RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: emaxxyeung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Vintage KO ESC

RC881 發表於 2011-8-19 22:32:22 | 只看該作者

時至今日, 雙面貼都係玩RC的最佳拍檔
tunagt 發表於 2011-8-19 22:39:53 | 只看該作者
回復 emaxxyeung 的帖子

我冇記錯的話三和這隻電變我是裝係 yokomo 834B係土瓜灣沙地玩擦防水膠落雨照玩,濕左返屋企用風筒吹乾冇事又玩得而ko這個電變落12仔貪去夠輕不過真係好易燒.......
maxchow 發表於 2011-8-19 22:42:21 | 只看該作者
minimini 發表於 2011-8-19 22:17
之後去到 buggy 年代.......高仔同富哥兩個都係揸 PB 小野馬........又係鬥到難分難解......

PB 小野馬個媽速真係正
同 optima 鬥到難分難解。

城市部 書麥加 CAT 都好 hit,
前 A 臂有彈弓防撞瀉力果下都好正。
maxchow 發表於 2011-8-19 22:47:16 | 只看該作者
RC881 發表於 2011-8-19 22:17
我又分享些少 , MX-1 & RM-7 480 電變

ayk 青柳金屬 部電變你都有!?
Gary 哥利害呀
maxchow 發表於 2011-8-19 22:52:42 | 只看該作者
RC881 發表於 2011-8-19 21:45
max哥, 你都見過個o靚妹手車? 佢真係唔差架, 圈速勝在平穩 , 唔係落場追 , 真係唔知佢咁難追架

見過啦,果時本"遙控模型"有佢 D 相。
又去過賽場睇比賽,可能果時已經見過你 tim。
toysman2002hk 發表於 2011-8-21 06:14:28 | 只看該作者
Thanks !
tiger1 發表於 2011-8-21 09:26:42 | 只看該作者
RC881 發表於 2011-8-19 21:53
又比C兄勾起當年的回憶, 由其是黃竹坑足球場鬥12仔, 賽員每次都係好和洽, 互相合作幫手搬球場觀眾座位 ,  ...

黃竹坑足球場鬥12仔 was my favorite time, just watch, no $$ to play la
RC881 發表於 2011-8-21 23:47:14 | 只看該作者
tiger1 發表於 2011-8-21 09:26
黃竹坑足球場鬥12仔 was my favorite time, just watch, no $$ to play la

以往冇錢玩, 家陣玩番夠本啦 C兄
RC881 發表於 2011-8-21 23:50:58 | 只看該作者
maxchow 發表於 2011-8-19 22:52
見過啦,果時本"遙控模型"有佢 D 相。
又去過賽場睇比賽,可能果時已經見過你 tim。

話唔定我曾經同你同組跑Final , 輸左比你添
RC881 發表於 2011-8-21 23:52:08 | 只看該作者
maxchow 發表於 2011-8-19 22:47
ayk 青柳金屬 部電變你都有!?
Gary 哥利害呀

Max 哥, 唔好笑我啦 , 老餅係多D舊野架喇
tiger1 發表於 2011-8-22 06:21:56 | 只看該作者
黃竹坑足球場鬥10  重好, 當年1 比 10好少有萬向, 賽後我去拾 D 9骨, C母, 索帶
tiger1 發表於 2011-8-22 08:07:32 | 只看該作者
當年同我堂細佬去黃竹坑看比賽同拾野, 我地拾埋9骨其實純粹只為興趣, 因為小弟同我堂細佬當年根本沒有車車... 當年見d好車, 流下口水又有快活一天

只去黃竹坑, 因為無水腳去第二度 (例如:9龍), 又怕我地2個亞媽嘈..

今日我堂細佬已變身做大夫, 不過仍然好很節儉
chris6200 發表於 2011-8-23 18:39:42 | 只看該作者
想當年小弟都有在黃竹坑鬥車。回想起真是樂也容容。晨車六點起床搭巴士入去找靚位及試車軑。大家有否想起一事件:當年金魚章轉玩新新莫其下的車,在初賽事刻意加多一兩個圈給金魚章等他可以入A 組,但在場內其他的參賽者和他數圈發覺與賽會的公布不合,大家一同抗議。最後,因為沒有証據不獲接納!以金魚章的實力都無必要這樣做!這是當年的趣事一側!
rcbuyer 發表於 2011-8-23 19:46:27 | 只看該作者
chris6200 發表於 2011-8-23 18:39
想當年小弟都有在黃竹坑鬥車。回想起真是樂也容容。晨車六點起床搭巴士入去找靚位及試車軑。大家有否想起一 ...

加多D圈總好過比人減圈啦,哈哈,有D大賽會明明TQ都可以令你入吾到A組,見怪不怪啦,有電腦計都冇用,電腦都由人操控,最後成績都决定於大會,(隻手遮天),阿門!
rcbuyer 發表於 2011-8-23 19:46:30 | 只看該作者
chris6200 發表於 2011-8-23 18:39
想當年小弟都有在黃竹坑鬥車。回想起真是樂也容容。晨車六點起床搭巴士入去找靚位及試車軑。大家有否想起一 ...

加多D圈總好過比人減圈啦,哈哈,有D大賽會明明TQ都可以令你入吾到A組,見怪不怪啦,有電腦計都冇用,電腦都由人操控,最後成績都决定於大會,(隻手遮天),阿門!
tiger1 發表於 2011-8-23 20:07:07 | 只看該作者
rcbuyer 發表於 2011-8-23 19:46
加多D圈總好過比人減圈啦,哈哈,有D大賽會明明TQ都可以令你入吾到A組,見怪不怪啦,有電腦計都冇 ...

"由人操控,最後成績都决定於大會,(隻手遮天)" it is all because this kind of rubbish that I lost interest eventually...
chiu 發表於 2011-8-23 21:11:50 | 只看該作者

Red KO Racing Max  RM-7, is it an older or a newer one than that with heat sink (photo at 1#) . Thanks

樓主| emaxxyeung 發表於 2011-8-23 22:41:35 | 只看該作者
回復 rcbuyer 的帖子

原來如......始
rcbuyer 發表於 2011-8-23 22:58:59 | 只看該作者
emaxxyeung 發表於 2011-8-23 22:41
回復 rcbuyer 的帖子

原來如......始

原來如齒(無齒)至真
 樓主| emaxxyeung 發表於 2011-8-23 23:09:25 | 只看該作者
回復 chiu 的帖子

原來隻Racing Max.仲有红色.
另個份 Dynamic  Brake 實物都好大下.