呤,黑摩打,不知幾鬼想要