RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2419|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

RX8生產終了.......

AMAT 發表於 2011-10-7 15:19:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

十一月出埋最後版本SPIRIT R版本後,就唔會再推出........
有冇後繼車又或者會唔會出返RX7就仲未知......
garywong5368 發表於 2011-10-7 15:58:02 | 只看該作者
好核凸的車配更核凸的門,跑唔似跑,房唔似房注定失敗
車仔同學會 發表於 2011-10-7 16:57:06 | 只看該作者
請問RX-7 or RX-8性能較佳?
389 發表於 2011-10-7 17:11:48 | 只看該作者
回復 garywong5368 的帖子

師兄.......請問你有開過RX7 or RX8 未呢?
如果未開過的話......你永遠都唔會知道轉子引擎的味道是什麽?
呢架車既買點並非外表啊..........!
garywong5368 發表於 2011-10-7 17:45:35 | 只看該作者
回復 389 的帖子

師兄......我知佢轉子好勁..最慘個款唔得呢...
GTR賣點係Engine定外形?
stanley_wwy 發表於 2011-10-7 21:44:07 | 只看該作者

RX-7 係細個時O既DREAM CAR, 又有ROTARY ENGINE, 個款又形到爆,依睇都仲好靚.
可惜依家D二手咁多年車都賣十幾廿個,真係好難買得落手. 架八仔.......個款真係接受唔到.....
jythegreat 發表於 2011-10-7 21:49:00 | 只看該作者
架車唔賣得,注定架啦
beebone 發表於 2011-10-7 21:59:04 | 只看該作者
回復 AMAT 的帖子

早就要啦, 不知所謂
389 發表於 2011-10-7 22:54:51 | 只看該作者
呢架車既死因.........最大可能係油費...........一般既什麼GTR...subaru....都追佢唔到(油費),在世界油費高企死都係正常的
Edwin 發表於 2011-10-8 13:30:50 | 只看該作者
I like the door of RX8, it's good for someone who has kids but still want a sports car. Actually this car is very old so production stop is natural.
VoneRRR 發表於 2011-10-8 15:02:42 | 只看該作者
It looks good to me.
愛人愚己 發表於 2011-10-11 18:01:56 | 只看該作者
永遠活在老大哥RX7的陰影下
zxcc 發表於 2011-10-25 18:56:30 | 只看該作者
rx7 改少少  分分鍾爆 $3/KM 都係閒事黎
我又唔覺 RX8樣差BOR  嚴格黎講 佢只係架運動性高既車 係同唔到RX7比
我相信  係環保條例下 下次RX  都差唔多  或者暴升價  級數升左 馬力方面果D就唔係問題
MAZDA 車廠話會 繼續生產轉子車 放心啦  RX7/RX8  純為ENGINE (個人看)
雖然未玩過轉子車  但轉子係二行程引擎  相信爆炸力 係難以置信  
GTR 係日本國寶級跑車 佢挑戰既係低配置 高效能  一架35  twin turbo  已經快過一架細牛
玩gtr   係玩科技  一個雙離合 就退汰左 棍仔
Long2010 發表於 2011-10-25 23:14:07 | 只看該作者
I don't know too much about the internals or engines.  

As a layman, seems to me that all japanese sports cars are not as handsome as before.  It is subjective but Nissan's current GTR = ugly, Mazda RX8 = very ugly, lexus sc430 = extremely ugly, Honda HSV = still worse than NSX.  It is lucky that Toyota has not tried to produce a new Supra.
zxcc 發表於 2011-10-26 07:16:11 | 只看該作者
but toyota tried FT-86
Long2010 發表於 2011-10-26 08:45:35 | 只看該作者
回復 zxcc 的帖子

That is the new model going after Corolla Levin.  Not bad, but looks more like a Fairlady.
sidesnake 發表於 2011-10-29 08:32:03 | 只看該作者
話說轉子引擎後期不會進一步研發了
zxcc 發表於 2011-10-30 00:24:08 | 只看該作者
姐係得雙轉子
typer 發表於 2011-11-1 20:40:01 | 只看該作者
rx8就買小見小la
ian0821 發表於 2011-11-1 21:32:08 | 只看該作者
RX8刀唔算醜,但 RX7 始終係最令的