RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: chub
打印 上一主題 下一主題
收起左側

灣仔橋底塲被洗咗白白,油水都無滴)(第二集)

alvis425 發表於 2010-7-30 01:45:04 | 只看該作者

回復 30# michaelxl2000

我想問下跑慢人地一秒唔通就要改短條路喇WO?
毒魚 發表於 2010-7-30 04:51:01 | 只看該作者
之前用過sorex28度試過,跑到,不過真係唔多夠咬...不過去果度玩到架野油淋淋又臭臭咁= w ="
 樓主| chub 發表於 2010-7-30 08:11:41 | 只看該作者

我都覺得倒油唔係咁好!但每次油雞玩完之後個地下都有一層層既油儲左係度!儲儲下個地好淋!

係唔需要倒油都玩倒,自從外判左比人管理之後就耐唔耐洗一次場,洗到個地油都冇滴,都唔知要等幾耐

先可以盡興地去玩,以我為例,我唔以經常去玩車,一個月玩得一兩次,昨日高興地去,失望而回.如果唔係

經常洗地,我相信其它師兄係唔會倒油,反而我覺得昨日架車比平時有油仲污joy左 好大塵,有排掃,

通常玩完都係係咁兒掃一掃,用布抹一抹就等下次再玩,最多都係洗乾淨個殼,不過有得玩就好玩喇!!

我曾經問過康民署,佢地話為左配合海濱長廊發展,橋底未來一兩年將會永久關閉,

但佢地話會先向港島區另覓地方,搵到合適地方便會取替橋底場!!可能過兩年會有新場玩!!
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 08:37:08 | 只看該作者
回復 37# 迷你谷爆

< 雖然成地油~m車同油車都還控制到>←←就係成地油你先控制到,試下搵日等佢洗完地你試下仲玩唔玩到?
 樓主| chub 發表於 2010-7-30 08:46:34 | 只看該作者
殺一警百 會有好效果
唔知邊個會做第一個"因為係橋底倒油搞到要罰錢"

我冇去過玩...但相信 ...
fatwah 發表於 2010-7-30 01:38

就算用所為既橋底鬼呔,冇技術,同架車既setting唔得,都玩唔到,你冇去過你就應該去玩一次

試試你既經驗知識技術,去調教車架,如果你能夠克服到的話,希望你能夠同大家分享你既心得!
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 08:49:23 | 只看該作者
回復 41# alvis425

唔系話要跑快與跑慢人地一秒的問題,有時呢個場可以令你連遊車河慢慢行都唔得,我系呢個場玩左好多年,唔系我固執,如果系呢個場玩開既師兄就知呢個場既特性同調教方法,唔同入場、跑街咁容易調教,如果師你未試過,請親身去呢個場試一次
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 08:55:53 | 只看該作者
回復 17# aloha

師兄如果有得揀系未選擇乾淨d好過污遭,如果有得揀系未住大屋好過訓街呢?
 樓主| chub 發表於 2010-7-30 08:57:48 | 只看該作者
回復  迷你谷爆

< 雖然成地油~m車同油車都還控制到>←←就係成地油你先控制到,試下搵日等佢洗完 ...
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 08:37

算把!!有好多人入大場玩之前都會上黎問問其它人有關setting或用咩呔玩,相信佢地都係唔孰識場

地,唔想入到去攪一大輪至玩到或攪一大輪都玩唔到,因會個場都有自己既特性!!但唔知點解呢個場經已

有好多人講過場地要夠油淋先玩到,但有好多人都係唔認同!!令人費解??????????
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 09:06:10 | 只看該作者
回復 48# chub

未系死撑,約佢走轉,叫佢用膠胎我就用橋底DIY海綿呔,只系研究交流一下,佢就話無興趣?令人費解?????
 樓主| chub 發表於 2010-7-30 09:10:44 | 只看該作者
回復  chub

未系死撑,約佢走轉,叫佢用膠胎我就用橋底DIY海綿呔,只系研究交流一下,佢就 ...
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 09:06

鬼呔加黑豬!!win
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 09:15:30 | 只看該作者
回復 45# chub

個個以為一本通書睇到老,自巳部車玩開自已果個場玩到識飛,以為就系果個setting可以去全世界既場都一樣識飛
msl 發表於 2010-7-30 09:18:52 | 只看該作者
我覺得呢個場的地面沒有油漬,像在濕的磁磚地面玩分別不大。
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 09:19:54 | 只看該作者
回復 50# chub
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 09:34:35 | 只看該作者
回復 43# chub

希望個新場塊地會有所改善
雪野男 發表於 2010-7-30 09:44:36 | 只看該作者
回復  chub

未系死撑,約佢走轉,叫佢用膠胎我就用橋底DIY海綿呔,只系研究交流一下,佢就 ...
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 09:06

因為呢個世界有好多人係講就天下無敵, 做就無能為力, 佢自己都跟本無勇氣去試, 可以o既我都真係好希望無人倒油落地下, 真係貪整抺車好玩咩
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 10:16:20 | 只看該作者
回復 55# 雪野男

算吧人覺有志,希望港島區會有一個唔需要淋油可以用到膠胎玩車既場,唔需要國際級咁大只需要好似橋底咁地點適中交通方便,或者可以重铺過灣仔橋底跑道應該政府唔難做到?花費唔高?有無師兄有意見呢?
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 10:30:31 | 只看該作者
回復 38# fatwah

玩油車d師兄算唔算倒油的其中一份子?因為地面d油漬油車都有一部份責任嗎?咁計法油車發出既聲音都系噪音污染?影響人聽覺?
hihizaza 發表於 2010-7-30 10:43:39 | 只看該作者
各位師兄玩完呢個場都應該成車油屎,我玩電車就唔敢去喇!回到家污染家居呀!
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 10:44:22 | 只看該作者
回復 40# fatwah

同樣道理,我無見過鬼,但相信會有
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 10:48:08 | 只看該作者
回復 58# hihizaza

所以唔會放架新車落去玩