RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3498|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

e-sky honey bee or smartech

vones 發表於 2006-1-20 22:22:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Which one is better for a beginner? thks.
zifu 發表於 2006-1-20 22:28:23 | 只看該作者
same thing
dicky20 發表於 2006-1-22 14:36:24 | 只看該作者
我又問:e-sky joba which one better???
nuts2006 發表於 2006-1-22 19:43:26 | 只看該作者
一定係 ESKY  is the best!
nuts2006 發表於 2006-1-22 19:44:04 | 只看該作者
記住要esky FP2   (4ch 果隻)
dicky20 發表於 2006-1-23 19:09:44 | 只看該作者
fp2當然勁d la,我話用fp1比wor
nuts2006 發表於 2006-1-23 23:03:27 | 只看該作者
而家重有fp1 賣咩??

點比都係esky 家啦~
小步 發表於 2006-1-28 15:10:54 | 只看該作者

今天返左架fp仔....又幾得架喎...

nuts2006 發表於 2006-1-28 17:43:04 | 只看該作者
個"獲"記控.....點唔點gar~
zivtong 發表於 2006-1-28 21:32:49 | 只看該作者
Smartech 舊design 抄 piccolo 又抄得衰, 除左 血滴子 抄到足之外 真係 ma ma
cg 又差, 電池位難上 鋰電..機身太短,尾管太長~ 做成點頭

我就一定唔會叫人買 Smartech!

Walkera #4, Esky FP1 係同一類, 定~機架穩陣
esky fp2 就改了機架, 薄弱了, 腳架更加易爛易甩~
因為esky fp2 同 cp2 係同一個機架, 廠商又懶, 尾管長度一樣, 用於 fp上就太長, cg 亦唔掂 尾會太重

總括來講,我建議人買 esky fp1 多過 fp2, 但 fp1 已經停產..walkera果隻 都係選擇之一
但walkera 控200%唔掂..真係好煩...

esky fp2 就要自己改野~, 如cut 尾管, 但控比較靚仔..
esky fp2 鴨街都係 600幾 ~
smartech 同 fp2 同價...點會買 smartech丫~

^_^

www.microheliclub.net

小步 發表於 2006-1-28 22:21:19 | 只看該作者
華記個控,我都答唔到你,真係睇你好唔好彩
加上呢o的fp機出廠時唔係架架都QC 100%
不過用來飛fp仔我念唔會太大問題掛

呢架野我都係成箱貨中選架最ok o既才要...