RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4590|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

<佐敦谷case!>其實POST張場紙咪得LOR! 如果有!!!

關閉 [複製鏈接]
ericchunkit 發表於 2010-9-1 18:51:44 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

佐敦谷9月5日場地設備測試
有人想'封場'自己玩晒??

SORRY for all ching! plz correct me if i am wrong!

其實POST張場紙咪得LOR! 如果有!!!
wyman18 發表於 2010-9-1 18:52:32 | 只看該作者
其實比ge咩,,,
B仔 發表於 2010-9-1 19:00:16 | 只看該作者
請各版友等侯有關方面回應再作討論,以免變為罵戰..
hihizaza 發表於 2010-9-1 19:25:47 | 只看該作者
一於全部工房師兄當日一齊去玩
EX超龍 發表於 2010-9-1 19:42:53 | 只看該作者

@@"全港搖控車車手到時係果到開武林大會
ericyeung78 發表於 2010-9-1 19:50:31 | 只看該作者
我今曰都有包場(幾分鐘)
[email protected] 發表於 2010-9-1 19:53:12 | 只看該作者
唔好攪大佢
dickytai 發表於 2010-9-1 19:57:05 | 只看該作者
佢測試乜設傋,人地一早整好晒?
ericyeung78 發表於 2010-9-1 20:08:10 | 只看該作者
carvenchow 發表於 2010-9-1 20:10:37 | 只看該作者
我又去 2.4G
2818627 發表於 2010-9-1 20:11:43 | 只看該作者
佢測試乜設傋,人地一早整好晒?
dickytai 發表於 2010-9-1 19:57

玩100-0撞擊測試
stephenchow 發表於 2010-9-1 20:32:14 | 只看該作者

唔係攪唔攪大,
一個係香港註冊而又有法律效力既團體 officially 向市民公佈,
某個康民署既公共設施有一個服務時段停止對外開放,只供此團體使用,
一旦並非事實,你話係民事定刑事?仲未計佢到時真係封場唔比公眾人士入內使用。
你諗下,無啦啦有個團體話你樓下個公衆泳池星日停止對外開放,而又並非事實。你要游水?係咪我地團體會員先?你打 999 話有件咁既事,你睇 Police 做唔做野?

我唔識法律,我唔敢講,但我相信到現時為止它已經觸犯左法例了。只差有無人會打 999。
最好佢地快 D 出來解話平息件事啦,如果唔係爆大鑊隨時玩車變坐花廳,唔講得笑 gar。
minimini 發表於 2010-9-1 21:16:21 | 只看該作者
玩100-0撞擊測試
2818627 發表於 2010-9-1 20:11

or "老迎" 撞擊測試............
glen6831 發表於 2010-9-1 21:29:47 | 只看該作者
唔係攪唔攪大,
一個係香港註冊而又有法律效力既團體 officially 向市民公佈,
某個康民署既公共設施 ...
stephenchow 發表於 2010-9-1 20:32

好同意, 依 d 事擺明係刑事, 聲稱得係團體已經好大罪. 你估依家仲係以前, 在球場要踢波要比保護費?
如果真係咩咩團體聲言包場, 而你架車車又唔平. 唯一做法, 先收好野然後報警等差人到.

不用怕依 d 無聊人, 你等警察來到, 抄好身份證, 日後有咩事在依個場玩. 基本上都會先入依班人, 仲要係唯佢事問. 只要大家在安全又唔會有財物損失情況下, 又為大家出一口正氣. 基本上是無事的!! 如果真係有事, 係佢地傻 ge...玩車之嘛.

不過依 d 人一般都係對 10+ 至 20+ 左右的人出手, 我以前細個那時都係比人凶玩車. 不過依家 30+ 依 d 人見到我都唔會主動來料, 同年的又無以前那麼火氣. 也許因為人生經驗, 佢一玩野我一定捉住一件唔比佢地收完 pays 散 band. 但依個情況, 大家千萬不要讓依 d 事發生. 始終偶有錯手, 你就一世. 死係依 d 人手上, 好唔抵!! 仲有, 大家玩的時候都要注意自己身邊的安全, 一眼關七. 儘量唔好一個人玩, 有兩三個, 其中一個裝傻走了去報警係一種比用其他對沖的方法來得有效和安全. 唔好同佢地一般見識, 你地係有前途的人. 佢地唔好, 更加唔好學佢地. 還有, 也要照顧同場一起玩的朋友和跟你地一起玩的小朋友, 這樣才可以玩得儘興. 因為我年少時有經驗, 每次放車我都有一班小朋友圍. d 小朋友十分好奇, 好想摸. 你不妨比佢地摸, 他們同行的父母見到你友善, 係好開心的. 有一日我都係比 d 古惑仔凶, 仲話要我以車去賠湯藥, 因為我玩車令佢地心痛, 好唔安樂. 結果有一個開始推我, 好大聲問侯我屋企人...突然我早幾日比班小朋友摸和玩了兩吓車的師奶好大聲叫, 有人打劫呀!! 依班人聽到馬上散水, 不過我捉住一件. 師奶報警, 其餘人同晚落網, 後告意圖打劫 恐嚇 和聲稱黑社會入獄. 所以, 依 d 師奶有時真係幫到你 ga!!  

總之先自律, 後自保. 依家香港講的依道理同法律, 唔好下下學電影情節, 惡唔係大晒!! 但大家也要注意自己言行, 會否過份自己唔知, 始終講者無心聽者有意....
glen6831 發表於 2010-9-1 21:41:02 | 只看該作者
噢....看了其他文章
終於得知內裡文章
如果其測試係幫大家的, 都無妨
不過在場地張貼告示會影響某某活動咪得 lor...唔駛封場 ge
反正你地都係想收集數據, 同個場管理公司多溝通啦!! d 管理公司一般不在行, 會無反應 ga!!
maxchow 發表於 2010-9-1 21:52:19 | 只看該作者
不如好似以前機場TRC咁,
有段時間試過大家放一個鐘車(或半個鐘唔記得左),就 open 比玩緊既人拿 sensor 參加比賽十分鐘,
之後又 open 返比大家操車玩。如此 cycle,我記得大家都玩得好開心 gar bor ~
無玩開比賽既都有機會接觸倒比賽既樂趣,真正推動 RC。
Bridgestone22 發表於 2010-9-1 21:57:57 | 只看該作者
差唔多10点啦!有關方面重唔回應嘅!!!!
車仔同學會 發表於 2010-9-1 22:13:09 | 只看該作者
會唔會係安裝AMB呢?
mk2 發表於 2010-9-1 23:55:24 | 只看該作者
究竟係有比賽定係設施測試啊???
憶話係有設施測試既比賽啊??
fyin 發表於 2010-9-2 16:49:53 | 只看該作者

大家諗諗先???????????????
條場跑道有乜設施要測試哩?? 有都係康民處測試啦.
測試啲socket有冇電囉!!!!!!!!!!
政府開放得比公眾人士使用就一定測試好全部野啦. 個場地有事政府自己x煱嫁!