RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2628|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TT01D

ravaglia 發表於 2006-1-31 06:18:13 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問下 TT01-D 有乜野要改?
AMAT 發表於 2006-1-31 12:20:51 | 只看該作者
原帖由 ravaglia 於 2006-1-31 06:18 發表
想問下 TT01-D 有乜野要改?

要嚟玩DRIFT,冇乜特別野要改.
 樓主| ravaglia 發表於 2006-2-2 00:21:43 | 只看該作者
唔該! 但係點解好似呢度冇乜人用 TT-01D? 係唔係 Yokomo 正D底D?
surfhk 發表於 2006-2-2 00:26:12 | 只看該作者
Yokomo's body and the chassis 正 D...........
hkopium 發表於 2006-2-2 01:01:17 | 只看該作者
原帖由 ravaglia 於 2006-2-2 00:21 發表
唔該! 但係點解好似呢度冇乜人用 TT-01D? 係唔係 Yokomo 正D底D?

因為好多人已經擁有 TA01... TA05, 所以用佢地黎改, 唔洗再買 TT01D.

基本上, 咩 4WD 既車都可以好易改成飄移車. 四條飄移車碌, 改下 settings, 練下反手呔, 已經 okay! 由 Mini-Z AWD 至 X-Ray T2 都可以. 睇自己 budget 黎玩.

飄移車殼就 Yokomo 最正! 但 full set 連燈連成可以超過八百大洋... 一樣好快賣斷市. 可能因為貨源少.
價錢相宜既可以用 HPI/Tamiya 飄移車殼 + DIY 土炮燈 + 心機, 大約三佰大元. 一樣咁正.
 樓主| ravaglia 發表於 2006-2-2 17:59:12 | 只看該作者
唔該曬各位! 咁睇黎都係張我架 TT01 慢慢改, 底玩D.....咁想問如果用 TT01改, 除左 Drift tires 外各位認為有D乜係必改?
Jim 發表於 2006-2-2 18:16:05 | 只看該作者
原帖由 ravaglia 於 2006-2-2 17:59 發表
唔該曬各位! 咁睇黎都係張我架 TT01 慢慢改, 底玩D.....咁想問如果用 TT01改, 除左 Drift tires 外各位認為有D乜係必改?

i think drift tires, front one way and oil damper(+spring) is all the things you need