RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4995|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有關KT-18的問題

Yinbb 發表於 2012-2-1 09:53:09 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
爬咗文,好似暫時無人答到KT-18有否另外的芒組可接另外1/10大車的電變和SERVO,之前問過的人都係貼錯區,無問到MINI Z D CHING,我都好想知KT-18係咪淨係可以用O係MINI Z度?
d.s 發表於 2012-2-1 09:59:02 | 只看該作者
KT-18淨係可以用O係MINI Z度
Tat-tat 發表於 2012-2-1 10:43:05 | 只看該作者

對!

就好似 KO EX10 咁, 要Mini Z 專用 2.4Ghz module 先玩到 Mini Z
以前 AD Band 係 FM, 但都要 AD 專用 Module 先玩到 Mini Z, EX 10 原本既 FM Module 用唔到咁.

只係當年既 AM 有少少例外.
JasonLeung 發表於 2012-2-1 14:35:07 | 只看該作者
想請教下係咪得EX5 UR唔駛用module就直接玩MINI Z?
之前係網上見過人話EX5唔再出係咪真?
niwadaisuke 發表於 2012-2-1 14:44:11 | 只看該作者
JasonLeung 發表於 2012-2-1 14:35
想請教下係咪得EX5 UR唔駛用module就直接玩MINI Z?

我都用緊EX5,係唔使用MODULE的,不過以我微薄既知識所知,EX5有分橙色字同綠色字,綠色字同全支紅色o個支EX5先係MINIZ用的,有錯請其他師兄補充
Tat-tat 發表於 2012-2-1 15:47:55 | 只看該作者
JasonLeung 發表於 2012-2-1 14:35

小弟未用過哩款 EX 5, 我只用過以前 AM 版, 但係比我就唔會選 EX5 來玩 Mini Z啦.

因為你上車場, 真係唔多人用, 而且二手放返出去都唔易, 因為佢冇得換 module.

又好似我而家支 EX10 咁, 由以前 AM, AD 到而家既 2.4Ghz, 我都未買過控, 只係買 Module. 亦由於我有一架 MR03 & 一架 AD 4驅, 我唔駛帶兩支控, 只係攞兩個細細既 module 就得啦.

好似我咁既情況, 係唔係貴啲都買 EX10 呢, 或者咁講, 如果我當年唔係買 EX10, 而家要玩哂兩架車, 都咪話唔煩, 比既錢係唔係仲多呢?
Sunday_Driver 發表於 2012-2-1 16:26:22 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-2-1 15:52
兩位朋友, 算啦
大家都係無心之失, 無謂追逐下去啦

我嫁03 [ 慢, 跳, 反 ]攪左好耐, 依家唔理佢, 入電就玩

但我同 C Hings 一樣玩得好開心!
Tat-tat 發表於 2012-2-1 17:35:07 | 只看該作者
Sunday_Driver 發表於 2012-2-1 16:26
我嫁03 [ 慢, 跳, 反 ]攪左好耐, 依家唔理佢, 入電就玩

但我同 C Hings 一樣玩得好開心!

玩窄陣嗎?

03 原裝, 換胎, 珠差再加查查, 已經好好跑啦喎, 但我只係講闊陣, 嘻嘻

窄陣要再比啲心機先好跑
niwadaisuke 發表於 2012-2-1 18:04:48 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-2-1 17:35
玩窄陣嗎?

03 原裝, 換胎, 珠差再加查查, 已經好好跑啦喎, 但我只係講闊陣, 嘻嘻

師兄o個架好似係94,唔知有無記錯,雖然係慢跳反,但係我跟唔上佢架車架
niwadaisuke 發表於 2012-2-1 18:05:48 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-2-1 15:47
小弟未用過哩款 EX 5, 我只用過以前 AM 版, 但係比我就唔會選 EX5 來玩 Mini Z啦.

因為你上車場, 真係 ...

的確買控係應該買EX10,我都只係未夠錢第日返工先買支EX10宜家玩住EX5先
wing1203 發表於 2012-2-1 18:08:48 | 只看該作者
回復 niwadaisuke 的帖子

佢仲要好鐘意追甲虫個PATPAT來隊的
niwadaisuke 發表於 2012-2-1 18:10:28 | 只看該作者
wing1203 發表於 2012-2-1 18:08

佢仲要好鐘意追甲虫個PATPAT來隊的

我都好鍾意跟住甲蟲架
wing1203 發表於 2012-2-1 18:11:19 | 只看該作者

你唔係又想隊甲虫嘛
niwadaisuke 發表於 2012-2-1 18:17:25 | 只看該作者
wing1203 發表於 2012-2-1 18:11

你唔係又想隊甲虫嘛

我淨係跟住o者,甲蟲唔炒我應該唔隊架
Tat-tat 發表於 2012-2-1 18:48:21 | 只看該作者
niwadaisuke 發表於 2012-2-1 18:04
師兄o個架好似係94,唔知有無記錯,雖然係慢跳反,但係我跟唔上佢架車架

反車應該同94唔太大關係掛, 94 係軸距, 窄陣, 即窄輪距先易反.

如果 03 會反車, 我估同個車殻有關既機會大的啦, 唔通係太高?
niwadaisuke 發表於 2012-2-1 19:04:01 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-2-1 18:48
反車應該同94唔太大關係掛, 94 係軸距, 窄陣, 即窄輪距先易反.

如果 03 會反車, 我估同個車殻有 ...

我無玩後驅呀~我就98轉94既時候就反多左好多既,要手指就返先無反。我都唔知師兄架車既詳細資料
Sunday_Driver 發表於 2012-2-2 15:10:38 | 只看該作者
niwadaisuke 發表於 2012-2-1 19:04
我無玩後驅呀~我就98轉94既時候就反多左好多既,要手指就返先無反。我都唔知師兄架車既詳細資料

我嫁03係94, 以前98真係冇咁反, 但彎冇94咁流暢, 所以我keep往玩94
Sunday_Driver 發表於 2012-2-2 15:13:44 | 只看該作者
wing1203 發表於 2012-2-1 18:11

你唔係又想隊甲虫嘛

我最仲意追往紅甲虫嫁, .................唔好走咁快呀甲虫
Sunday_Driver 發表於 2012-2-2 15:20:16 | 只看該作者
niwadaisuke 發表於 2012-2-1 18:04

果日你掛往玩F1,又咁早走, 唔陪我玩快車慢遊
niwadaisuke 發表於 2012-2-2 15:58:00 | 只看該作者
Sunday_Driver 發表於 2012-2-2 15:20
果日你掛往玩F1,又咁早走, 唔陪我玩快車慢遊

比賽要練車嘛