RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: mazda787B
打印 上一主題 下一主題
收起左側

去佐敦谷玩的朋友,請注意守規矩(本人並無任何針對別人成份)

newpilot 發表於 2010-8-19 18:33:35 | 只看該作者
支持支持...樓主所講既已經係入埸玩車既最低要求黎啦...但新手初初入到埸玩又未必會知的..因以為有多d提醒

咁就玩得安心,走得開心(日日玩車都全身而退)..
 樓主| mazda787B 發表於 2010-8-21 13:46:49 | 只看該作者

希望多d師兄同各方車友講下,
ryancmlam 發表於 2010-8-21 15:25:03 | 只看該作者
787 hing,
I had been to 佐敦谷 this noon and noted that the order was quite good. They voiced out when there was car stalled on track. (probably the players at there were "high hand")
rachel_85 發表於 2010-8-23 01:05:20 | 只看該作者
支持.....果日睇到真係幾火ga......希望大家都遵守喔^^~~~
coolgod903 發表於 2010-8-23 13:06:36 | 只看該作者
星期日俾架失控的1比8擒!! 好慘!!
artech 發表於 2010-8-23 13:33:02 | 只看該作者
support!
 樓主| mazda787B 發表於 2010-8-23 14:38:15 | 只看該作者
支持.....果日睇到真係幾火ga......希望大家都遵守喔^^~~~
rachel_85 發表於 2010-8-23 01:05

新到女會員,歡迎妳
rachel_85 發表於 2010-8-23 15:14:57 | 只看該作者
哈哈哈哈~~~~多謝^^~~
king2 發表於 2010-8-23 16:13:59 | 只看該作者
回復  skylinebun

我都覺得阿姐本薄應該做埋報band,但係宜家只有靠自己開口問,或者用2.4囉
mazda787B 發表於 2010-8-19 09:50

支持樓主
我都系最近兩星期在這裡玩車
其實我地可以寫埋個band系簽名旁邊
以上只系小第個人意見
另外樓主可唔可以show條正確路線
等我地d新人可以跟住來走
謝謝
 樓主| mazda787B 發表於 2010-8-23 16:23:39 | 只看該作者
支持樓主
我都系最近兩星期在這裡玩車
其實我地可以寫埋個band系簽名旁邊
以上只系小第個人意見
...
king2 發表於 2010-8-23 16:13

呢個方法我都諗過,用插band的車友可試試,亦要睇之前的記錄
 樓主| mazda787B 發表於 2010-8-23 16:24:06 | 只看該作者
哈哈哈哈~~~~多謝^^~~
rachel_85 發表於 2010-8-23 15:14

妳呢個眼神好勁,哈哈哈哈
SuperAguri 發表於 2010-8-24 23:30:39 | 只看該作者
搵個區議員出來幫下手個效果會直接好多
racart 發表於 2010-8-25 13:56:20 | 只看該作者
其實係好.每樣遊戲都有規則大家都要有意識.
GARY^^ 發表於 2010-8-25 17:20:49 | 只看該作者

我有幾個提議唔知樓主可唔可以加到一樓:
1. 直路尾右灣十分之危險, 見唔少少炒到棚棚聲既意外.. [建議]快車收咁D油跟慢車過灣先再畀油爬頭, 如果唔係好大機會炒埋一碟. 另外多車少車好, [建議]直路尾入灣前對眼望遠少少, 睇下灣心同出灣位有冇停車/死車, 預備踢BRAKE. 有唔少人果個位擺低架車係唔出聲施施然去執車, 結果生車射死車炒鑊金既.
2. 無論多車少車, 條TRACK入面反車死車一定要出聲, 夜晚更甚因為距離遠未必睇到.. 唔使怕醜怕畀人笑, 出聲提醒其他人會讚你叻仔!  另外[建議]其他路過車手唔好見反車不救, 在安全情況下幫手撞返正佢走, 起碼唔使阻到條TRACK太耐同其他人直撞. 大家互相幫助, 唔使下下自己執車.
3. 經過或見到車前有意外(反車死車), [建議]收油避過之餘不妨大聲講邊個位置出事提醒湧緊上來既車要收油.例如直路尾! 左上角! 中間! 髮夾灣!
4. PIT位唔少車擺晒陣隨時一齊出發, 但問題係阻住其他車出入PIT LANE, [建議]未出發既車貼一邊排隊, 唔需要排隊既車慢慢由旁邊經過慢速出PIT.  另外見唔少不顧一切大油衝出PIT, 爭D同TRACK既車撞, 因為一出就行向上既左灣, 落返來轉右先入直路.. [建議]出PIT要慢之餘, KEEP住靠左行條TRACK左下角行, 過左起終點線先畀油入直路, 唔好無啦啦由PIT衝上果個左灣, 咁樣應該安全D.

(以上唔係咩規矩, 只係建議, 希望大家咁做, 減少意外, 提高樂趣!)
pplu 發表於 2010-8-25 18:56:09 | 只看該作者
點解其他塲冇人講嘅?唔通佐敦谷撞邪?
ZeroKwok 發表於 2010-8-26 17:12:06 | 只看該作者
支持樓主!