RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1845|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

搖控 問題

ChocoIP 發表於 2014-11-6 13:53:34 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我5係玩比賽的,我只是 要5失控。5會比人jam線 就ok 甘可以用kyosho 的KT200嗎?還有。如果用呢d控 去月野倉個到玩 會5會比其他勁搖控jam嫁??會5會玩玩下。就失控無故加速倒車轉左右之類? 我係新手 ,原諒我問呢D問題。。
ricksonchow 發表於 2014-11-6 14:43:27 | 只看該作者
機會好細, 另一方面你可以響二手區搵下D GT3 C, 都好多人用
阿邊個 發表於 2014-11-6 14:58:27 | 只看該作者
我都用GT3C, 一直覺得都OK, 響香港RC 界, 就有傳過話間中會失控, 但我未試過. 響鬼佬網, 個評價都唔錯, 不過間中又有傳話, 佢會干擾其他人既控. 堅定流, 定其他環境因素, 我都唔知.

多口又講句, 買控呢, 唔只係計支遙控既價錢, 你買第二三四五六七部車, 就要買多幾個接收. 如果接收好乸貴, 果度都係錢.  總總考慮之下, 我都係一直GT3C 算數.
_LOK_ 發表於 2014-11-6 15:16:31 | 只看該作者
千期咪買大陸控...jam控jam到你傻...又行得唔遠...
DLAM 發表於 2014-11-6 16:14:34 來自手機 | 只看該作者
我係倉俾大陸控jam過,如你要去多人地方一齊玩就唔建議
965 發表於 2014-11-6 17:04:03 | 只看該作者
Big 6 remote means which one? Flysky?
DLAM 發表於 2014-11-6 17:51:41 來自手機 | 只看該作者
965 發表於 2014-11-6 17:04
Big 6 remote means which one? Flysky?

Yes mostly flysky GT3 series
推車 發表於 2014-11-6 20:55:49 | 只看該作者
今早真係多希客, 前後出現過5架越野

記住果度星期五洗地, 早上唔入得
_LOK_ 發表於 2014-11-7 01:25:30 | 只看該作者
我之前成班fd都係貪平買flysky係得我同另外2個fd用futaba....玩左2,3次...都轉曬做futaba同sanwa...
 樓主| ChocoIP 發表於 2014-11-7 12:37:00 來自手機 | 只看該作者
但失控會無故加速 控制5到左右 定點??
 樓主| ChocoIP 發表於 2014-11-7 12:39:01 來自手機 | 只看該作者
_LOK_ 發表於 2014-11-7 01:25
我之前成班fd都係貪平買flysky係得我同另外2個fd用futaba....玩左2,3次...都轉曬做futaba同sanwa...
...

轉的原因係咩先??
ckcgary 發表於 2014-11-7 12:44:13 | 只看該作者
ChocoIP 發表於 2014-11-7 12:37
但失控會無故加速 控制5到左右 定點??

Kyosho KT200 控得唔夠遠.......
你留意下上面講係比大陸控干擾,唔係大陸控比人干擾,有時死嘅反而係啲大廠........啲人由 Flysky 上大廠多數係因為個反應問題,Flysky 接收回應會比大廠慢,上面話控得唔遠我就唔係好覺,反應就一定係大廠好.......娛樂級用 Flysky 係 ok 嘅.......
_LOK_ 發表於 2014-11-8 00:19:23 | 只看該作者
ChocoIP 發表於 2014-11-7 12:39
轉的原因係咩先??

1)唔夠遠
2)jam到爆...係個波地開車已經因jam控車倒好多人...
yuenwai 發表於 2014-11-12 21:43:19 | 只看該作者
fgt3c就吾好買啦,我個控最多30米,jam吾jam到人就吾知但反而ft3b都有五六拾米咁上下
DLAM 發表於 2014-11-13 09:58:17 | 只看該作者
如果諗住長玩可考慮下Futaba或Sanwa啲中價控,玩越野夠用。