RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2361|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

電單車轉灣轉唔到

Ricky_fan2005 發表於 2010-11-16 21:45:35 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄,我係新手,第一次玩電單車,買左部NSR,但真係玩唔到,唔知要點SET,部車行直,轉灣轉唔到,唔知點玩好,想問下你地幾時會玩車呀?因為我都想俾部車你地睇下有咩問題同學下點玩呀!同埋我想問下,如果我搖控轉去左邊,部車個轆轉去右邊正唔正常?
請各師兄幫幫小弟!唔該!因為唔想部車做裝飾品呀!
葉生 發表於 2010-11-16 22:22:33 | 只看該作者
回復 1# Ricky_fan2005

http://www.rcmchk.com/redirect.p ... o=lastpost#lastpost
可以留意下呢個WEBSITE...
黎緊星期五應該會玩....但地點未定....
到時攞埋架車出黎...比D師兄睇下啦~~~
忍者 發表於 2010-11-16 23:17:03 | 只看該作者
回復 1# Ricky_fan2005
個控轉向返轉左.....
ppk831 發表於 2010-11-17 02:57:50 | 只看該作者
人仔個頭既轉向同個轆系一樣既。
 樓主| Ricky_fan2005 發表於 2010-11-17 21:15:01 | 只看該作者
Yes,人仔個頭既轉向同個轆系一樣既。一樣轉灣轉唔到.唔知點樣.請各師兄幫幫小弟!唔該!
 樓主| Ricky_fan2005 發表於 2010-11-17 21:16:38 | 只看該作者
回復 2# 葉生

Thanks. Ching.
 樓主| Ricky_fan2005 發表於 2010-11-17 21:18:01 | 只看該作者
回復 4# ppk831

Yes,人仔個頭既轉向同個轆系一樣既。一樣轉灣轉唔到.唔知點樣.請各師兄幫幫小弟!唔該!
 樓主| Ricky_fan2005 發表於 2010-11-17 21:23:41 | 只看該作者
回復 3# 忍者

我check個控轉向無返轉左右.
 樓主| Ricky_fan2005 發表於 2010-11-17 21:23:57 | 只看該作者
回復 3# 忍者

我check個控轉向無返轉左右.
ppk831 發表於 2010-11-18 01:15:34 | 只看該作者
你今個星期五晚如果可以出來,就帶車、帶控、帶電、帶你有既零件及工具去海帆道搞搞佢,