RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3311|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MRC-10死亡之謎

bbcming2000 發表於 2010-9-18 02:00:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
首先登一些未死前玉照:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

五個字型容此車:金屬裝飾車
今日總遊玩時間:半小時
死因:斷三支萬向直濕,一金屬原裝,一金屬topcad,一膠AX-10原裝,掃大減齒一,波箱齒二
問題所在:太多,主打兩大缺點,撬直濕,無限滑
解決方法:買多部SCX-10拆件合體<我已經做左....
細節唔多講了,如想買既車友請三思,如有SCX-10者想update全金屬可以一諗,這車我到現在已花了五千大洋有突,研究了六晚,聽晚再試車,希望可突破半小時~~
allng 發表於 2010-9-18 02:34:38 | 只看該作者

睇相D路都唔算難行喎,半粒鐘就ko!!!
咁今晚去博康咪...
達人 發表於 2010-9-18 02:47:03 | 只看該作者
睇相D路都唔算難行喎,半粒鐘就ko!!!
咁今晚去博康咪...
allng 發表於 2010-9-18 02:34

佢已經買左部SCX-10啦
allng 發表於 2010-9-18 03:08:58 | 只看該作者
佢已經買左部SCX-10啦
達人 發表於 2010-9-18 02:47

可能全原裝SCX-10仲好過拆件合體喎
SPAWN 發表於 2010-9-18 05:15:10 | 只看該作者
玩爬係唔要限滑的!
Evo露筍 發表於 2010-9-18 11:10:27 | 只看該作者
嘩.....咁呢架野可以踢出我must buy item喇~~~
貓仙人 發表於 2010-9-18 11:19:56 | 只看該作者
多謝師兄做左白老竄.......我當時都有諗過呢架.....
topracing 發表於 2010-9-18 20:27:40 | 只看該作者
居然出現甘多問題?非常之奇怪!之前賣左十幾部MRC10都無一個客人反映有哩D問題,我都即時問過國內買過MRC10嘅玩家,大家都覺得非常奇怪。

我們非常關切哩件事情!我已經電話聯系樓主,希望可以寄返D壞嘅零件俾我睇下,最好系成架車寄返俾我們睇下。唔知會唔會系其他原因造成呢?

如果哩部車真系甘脆弱,甘之前十幾個客人都應該會有回應。

我會繼續關註處理好哩件事情,如果部車真系設計上或者系質量上有問題,甘我們都唔會繼續銷售此車!
nshock 發表於 2010-9-18 22:25:46 | 只看該作者
居然出現甘多問題?非常之奇怪!之前賣左十幾部MRC10都無一個客人反映有哩D問題,我都即時問過國內買過MRC1 ...
topracing 發表於 2010-9-18 20:27

俊哥仔
peter7 發表於 2010-9-18 23:42:15 | 只看該作者
If a company copy the chassis from another company but keep saying they are not. What do you expect from this company?
 樓主| bbcming2000 發表於 2010-9-19 00:23:23 | 只看該作者
回復 2# allng
巳經捱過博康了,haha~~
 樓主| bbcming2000 發表於 2010-9-19 00:24:03 | 只看該作者
回復 5# SPAWN

SCX-10係有限滑的!
 樓主| bbcming2000 發表於 2010-9-19 00:35:54 | 只看該作者
回復 8# topracing

已經聯系左,車就分左屍和SCX-10合左體,壞件我沒時間寄回,問題已詳細分柝了,我沒太多時間硏究,之前玩家有冇問題及點玩與我冇關,貨從沒諗住退,每牌子的車也一定會有問題的,改良我自已做了,但沒義務一定要分享及與廠家研究,此topic就此close吧,各車友請不要再講了,我為人很怕煩,真的沒太多時間搞,我有得玩就ok的,而家我玩到咪ok囉,right,thx all~
SPAWN 發表於 2010-9-19 15:32:57 | 只看該作者
回復  SPAWN

SCX-10係有限滑的!
bbcming2000 發表於 2010-9-19 00:24

佢有佢ge事,總之爬爬係不用限滑的
truckman 發表於 2010-9-19 18:29:08 | 只看該作者
回復 1# bbcming2000

好垃圾的金屬裝飾品車
sunday 發表於 2010-9-20 13:24:59 | 只看該作者
大國 掘 起 尚有一段距離
Evo露筍 發表於 2010-9-20 14:46:14 | 只看該作者
希望係個別問題,因為我覺得呢部野唔錯
另外呢間野service唔錯丫~
肯承擔所有費用運返去check
有時我喺淘寶買野有壞,要換都要自己硬食郵費…
達人 發表於 2010-9-20 15:20:50 | 只看該作者
希望係個別問題,因為我覺得呢部野唔錯
另外呢間野service唔錯丫~
肯承擔所有費用運返去check
有時我&#2 ...
Evo露筍 發表於 2010-9-20 14:46

因為呢單野關聲譽問題,如果唔係彩你都傻
明理 發表於 2010-9-20 18:43:28 | 只看該作者
請問樓主ching:部嘢係咪祖國同胞生產!洗成五千銀都無料到
(好驚努力籌錢中大計受打擊)
Jazz_Wan 發表於 2010-9-20 23:01:55 | 只看該作者
請問樓主ching:部嘢係咪祖國同胞生產!洗成五千銀都無料到
(好驚努力籌錢中大計受打擊)
明理 發表於 2010-9-20 18:43

佢d金屬件係okey既, 不過唔可能成架車都金屬, 要自行換9件