RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2038|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Drift 車種

Patrick6 發表於 2013-9-24 00:15:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄,小弟已好多年無玩車,基本上已out 晒,之前有玩過Yokomo Drift Plus, 現在想出翻架新車玩下,想請教各位師兄現在有什麼新款車推介呢?做過一d 功課知道有DRB 及R3R 等車架,唔知各位重有什麼推介呢,Thanks!
clearking 發表於 2013-9-24 00:48:50 | 只看該作者
R3R啦~D改件比較多又容易SET,轉CS較方便,不過偉X返D parts好鬼死耐
SPAWN 發表於 2013-9-24 01:32:20 | 只看該作者
你部Yokomo Drift Plus仲在生嗎?在的話唔洗買新
goldenk001 發表於 2013-9-24 12:26:42 | 只看該作者
Yokomo Drift Plus X2
潛力唔錯的車架
 樓主| Patrick6 發表於 2013-9-24 23:42:25 | 只看該作者
多謝師兄們意見,但我見R3R或DRB 等新車,放電位都係好平行好正中,應該點都好過drift plus 舊電放埋一邊,左右重量唔係咁balance, 導致drift 右就好好灣,但drift 左就有難度。
clearking 發表於 2013-9-25 00:21:25 | 只看該作者
想試新野的話R3R,如果你真係仲有部SD响手,你不如上吓網睇下日本有咩雜廠PARTS可以改...例如:TN RACING,OVERDOSE,RC926,ACTIVE等等..SD大大話都成十多年産品,但到現在日本都依然繼續出D PARTS去改...係得呢架車先做得倒,所以SD係一架改裝潛力好大既一架好車
goldenk001 發表於 2013-9-26 03:37:52 來自手機 | 只看該作者
Sd重量問題你可以落鉛解決
 樓主| Patrick6 發表於 2013-9-28 17:25:59 | 只看該作者
姣婆始終都係守唔到寡,今日敗了架R3R了,相信遲d 又要上黎請教各位師兄setting 上的問題了。Thanks!
莫哀 發表於 2013-10-12 10:16:20 | 只看該作者
DP長盛不衰~仲系度就唔使再買啦~