RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2167|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

要一副.12ENGINE跑到5分半係咪好難?

wingx2 發表於 2010-6-21 22:41:54 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想買呢副,
http://www.rcmart.com/catalog/rc ... e-carb-p-30928.html

登錄/註冊後可看大圖

有冇師與有用過?
chacha 發表於 2010-6-21 23:01:38 | 只看該作者
跑 5 分鐘咁小!
 樓主| wingx2 發表於 2010-6-21 23:07:59 | 只看該作者
其實我想問.
正常要幾多, ?
shouldbe 發表於 2010-6-22 00:08:26 | 只看該作者
小弟玩過兩副12級,第一副 OS XZ 跑7分半左右,本人都覺得滿意,可能因為我手車成日都收油啦.另一副係 OS SPEED 12TZ SPEC 2,同樣跑法但只得5分鐘多d,問過好多用呢副機的師兄都話係正常,講真玩開7分半家陣得5分鐘真係唔夠玩.
georgej 發表於 2010-6-22 00:58:20 | 只看該作者
回復 4# shouldbe

咁兩副機是否一樣速度先.要快錢同油秏一定多.OS SPEED 12TZ SPEC 2出名吾夠油
chacha 發表於 2010-6-22 02:09:13 | 只看該作者
小弟玩過兩副12級,第一副 OS XZ 跑7分半左右,本人都覺得滿意,可能因為我手車成日都收油啦.另一副係 OS SPEE ...
shouldbe 發表於 22/6/2010 00:08

以前係 PYC ,玩 Vone-rr 配 nova ,都有 7~8 分鐘
feihung 發表於 2010-6-22 11:44:24 | 只看該作者
Your choice is right.  Novarossi is the best of the best.  Besides, N12T1 is the cheapest one by which you can find in the market.  It is long life too!
shouldbe 發表於 2010-6-22 12:16:19 | 只看該作者
回復  shouldbe

咁兩副機是否一樣速度先.要快錢同油秏一定多.OS SPEED 12TZ SPEC 2出名吾夠油
georgej 發表於 2010-6-22 00:58

XZ 頭中段比較好, SPEC 2 要尾段先有明顯優勢.
當初於雷記貪平以$15XX買入SPEC 2,有點後悔......可能同我手車屎有關,講好玩我覺得 XZ 對我呢類新手會好一點兒
sfk 發表於 2010-6-22 13:09:52 | 只看該作者
回復 1# wingx2

平靚正!
吾好諗太多
 樓主| wingx2 發表於 2010-6-22 23:47:10 | 只看該作者
回復  wingx2

平靚正!
吾好諗太多
sfk 發表於 2010-6-22 13:09

明白了,
THANKS BIG C HING!

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| wingx2 發表於 2010-6-22 23:47:40 | 只看該作者
唔該曬, 咁多位.
ford 發表於 2010-6-23 02:10:18 | 只看該作者
 樓主| wingx2 發表於 2010-6-23 08:28:55 | 只看該作者

SAME AS NOVAROSSI WEBSITE INFO