RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3349|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

慢爬地點一問

ASARO 發表於 2010-11-9 01:26:15 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
沙田區有咩地方好玩呢(唔駛行山個隻)
又話這路程短少少暨山路呢?
麻煩各位ching提供一下.唔該晒
Jazz_Wan 發表於 2010-11-9 01:41:50 | 只看該作者
truckman 發表於 2010-11-9 02:06:20 | 只看該作者
回復 1# ASARO

十四鄉遠了小小啦
Jazz_Wan 發表於 2010-11-9 03:28:26 | 只看該作者
想要馬兒好, 又要馬兒不吃草
 樓主| ASARO 發表於 2010-11-9 05:18:53 | 只看該作者
回復 3# truckman
都好,起碼楂車去都方便的,唔係平時的局唔好,只係知道自己身體唔好姐.
唔該晒truckman
cotychan 發表於 2010-11-9 09:24:45 | 只看該作者
博康村對上有........有水溪...可試試
oscarchoi 發表於 2010-11-9 11:39:51 | 只看該作者
司兄查實我地開D約局有容易及高難度,你可以不防一試
cotychan 發表於 2010-11-9 12:54:25 | 只看該作者
馬鞍山白石沙灘有個石灘位,可爬...但水退會大D地方玩
Jazz_Wan 發表於 2010-11-9 16:36:49 | 只看該作者

马嬲山一些也不辛苦,好似行旺角禁
4X4offroad 發表於 2010-11-9 16:50:03 | 只看該作者
不如你講你想爬D咩重好.
 樓主| ASARO 發表於 2010-11-9 17:24:41 | 只看該作者
回復 10# 4X4offroad
其實簡單的黎講,就係有邊個出黎玩,想自己辛苦,宜家係我玩車、唔係車玩你。因什麼問題大家會覺玩慢爬一定係禁,買架車番黎行山咩!
點都好哪,都是多謝各位ching的意見。
唔該晒m(_ _)m
 樓主| ASARO 發表於 2010-11-9 17:24:53 | 只看該作者
回復 10# 4X4offroad
其實簡單的黎講,就係有邊個出黎玩,想自己辛苦,宜家係我玩車、唔係車玩你。因什麼問題大家會覺玩慢爬一定係禁,買架車番黎行山咩!
點都好哪,都是多謝各位ching的意見。
唔該晒m(_ _)m
fun 發表於 2010-11-9 17:57:41 | 只看該作者
老實講!我地行得果d都係老少咸而...要玩得開心有時都要付出小小既!
換個角度睇仲健康d tim!!又有風景睇!你話要係市區stay係到玩..唔係話唔得既...
玩十分鐘十五分鐘??你唔悶我都覺得厭啦!

(以上只係個人見解.絕冇惡意)
Jazz_Wan 發表於 2010-11-9 18:40:01 | 只看該作者
老實講!我地行得果d都係老少咸而...要玩得開心有時都要付出小小既!
換個角度睇仲健康d tim!!又有風景睇!你 ...
fun 發表於 2010-11-9 17:57

讲得很好,市区真系难找到适合玩慢爬既地方
而且我觉得系条街玩慢爬,真系有点白痴,
就算比你找到个工地玩,玩十分钟咩都闷啦,
行山系种乐趣,一些都不觉得辛苦,我地系行山
,吾系爬山
oscarchoi 發表於 2010-11-9 18:56:19 | 只看該作者
回復 12# ASARO
司兄你這樣想就錯啦,玩車唔辛苦又要維修又要帶出街玩,反到家又差電
bbcming2000 發表於 2010-11-9 19:16:28 | 只看該作者
香港慢爬地點:各大沙灘:石澳,屯碼旁,大清,大廟旁,黃石碼頭旁,西貢碼頭旁,大澳,貝澳,白沙灣,丁九.馬灣,荃灣碼頭旁,各防波堤如大角咀,銅鑼灣,觀碼旁,各郊野公園旁之山玻,各水塘,沙田區可以去大埔滘,這處只須行一小段斜路,獅子山郊野公園,金山郊野公園,馬鞍山石礦場.
以上全都可揸車,大多唔須行山,放心~
ASARO講得非常對,玩慢爬沒必要一定要行山的,只不過我們喜歡行山罷了.反而那句(因什麼問題大家會覺玩慢爬一定係禁,買架車番黎行山咩!)有D頂癮,人地點玩人地事,大家點覺得都係人地事,買架車番黎潛水都ok架,自已點玩自已事,玩咩車我都覺辛苦的,玩架真車都辛苦架,又要供又要養,唔辛苦地玩爬我建議可參考外國,see:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
fun 發表於 2010-11-9 19:35:56 | 只看該作者
明sir都岩...不過我覺得樂趣會大減囉
達人 發表於 2010-11-9 19:56:12 | 只看該作者
呢位ching既問題問得非常好我都想揾個坐係度又有泠氣,又有白泥咁好玩既,仲有我想部車唔洗錢買,唔洗改又唔洗整既,最重要係唔洗差電既("買架車番黎行山咩"呢句說話我覺得你非常有型)
4X4offroad 發表於 2010-11-9 20:16:24 | 只看該作者
回復  4X4offroad
其實簡單的黎講,就係有邊個出黎玩,想自己辛苦,宜家係我玩車、唔係車玩你。因什麼問題大 ...
ASARO 發表於 2010-11-9 17:24

咁好簡單,你可以去度邊玩度邊(但記得帶備足夠你返歸).
4X4offroad 發表於 2010-11-9 20:18:24 | 只看該作者
呢位ching既問題問得非常好我都想揾個坐係度又有泠氣,又有白泥咁好玩既,仲有我想部車唔洗錢 ...
達人 發表於 2010-11-9 19:56

好題意,有記得通知我.(夜行者)