RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: samchung90
打印 上一主題 下一主題
收起左側

全家幅....

cfchung 發表於 2012-8-21 23:27:02 | 只看該作者
好似燒臘擋,隻隻都咁油潤,香噴噴,引死人呀!
 樓主| samchung90 發表於 2012-8-21 23:34:31 | 只看該作者
同場加影我另一set 寶貝...

min 發表於 2012-8-22 02:22:47 | 只看該作者
ching你的收藏,會否拿出來玩下?
ckc2006 發表於 2012-8-22 02:33:39 | 只看該作者
勁!!!
 樓主| samchung90 發表於 2012-8-22 03:14:12 | 只看該作者

其實我都真係好想... 但又真係唔捨得, 平時只係玩架 TT01 同 Team C 2WD因為佢地無咁有 "價值"... 見到架架古董我都好想捉佢落街 飛下台.... 都係個句...  唔捨得, 因為我買來時, 架架都舊到無倫, 每架都折開晒, 完全返新及清潔.. 所以咪唔想再整污濁囉....有時會無聊咁諗,.. 如果我有絕症, 我先會全部拿出去放... 平時只係在家短矩離, "前後前後".... 但都好滿足了....

睇下以下個post 你就知點解我唔捨得玩d 車仔... 但返新的過程其實又真係好有樂趣的....

http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=244888
銀魔鬼 發表於 2012-8-22 03:25:49 | 只看該作者
我頂
tiger1 發表於 2012-8-22 07:06:30 | 只看該作者
samchung90 發表於 2012-8-22 03:14
其實我都真係好想... 但又真係唔捨得, 平時只係玩架 TT01 同 Team C 2WD因為佢地無咁有 "價值"... 見到架 ...

I feel the same way too
mcb 發表於 2012-8-22 08:53:18 | 只看該作者
好多車車,勁,靚,正
ebe 發表於 2012-8-22 09:10:26 | 只看該作者
SUPER
rk2 發表於 2012-8-22 09:46:15 | 只看該作者
好壯觀 !! 我都有張相, 不過都係 10 部左右, 不獻醜了. . ..  
wave 發表於 2012-8-22 09:50:37 | 只看該作者
懷舊大王
師兄如果可以係某個牆身吉小小位出黎,由底到頂起十層層架
可以放好多部,我自己都係咁做,而且對d車車膠件冇咁傷(自己覺得)
wingky 發表於 2012-8-22 09:52:29 | 只看該作者
samchung90 發表於 2012-8-22 03:14
其實我都真係好想... 但又真係唔捨得, 平時只係玩架 TT01 同 Team C 2WD因為佢地無咁有 "價值"... 見到架 ...

同感....我d京商車全部唔捨得玩, 絕版車中只玩一架rc10 (因為有兩架 )
gimsink 發表於 2012-8-22 12:49:16 | 只看該作者
不捨得落地乱飛, 而只能以吊頸形式泥做景品的越野車羣, 有肉身但冇靈魂, 可惜啊.......去吧 ! 拿起你的珍品或景品, 找个山坡極劈, 讓景品跑出光辉的一生, 含笑而逝总比长眠东海, 来得精彩....
emaxxyeung 發表於 2012-8-22 12:57:54 | 只看該作者
快D 搞個個人懷舊車車展啦
 樓主| samchung90 發表於 2012-8-22 14:40:42 | 只看該作者
rk2 發表於 2012-8-22 09:46
好壯觀 !! 我都有張相, 不過都係 10 部左右, 不獻醜了. . ..

哎也... 大家有相都post 出來啦... 一齊分亨下.. 開心下啦`... 我知有d ching 都好多車車.. 我都一樣好想睇... 如果大家有d 全家幅, 都post 出來啦... 分亨下... 開心下嘛...
 樓主| samchung90 發表於 2012-8-22 14:49:49 | 只看該作者
gimsink 發表於 2012-8-22 12:49
不捨得落地乱飛, 而只能以吊頸形式泥做景品的越野車羣, 有肉身但冇靈魂, 可惜啊.......去吧 ! 拿起你的珍品 ...

好句!! 好句!! 兩者好難取捨,... 可以帶出去行走江湖, 包括佐敦谷, 的確可以今 我及車車更 完整, 完美, 但要放棄完美的肉身.... 我就是缺少了這份括出去的勇氣...
rk2 發表於 2012-8-22 15:38:14 | 只看該作者
samchung90 發表於 2012-8-22 14:40
哎也... 大家有相都post 出來啦... 一齊分亨下.. 開心下啦`... 我知有d ching 都好多車車.. 我都一樣好想 ...

師兄, 且看小弟獻醜了. 還有部 MK II 油雞及 TF5, MB4 呀. .. . 入了盒無拿出來. 最近又入左部1/18 電房. 2 手舊 HOTSHOT咁啦. .

樓主| samchung90 發表於 2012-8-22 16:55:29 | 只看該作者
其實香港唔睇唔知.. 好多人玩舊車.... 其實都好熱鬧.... d 車仔就係咁.. 總係有佢的吸引力.... 見到就都好開心... 你架hotsht 行唔行得.. 有無好大聲 卡卡聲? 之前我攪左好耐... 終於有位ching 教導.. 先解決到.. 你架有無這 卡卡聲的問題?
 樓主| samchung90 發表於 2012-8-22 16:55:58 | 只看該作者
仲有無各位 ching有d 全家幅... post 下出來啦...
RGear 發表於 2012-8-22 17:25:34 | 只看該作者
emaxxyeung 發表於 2012-8-22 12:57
快D 搞個個人懷舊車車展啦

Play all the vintage cars at JV !