RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: marcophoto1
打印 上一主題 下一主題
收起左側

d3 新手 , 吾知點學好cs Drift

bookkeyhk 發表於 2013-6-9 14:51:54 來自手機 | 只看該作者
 樓主| marcophoto1 發表於 2013-6-17 01:42:34 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-6-1 09:28
只改尾皮帶齒就肯定CS1.46,之前你改CS我計條數得1.09。

多謝 , 係1.09 , 而家改番13.13.=1 , 尾15/30 , 好易控制! 個仔巧完試了 , 又要到車殼 , 有什麼車殼介紹下丫 , 平過Y記 , 有什麼可以200MM的牌子 , THX 你門支持
bookkeyhk 發表於 2013-6-17 02:58:28 | 只看該作者
marcophoto1 發表於 2013-6-17 01:42
多謝 , 係1.09 , 而家改番13.13.=1 , 尾15/30 , 好易控制! 個仔巧完試了 , 又要到車殼 , 有什麼車殼介紹 ...

唔好客氣啦,車殼唔太清楚,我只用過星星同埋y記,d3星星唔多啱用,聽講hpi 都用得過,問問其他ching清楚d。
cm2types 發表於 2013-6-17 11:30:42 | 只看該作者
marcophoto1 發表於 2013-6-17 01:42
多謝 , 係1.09 , 而家改番13.13.=1 , 尾15/30 , 好易控制! 個仔巧完試了 , 又要到車殼 , 有什麼車殼介紹 ...

用緊hpi Toyota Soarer 200mm,整緊hpi honda odyssey 殼.  So far so good! 但係好多殼都要cut bumper去就.

doc 發表於 2013-6-17 11:36:14 來自手機 | 只看該作者
cm2types 發表於 2013-6-17 11:30
用緊hpi Toyota Soarer 200mm,整緊hpi honda odyssey 殼.  So far so good! 但係好多殼都要cut bumper去 ...

我買左孖星新86直頭唔要得前bumper綿,個尾都要cut殼就擾流〜
cm2types 發表於 2013-6-17 11:54:57 | 只看該作者
cm2types 發表於 2013-6-17 11:30
用緊hpi Toyota Soarer 200mm,整緊hpi honda odyssey 殼.  So far so good! 但係好多殼都要cut bumper去 ...

獻醜!
albert0329 發表於 2013-6-17 13:04:47 | 只看該作者

好靚呀。
 樓主| marcophoto1 發表於 2013-6-17 13:05:45 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-6-17 02:58
唔好客氣啦,車殼唔太清楚,我只用過星星同埋y記,d3星星唔多啱用,聽講hpi 都用得過,問問其他ching清楚 ...

thx!!!
 樓主| marcophoto1 發表於 2013-6-17 13:10:59 | 只看該作者

掂喎! 那HPI 殼在那有得買?
albert0329 發表於 2013-6-17 13:19:24 | 只看該作者
marcophoto1 發表於 2013-6-17 13:10

自由度快X
albert0329 發表於 2013-6-17 13:21:18 | 只看該作者

請問Ching D電線喺邊度買Ka。thank you
cm2types 發表於 2013-6-17 13:26:41 | 只看該作者
albert0329 發表於 2013-6-17 13:21
請問Ching D電線喺邊度買Ka。thank you

見笑!d 電線係喇叭線,我係鴨仔街買. 試過買粉紅色,但太幼lu. 有d師兄話喇叭線唔係好過電,但drift車電的需求唔係咁大,所以都ok!

albert0329 發表於 2013-6-17 13:36:05 | 只看該作者
cm2types 發表於 2013-6-17 13:26
見笑!d 電線係喇叭線,我係鴨仔街買. 試過買粉紅色,但太幼lu. 有d師兄話喇叭線唔係好過電,但drift車 ...

喇叭線都得,西利,近呀!
cm2types 發表於 2013-6-17 13:42:43 | 只看該作者
marcophoto1 發表於 2013-6-17 13:10

HPI d 殼有分190mm及200mm,因為我的鈴好多都係6度,所以190mm殼唔係好岩offset. 同埋,HPI殼唔係個個都有燈杯,我個odyssey殼就沒啦,所以整燈都幾頭癢. 其實我仲有個HPI e30 殼,果個飄上嚟都幾靚.  始終HP殼I真係岩我嚟d poor man玩,yoko 果d4xx 都未連燈杯.
cm2types 發表於 2013-6-17 13:46:53 | 只看該作者
albert0329 發表於 2013-6-17 13:36
喇叭線都得,西利,近呀!

我mei都唔識,都係聽d師兄教路. 但係架d3個頭避震setting都幾難set,太軟又唔夠行程,太硬又推頭.

doc 發表於 2013-6-17 14:35:31 來自手機 | 只看該作者
cm2types 發表於 2013-6-17 13:42
HPI d 殼有分190mm及200mm,因為我的鈴好多都係6度,所以190mm殼唔係好岩offset. 同埋,HPI殼唔係個個都 ...

我都係快x訂左隻HPI 200mm#17542 LEXUS IS F RACING ,都差不多1個月都未有貨〜>_<
bookkeyhk 發表於 2013-6-17 23:51:32 | 只看該作者

D3 full op,頭致摩打飄移,我既至愛。
qazxcvb24 發表於 2013-6-18 00:03:45 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-6-17 23:51
D3 full op,頭致摩打飄移,我既至愛。

我記得我去食粥買ta06件 果陣好小件 成日要我出去買 我問佢 可唔可以到齊一次過買 佢同我講 你一次過改哂嫁車 你架車就死左嫁啦 要慢慢改先有樂趣=[

bookkeyhk 發表於 2013-6-18 00:24:38 | 只看該作者
qazxcvb24 發表於 2013-6-18 00:03
我記得我去食粥買ta06件 果陣好小件 成日要我出去買 我問佢 可唔可以到齊一次過買 佢同我講 你一次過改哂 ...

好彩我唔係一次過啫,如果唔係咪變死車,哈哈.........!等我順便澄清下先,我個Y記殻,其實係我無玩二十年車先儲夠錢買返嚟,所以我雖然係用y記殻,其實我好窮、好可憐嫁。
qazxcvb24 發表於 2013-6-18 00:42:24 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-6-18 00:24
好彩我唔係一次過啫,如果唔係咪變死車,哈哈.........!等我順便澄清下先,我個Y記殻,其實係我無玩二十 ...

你草20年就買到仲唔有錢 我阿爺係我未出世之前就開始草 草到e嫁到我草左22年都未夠錢 你仲唔係有錢人