RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1843|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

轆 同 軨問題

multi_crab 發表於 2011-8-4 15:30:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
係唔係一定要用aa膠痴住轆同軨? 唔痴會有咩問題? 唔該
MR.TAMIYA 發表於 2011-8-4 16:13:26 | 只看該作者
tire會 fall off
mathew97726 發表於 2011-9-5 21:34:02 | 只看該作者

唔痴一轉灣基本上就會知點解
一定會甩 ^^ 同埋痴完玩幾次都要check下洗唔洗補膠水
lrr174 發表於 2011-9-6 17:23:30 | 只看該作者
咦, aa膠? 咁換太咪好難o羅
mathew97726 發表於 2011-9-6 20:48:36 | 只看該作者
lrr174 發表於 2011-9-6 17:23
咦, aa膠? 咁換太咪好難o羅

基本上換呔就要換埋Ling
唔同真車
極其量都係囉返個呔膽
但如果可以囉返條Ling出黎再用過既CHing
應該係膠水痴得唔好or膠水唔好
有錯請大插特插 - -
lrr174 發表於 2011-9-7 15:27:58 | 只看該作者
mathew97726 發表於 2011-9-6 20:48
基本上換呔就要換埋Ling
唔同真車
極其量都係囉返個呔膽

thx ching,  即 鈴 可番用, 0太 就 拆爛先甩到 , 不能番用, 有冇理解錯呢?

咁 新手練習 ... 用 drift 0太 跑球場, (貪佢耐用), 會唔會好難操控? 定建議用番 原裝TT01E 0太 好d?
Noir.KAZE 發表於 2011-9-7 17:59:50 | 只看該作者
lrr174 發表於 2011-9-7 15:27
thx ching,  即 鈴 可番用, 0太 就 拆爛先甩到 , 不能番用, 有冇理解錯呢?

咁 新手練習 ... 用 dri ...

一換其本上就換哂軨同tire,得中間果隻tire膽可以重用多3-4次
球場.....SOREX都唔一定咬.....換drift tire用黎玩drift??
mathew97726 發表於 2011-9-7 18:03:10 | 只看該作者
Noir.KAZE 發表於 2011-9-7 17:59
一換其本上就換哂軨同tire,得中間果隻tire膽可以重用多3-4次
球場.....SOREX都唔一定咬.....換drift tir ...

我諗lrr師兄係覺得drift 既硬呔會耐用d
哈哈
mathew97726 發表於 2011-9-7 18:08:19 | 只看該作者
lrr174 發表於 2011-9-7 15:27

咁 新手練習 ... 用 dri ...

唔係玩drift唔好用drift呔貪耐用,唔係最後你只會浪費埋條Ling同膽因為唔係想玩drift用drift呔會甩到嘔
我意思係話,其實就咁既,基本上RC Ling係應該痴實條呔既,如果你可以拆甩,用返個Ling既話,其實係因為補唔夠膠水,我話可以用返膽係因為有部分CHing會為Han錢而用條呔到最後果陣,用刀介開條呔,然後取出呔擔重用,但擔都只可以重用多3-4次,而且其實不算太貴(30-40蚊我用開果隻cheapcheap野),所以我自已就無重用既習慣 明無師兄?

BTW 有錯請插