RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2506|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

吾會有答案既必問問題

carbuilder 發表於 2013-11-12 15:45:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位觀眾...個條問題.. 就係.......每當同個幾位經常有舊車出售(恩人)-(因佢地先有止咳葯賣/同肯賣),交收時必問: 恩人點解您禁多舊車放?同點解賣極都有?幫襯左您買野都幾年啦!!!............師兄們幫手度個答案出泥!
 樓主| carbuilder 發表於 2013-11-12 16:05:53 | 只看該作者
其中一個比較sad答案有前輩吾係度,D家當比恩人一lot收晒再放售),但係D藏品點會去左恩人度?,同吾會成曰有前輩去賣咸鴨蛋?吾多合情理.
soup_soup 發表於 2013-11-12 17:44:25 | 只看該作者
只要信,不要問,買到心頭好已經足夠,何必問原因呢?本來無一物呀,師主.....善哉
kelvinayhh 發表於 2013-11-12 18:06:21 | 只看該作者
soup_soup 發表於 2013-11-12 17:44
只要信,不要問,買到心頭好已經足夠,何必問原因呢?本來無一物呀,師主.....善哉  ...

agree
min 發表於 2013-11-12 19:49:49 | 只看該作者

重有可能係果幾位Ching有《回到過去》的神奇能力,可以返去舊時買回來或係同叮噹係街坊可以用時光机返去舊時
samchung90 發表於 2013-11-12 19:57:57 | 只看該作者
如果有時光機, 我好想麻煩佢帶幾合959 比我, optima bumper , Javelin 等等...... 話時話, 你地講緊邊個呢? 係咪一老一後生,,,....都係深水步區的呢?
flybook 發表於 2013-11-12 20:15:56 | 只看該作者
應該系S S PO以前(腦)老鋪, 收返黎賣或者有退役師兄寄賣(年紀有番咁上下的一定有那些年代的車山積在家,)  ,又搵到兩餐夠交租又做福大家 支持環保
min 發表於 2013-11-12 20:16:14 | 只看該作者
samchung90 發表於 2013-11-12 19:57
如果有時光機, 我好想麻煩佢帶幾合959 比我, optima bumper , Javelin 等等...... 話時話, 你地講緊邊個呢? ...

深水埗其中一位係有眼光的回收專家
RCandylau 發表於 2013-11-12 22:31:37 | 只看該作者
Sham shui po ar 飛?我見過佢每晚在地攤街D賣垃圾人仕度收購回來,咁你明啦?
Kevin8933 發表於 2013-11-13 00:32:42 | 只看該作者
RCandylau 發表於 2013-11-12 22:31
Sham shui po ar 飛?我見過佢每晚在地攤街D賣垃圾人仕度收購回來,咁你明啦?

所以佢咪喺 啊虎網 賣咗啲壞嘢俾人唔肯回水比人投訴停咗牌囉
andyccf2004 發表於 2013-11-13 08:13:00 | 只看該作者
情況係:當你每年買一部新車,亦等於你每年都有一部舊車,即係舊年買咗嗰部,如是者,舊車係隨時間過去而不斷出現嘅!
jen233 發表於 2013-11-13 09:36:48 | 只看該作者