RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4144|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新左一年罪疚感黎, 求告解

阿邊個 發表於 2014-8-4 13:02:20 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
玩左差不多一年, 而家已經四部車, 仲成日海鮮痕想整多部, 之類. 好似好花心, 唔係幾好咁. 請問, 大家係咪都咁上下? 你地有幾多部車?
escrc 發表於 2014-8-4 13:52:29 | 只看該作者
相同病徵
kotaro2872 發表於 2014-8-4 14:30:25 來自手機 | 只看該作者
對我尼講由於身邊冇朋友玩,所以會好快冇癮,通常果種癮都系來自自己手痕想搵野砌而去買,所以同自己講至多都系一架起兩架止好啦
kennard 發表於 2014-8-4 15:55:04 來自手機 | 只看該作者
any photo?
soup_soup 發表於 2014-8-4 16:31:27 | 只看該作者
真係正常到不得了啦!

我玩返車兩年,大大話話有過十幾部車,不過都係買咗又賣,而家保留嘅只係得返三部,都係果句.....無位放!
ivan仔 發表於 2014-8-4 17:21:30 | 只看該作者

2003年有TA03F, TA04R全銀色OP, TA04R 全藍色OP, TRF414MWC, TRF414M2, TRF414散砌SSG加新波箱, TB EVO 3 全藍色. F103, MINI Z 第一代全改. 2006年離開RC界賣曬.
今年4月玩返, TT01D-E, F104 PRO BK, F104 PRO VER2, TRF101, TRF101W, TRF414M, TA04R

多車好正常, 忍唔到手=.= 我老婆話玩車仔好過玩其他野(女)
ray320 發表於 2014-8-4 17:33:48 | 只看該作者
中毒好正常,我買到有7架砌好、6架未盒。共十幾架。。。。其實屋企已經冇位放,但見到太靚又忍不住,
DLAM 發表於 2014-8-4 17:43:25 來自手機 | 只看該作者

玩左三年已經有13部,全部越野!

你果4部,毒瘾未算深,仲嚟得切戒咗佢。
ivan仔 發表於 2014-8-4 18:00:12 | 只看該作者
可以在廳裝個網, 用個勾一架一架勾起可以做裝飾又可以攞返出離飛車.
flybook 發表於 2014-8-4 18:25:29 來自手機 | 只看該作者
師兄好正常中毒系咁,我就吾敢數自己咁多年來d海陸空,,,,
ccc527 發表於 2014-8-4 19:43:49 | 只看該作者
師兄們唔好計住幾多部,自己付擔得起咪得囉,中毒真係正常,無毒瘾就真係"奇"!
sam0724 發表於 2014-8-4 20:12:36 來自手機 | 只看該作者
我F1 同 Group c 都有差唔多廿架,擺到鋪哂塵!!
andyccf2004 發表於 2014-8-4 20:59:41 | 只看該作者
如果未有需要去租迷你倉去擺車,中毒不算太深!
T.T 發表於 2014-8-4 21:11:03 來自手機 | 只看該作者
得四架頭驅、尾驅、四驅兩架一架火箭一架正常速。
賣新車先買舊車先可以買。
G4guy 發表於 2014-8-4 22:24:33 | 只看該作者
U can consider like this!!!!!!!!!!!!!!
 樓主| 阿邊個 發表於 2014-8-4 23:53:09 | 只看該作者
我又鍾意砌, 鍾意計劃下點砌點配搭, 亦鍾意放車. 而家最痕既,

就係雙星D fun car, 例如WWII, volkswagen type 2, GF01 咁, 好鬼可愛, 但除左GF01, 個結構基本上係一樣, 冇乜籍口買

肥成 發表於 2014-8-5 09:06:02 來自手機 | 只看該作者
good..
711leung 發表於 2014-8-5 10:09:40 | 只看該作者
ching, 我就係睇呢個討論區, 咁就上左癮, 4個月都唔夠已經買左3部車, 1架係樓下行左一次, 一架未行過, 一架未砌過, 最惨就係見到D靚嘢又想買, 老婆己經詐型
tsfai 發表於 2014-8-5 13:06:23 | 只看該作者
Ching, if you can afford and have place, why not.
rowrowdog 發表於 2014-8-5 19:17:20 來自手機 | 只看該作者
Don't worry. You are just fine. I started 3 mths ago with a M03 Mini and have already completed another M06, TT02 & XV-01. Now I am working on two pcs of CC01 in parallel and have a boxed 4x4 bruiser........her