RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1317|回復: 2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

全新手Wraith kit 問題

catmanleader 發表於 2013-8-22 07:42:50 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好!我是全新手新買Wraith kit 想請教以下問題:

1)請問我應該用有刷摩打定冇刷摩打呢,如果             不是要好快因為想慢爬(應該用幾多turn,kv)。

2)如果想防水(不是浸水)係咪只有冇刷可以?

3)如果想防水請問用邊隻servo ,esc,& motor(幾多turn or kv)合共大約$1500

Thank you very much

jeffip97 發表於 2013-8-22 18:46:52 | 只看該作者
2) 當然唔係la 就係有刷先浸水都唔驚(esc除外) ,無刷就要揀指名防水(有錯請指出)  
patrickli071 發表於 2013-8-22 22:46:28 | 只看該作者
其實我都想知, 果D 寫明防水既無刷COMBO 例如HOBBYWING 果套咁,
又係咪真係浸晒落水都唔怕呢??
因為我本身有套TEAM POWER 無刷COMBO, 無話係防水, 但係試過落大雨玩都無事...
所以唔知個分別會唔會好細...