RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: samchung90
打印 上一主題 下一主題
收起左側

全家幅....

tunagt 發表於 2012-8-25 13:46:31 | 只看該作者
 樓主| samchung90 發表於 2012-8-25 15:33:34 | 只看該作者
tunagt 發表於 2012-8-25 13:46
C Hing.... 車海+釣高佢

一於釣高佢黎"睇"...
exo_oni 發表於 2012-8-26 15:39:51 | 只看該作者
cfchung 發表於 2012-8-21 18:43
ching! 廿幾架車車係用咩o野方法去藏o既呢?

我都想知呢, 好懷念呀, 京商的Optima MID
PKKC 發表於 2012-8-26 20:50:24 | 只看該作者
emaxxyeung 發表於 2012-8-23 15:53
所以玩舊車一定要儲parts,
自己最近就為左架RC 10 入倉玩就bid 左二份碳底板做件。準備殺入倉。
...

agreed.  spare parts for vintage is a must
ThomasZ 發表於 2012-8-26 21:10:42 | 只看該作者
Thundershot! 我一生中的摯愛! 只淨番個殼?
ThomasZ 發表於 2012-8-26 21:18:33 | 只看該作者
samchung90 發表於 2012-8-22 16:55
其實香港唔睇唔知.. 好多人玩舊車.... 其實都好熱鬧.... d 車仔就係咁.. 總係有佢的吸引力.... 見到就都好 ...

我架復刻版HOTSHOT, 唔俾油滑行時聽到小小卡卡聲, 請問點解決呢?
hihizaza 發表於 2012-8-26 23:23:29 | 只看該作者
emaxxyeung 發表於 2012-8-26 23:28:46 | 只看該作者
hihizaza 發表於 2012-8-26 23:23
some of my collection

wo,WO ,WO.WWWWOOO  ,勁,勁,勁正,:kiss:
 樓主| samchung90 發表於 2012-8-27 00:21:12 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2012-8-26 21:18
我架復刻版HOTSHOT, 唔俾油滑行時聽到小小卡卡聲, 請問點解決呢?

http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=253847

我之前都有這問題.... 我修理左好多次, 修到想放棄... 好彩有d ching 有經驗... 教了我. 你看看這post.. 重點是... 那波箱的狗骨杯, 如果用左 一條細到睇唔到的 "c" ring 來扣住個箱的狗骨杯.. .. 就會有可能卡卡聲. 因此那三小傘形齒會同那狗骨杯的大傘齒有時分開, 有時合, . 解決方法是, 去偉高買包 $20 元的 "E" 形 戒指.. 換掉那細到睇唔到的 "c" ring.. 因為  "E" 形 戒指比較厚, 波箱的狗骨杯的大傘齒就會全程貼住那三個小傘齒轉, 就不會有卡卡聲... 希望我講的清楚.. 唔明你再問我啦... 我之前攪左好耐.. 最討厭是, 開完個波箱攪左好耐, 之後又失敗.. 一次攪兩小時,... 攪左幾十次... 我都灰心晒... 現在解決了... 仲好順tim....
 樓主| samchung90 發表於 2012-8-27 00:24:16 | 只看該作者

wa!!! 834 都有兩架..... javelin.... ... 淨係架 javelin 已經殺晒.... 人 人 流 口 水 啦....!!! 架javelin 個車 車殼架已經等於一架 古董車的價錢.... 正!!!
cfchung 發表於 2012-8-27 00:24:22 | 只看該作者

cfchung 發表於 2012-8-27 00:27:41 | 只看該作者

十份之一?
emaxxyeung 發表於 2012-8-27 00:43:42 | 只看該作者

懷舊Kyosho 王
mlee 發表於 2012-8-27 10:28:38 | 只看該作者

Funny picture with your cat...
hihizaza 發表於 2012-8-27 10:55:03 來自手機 | 只看該作者
mlee 發表於 2012-8-27 10:28
Funny picture with your cat...

仲有小倉鼠呀
jpmontoya2 發表於 2012-8-27 14:01:54 | 只看該作者
All very nice!
stam28 發表於 2012-8-29 15:17:05 | 只看該作者
LIKE !!! 中間金黄色架京商Optima係我第一部京商!!! 重記得係湾仔集成0個間模型店(好似叫城市模型?)買!!! 好懐念~~~
chrisyuym 發表於 2012-9-2 07:39:10 | 只看該作者
等小弟都支持一下,這是我大部份收蕆,有yokomo 870C, 93 Works, YR-4 M2, M2 Pro, MR4-TC SP, TYPE J Pro, BD5w, Serpent S411, Kyosho Optima Mid, TF-4 TRYER SPIDER, TAMIYA THUNDERSHOT,  ASSOCIATED 12 R5.1.
有D係我現在玩嘅車,其實我還有TAMIYA 回力刀, KYOSHO SALUTE同 PB 小野馬,等我下次番香港先影番D相同大家再分享吓啦!
值得一提,其中有一部YOKOMO TYPE J PRO係廣版正美在1998年嚟香港啓德機場用過嘅車,小弟一直保留到現在.
hihizaza 發表於 2012-9-2 13:48:58 | 只看該作者
架93/870C好靚仔呀!你係正宗yokomo fans!
 樓主| samchung90 發表於 2012-9-2 14:15:18 | 只看該作者
有Kyosho fans... 又有yokomo fans... 好熱鬧呀!!! 大家仲有咩全家幅呀.. 一於”晒冷” post 晒出來啦... 比我女人知道, 儲車仔是好正常的!! 大有人在... 嘻嘻..