RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4311|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日終於有時間去一去佐敦谷公園

fesonex 發表於 2010-8-4 01:34:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日終於有時間去一去佐敦谷公園
天氣幾好,有d微風,但係都幾曬下!
去到有位師兄放緊車!!
我臨走果陣,見到有兩位師兄玩"F104 pro"
個場都幾好跑,不個要小心大直路個分差位!!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
Q-pet 發表於 2010-8-4 01:58:00 | 只看該作者
我今日七點半個時係個度~"~
個場唔錯丫
kkchung 發表於 2010-8-4 04:20:10 | 只看該作者
我對個場有好大陰影
vayeate 發表於 2010-8-4 02:46

因為太熱?
EX超龍 發表於 2010-8-4 07:20:40 | 只看該作者

我3-8-2010第一次去@@" 6點左右到左...一個人玩哂個細場==" 玩18仔 俾d細仔搞到係咁撞...之後保安提議叫我去大場玩18仔...d大人都講這個場係俾細佬玩的.講我架18仔太快對細佬有危險...之後出左去大場玩...wa個場太大.架車去到某段路就冇哂feel易抄車.仲有企係上面台玩係就好正...但走上走落唔方便...如果係中間整條樓梯就方便/整條斜路俾架車上落就正~haha

補充: d保安好有禮貌.佢地講d簽名係用黎統計某d野的

大場影片
http://www.youtube.com/watch?v=ow5liuUYJ0o
1524 發表於 2010-8-4 08:52:06 | 只看該作者
回復 5# EX超龍

wakaka....原來太快都會比人趕.
tsoikahei 發表於 2010-8-4 09:21:59 | 只看該作者
邊個係到笑  細佬是指邊d人?
EX超龍 發表於 2010-8-4 09:54:05 | 只看該作者
回復  EX超龍

wakaka....原來太快都會比人趕.
1524 發表於 2010-8-4 08:52

=="唔算係趕...只係提議我去大場玩18仔...

仲有我睇個細場多數係d細佬係到玩玩具搖控車.我就係到玩18仔==快過佢地d車...d人又好似唔知大場and細場適合玩咩比例
EX超龍 發表於 2010-8-4 10:02:09 | 只看該作者
邊個係到笑  細佬是指邊d人?
tsoikahei 發表於 2010-8-4 09:21

我諗細佬是小孩子=="
Q-pet 發表於 2010-8-4 11:03:15 | 只看該作者

唔係..佢射爆左我地個fd架501~"~
爆批又爆頭波箱
ilove-benz 發表於 2010-8-4 11:14:58 | 只看該作者
點解好似唔多人去玩咁???
EX超龍 發表於 2010-8-4 11:28:21 | 只看該作者
ilove-benz 發表於 2010-8-4 11:14

個人感覺:
個場係快車場.但本人d人已經習慣左係自己區玩慣跑街/球場到玩.如果係一個飄移場就唔同@@"
RC881 發表於 2010-8-4 11:31:47 | 只看該作者
保安收集玩車人士簽名用黎統計某d野!!
應該係想睇睇場地使用比率有幾多 , 越多人簽名對遙控模型圈子越有利 , 否則你想政府考慮在別處起多個類似的車場, 機會好微 , C兄們玩車時記得簽番個大名 , 有助推動RC普及化
ilove-benz 發表於 2010-8-4 11:31:58 | 只看該作者
我係話唔多熱鬧冷冷清咁
一個咁靚既場
RC881 發表於 2010-8-4 11:39:08 | 只看該作者
ilove-benz 發表於 2010-8-4 11:14 AM

可能天氣太熱 , 加上傳媒報導不足 , 好多玩開遙控車的人都未知公園車場已經開放使用 , 遲少少又或者星期六/日去玩, 一定多番D人 , 人多一齊玩夠熱鬧 , 否則你部車/你手車幾快都無意思 ,  其實好多其他政府免費設施場地, 平日都係好少人使用架啦 , 要睇使用率 , 應該睇星期六/日先至夠中肯
ap 發表於 2010-8-4 11:39:31 | 只看該作者
保安收集玩車人士簽名用黎統計某d野!!
應該係想睇睇場地使用比率有幾多 , 越多人簽名對遙控模型圈子越有利 ...
RC881 發表於 2010-8-4 11:31

我都係咁話。
椰禮 發表於 2010-8-4 11:40:09 | 只看該作者
我3-8-2010第一次去@@" 6點左右到左...一個人玩哂個細場==" 玩18仔 俾d細仔搞到係咁撞...之後保安提議叫我去 ...
EX超龍 發表於 2010-8-4 07:20

有冇係細場到drift先??
ap 發表於 2010-8-4 11:41:18 | 只看該作者
我係話唔多熱鬧冷冷清咁
一個咁靚既場
ilove-benz 發表於 2010-8-4 11:31

日頭好熱,大早收(9:30pm),玩RC係高消費玩意,玩家多數係成年人,個個要返工,收工玩得兩鐘。
RC881 發表於 2010-8-4 11:43:48 | 只看該作者
我係話唔多熱鬧冷冷清咁
一個咁靚既場
ilove-benz 發表於 2010-8-4 11:31 AM

所以當初大家估計車場開放後, 插針都插唔入的推測 , 係錯的 ,怕人多的朋友, 最好不要在星期六/日玩, 平日晚間係個好時段 , 我估計星期日一定多快車到場 , 條Track根本就係高速場
RC881 發表於 2010-8-4 11:46:50 | 只看該作者

大家為RC出一分力 , 記得玩車時合作 , 簽番個大名
海怪 發表於 2010-8-4 12:16:32 | 只看該作者
昨日都係第一次去玩,感覺唔錯,係D蚊大隻左D

保安員話登記係統計使用率