RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4189|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[開箱文] 首試HSP 1:8 慢爬 (HSP#94883)

Evo露筍 發表於 2010-8-6 14:33:02 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

車中午岩岩到公司, 襯lunch時間開箱

因為冇帶筆芯電, 未試車.....只係影左d detail相, 但公司block左相簿,霸左位先, 今晚返去屋企upload相~
 樓主| Evo露筍 發表於 2010-8-7 00:27:54 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

睇下有幾大箱先~~

登錄/註冊後可看大圖

我用左恆龍tiger1個盒做對比

登錄/註冊後可看大圖

打開個箱......好大部啊.....

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

上埋買隻原裝鞋先~

登錄/註冊後可看大圖

支原裝控, 係唔係有d似MJ控呢?

登錄/註冊後可看大圖

睇下個摩打, 前後獨立膠波箱前後摩打

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

裝返個殼扮下扭腰先~~

架車重o係公司, 因為太大部一定要用手拉車拉返屋企......
等我運左返屋企之後再試車拍片比大家睇啦~~

待續.......
jeffip97 發表於 2010-8-7 13:04:30 | 只看該作者
好正WOR~
skwumail 發表於 2010-8-7 14:57:54 | 只看該作者
回復 2# Evo露筍

期待中....
 樓主| Evo露筍 發表於 2010-8-7 20:16:45 | 只看該作者
回復  Evo露筍

期待中....
skwumail 發表於 2010-8-7 14:57

黎緊呢個星期會o係公司帶返屋企就可以做詳細報告喇~~
達人 發表於 2010-8-8 06:59:25 | 只看該作者
c hing我想問慢爬前後獨立波箱前後摩打有咩好?會唔會唔同步?
 樓主| Evo露筍 發表於 2010-8-8 12:34:31 | 只看該作者
2個摩打係有機會唔100%同步, 情況就好似坦克一樣, 不過影響唔大~~
 樓主| Evo露筍 發表於 2010-8-15 01:18:44 | 只看該作者
今日終於可以抽到少少時間o係屋企試車......
拍左段試車片比大家睇下
http://www.youtube.com/watch?v=XveuKR9ph60
 樓主| Evo露筍 發表於 2010-8-22 23:36:13 | 只看該作者
首次出外試車 - 粉嶺蝴蝶山

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

上樓梯片
http://www.youtube.com/watch?v=cTrcpyOofUk
http://www.youtube.com/watch?v=pDbSv2XzwlM
mark999hk 發表於 2010-8-27 10:17:03 | 只看該作者
Ching, the stock servo has enough power for this car ma?
 樓主| Evo露筍 發表於 2010-8-27 12:18:24 | 只看該作者
Ching, the stock servo has enough power for this car ma?
mark999hk 發表於 2010-8-27 10:17

yes, o係完全冇改裝情況下, 原裝servo表現係比想像中高~
當日我都擔心會死servo或唔夠力, 帶定多一個MG996去, 點知果日係乜工具零件都冇用過,
係上山途中因冇上實條軨差d甩轆~~

不過原裝servo在於我個人感覺雖然未夠敏捷, 但在於全原裝黎講, 我會比9分(10分滿分)
Andrew168 發表於 2010-8-27 12:44:22 | 只看該作者
睇黎 HSP d product 都 ok 喎, 又扺玩
 樓主| Evo露筍 發表於 2010-8-27 13:08:23 | 只看該作者
黎緊呢1-2個月內會入埋架1:10 返黎試下先~
1:8 出入不太方便........
kkchung 發表於 2010-8-27 13:25:41 | 只看該作者
我對他的一比十八也很有興趣。
http://www.infinitymodel.com/product.asp?bianhao=94680
 樓主| Evo露筍 發表於 2010-8-27 13:51:03 | 只看該作者
我對他的一比十八也很有興趣。
kkchung 發表於 2010-8-27 13:25

1:18個design似 TLT, 屋企已經有2架TLT.....
入完架1:10 再諗諗先~~
mark999hk 發表於 2010-8-27 14:40:39 | 只看該作者
回復 11# Evo露筍

good~~~thanks for your information
 樓主| Evo露筍 發表於 2010-8-28 23:50:30 | 只看該作者
1:18個design似 TLT, 屋企已經有2架TLT.....
入完架1:10 再諗諗先~~
Evo露筍 發表於 2010-8-27 13:51

今日親身上左去批發度,順便睇下架1:10
批發開盒比我睇過之後......真係唔買會對唔住自己.....
可惜未出糧,所以如無意外9月中、尾或10月頭呢架1:10就會去到我屋企喇......
到時又可以試下佢喇~~
mark999hk 發表於 2010-8-30 14:33:00 | 只看該作者
今日親身上左去批發度,順便睇下架1:10
批發開盒比我睇過之後......真係唔買會對唔住自己.....
可惜未 ...
Evo露筍 發表於 2010-8-28 11:50 PM

Bro. Evo, you went to HSP 批發?  could you mind to give me the address ar? coz I want to bring the HSP 1:8 back to home~~thanks
sunday 發表於 2010-8-31 00:13:31 | 只看該作者
why dont you buy from evo ? his service is #1 ....
 樓主| Evo露筍 發表於 2010-8-31 00:24:49 | 只看該作者
why dont you buy from evo ? his service is #1 ....
sunday 發表於 2010-8-31 00:13

#1我唔敢認.......不過我可以肯定serive一定唔會包尾lor~~
多謝你地支持我~~

預告定9月中我會試埋HSP-94180-T2 1/10 慢爬, 到時會開新post講呢架車~