RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1861|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買車 求價

mienigan 發表於 2011-12-18 13:55:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

我想買 motor(無刷)+電變+車殼+電X2
想問下要幾錢??
那個牌子好呢??
預算1000-1500(夠嗎??)
希望能比埋店名  我去廣華街慢慢找

我已有sakura zero s+控+servo
smallwhite1234 發表於 2011-12-18 14:18:35 | 只看該作者
motor(無刷)+電變: 好盈 60A 套裝
車殼: 雙星車殼
電X2: Excell 50c Lipo

應該岩岩好~
 樓主| mienigan 發表於 2011-12-18 22:28:27 | 只看該作者
岩岩好?? 1500?
可不可分開標價
起碼去買東西 也不會做水魚啊
還有哪間店新手去好點(起碼都可以問下)
我想問下 電都有好多牌子 還有c這些 點分
邊個牌子電好呢??
bearbear1991 發表於 2011-12-22 09:40:56 | 只看該作者

excell 50c lipo x2 $550-600  rc world or okhobby

好盈 60A 無感套裝 + 8.5t motor $~680  唔記得邊間有賣..
lipo c 數愈大 輸出電流愈大  無咁易漲...
 樓主| mienigan 發表於 2011-12-22 19:00:32 | 只看該作者
我想問問 我漏了充電器
如果加加埋埋 一共要幾多錢
bbcc2200 發表於 2011-12-23 09:41:54 | 只看該作者
回復 mienigan 的帖子

Hobbywing 電變 35A + 9T 摩打 $5XX
    "                      60A + 5.5T 摩打 $7xx
Lipo 電4000  $3XX
平充電機   $80

自己去廣華街問價, 問到那間最平, 就買.
 樓主| mienigan 發表於 2011-12-23 09:52:34 | 只看該作者
60A + 5.5T 摩打??
會不會超荷??(搞到燒電變)
bbcc2200 發表於 2011-12-23 10:26:20 | 只看該作者
mienigan 發表於 2011-12-23 09:52
60A + 5.5T 摩打??
會不會超荷??(搞到燒電變)

Hobbywing 的套裝, 有60A + 5.5 T摩打配搭, 我都用緊, 吾覺有問題
alex2k2 發表於 2011-12-23 19:47:16 | 只看該作者
如果有朋友返開大陸,上去買電都係一個唔錯選擇。
kyiie168 發表於 2011-12-23 20:14:29 | 只看該作者
回復 mienigan 的帖子

1.   記得買(有咸電變60a好盈,同,motor有咸,)650至700元  2.   車殼台灣$110,大陸           $80元      3.     牌子 EXCELL 5400/50C $290一排電     4.     廣華街,車中樂,極悚  5.  差机.$200 B6

希望能比埋店名  我去廣華街慢慢找