RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: mgbb2005
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Parrot Bebop Skycontroller 替代操控方案

kentland 發表於 2015-1-22 17:25:59 | 只看該作者
ching 齋controller是否也能玩
iodin 發表於 2015-1-22 17:28:36 | 只看該作者
kentland 發表於 2015-1-22 17:25
ching 齋controller是否也能玩

實測試過可以,但如果要有 FPV,最少要用 HDMI 插 mon
kelvinka 發表於 2015-1-23 11:48:50 | 只看該作者
幫大家掃盲

1) NVIDIA Shield Portable: 第一代, 香港已無行, 可上Amazon買, USD200有找

登錄/註冊後可看大圖

2) NVIDIA Shield Tablet + Wireless Contoller: 第二代, 香港未有行, 未搵到{banned}代理肯賣. 個controller官方只能配件Shield Tablet, 唔俾connect其他tabletphone (唔排除XDA有神人破解)

登錄/註冊後可看大圖
lschun 發表於 2015-1-23 12:20:00 來自手機 | 只看該作者
如只要手制,是旦買個支援android同你款手機既就可以
kelvinka 發表於 2015-1-23 12:47:04 | 只看該作者
lschun 發表於 2015-1-23 12:20
如只要手制,是旦買個支援android同你款手機既就可以

你指NV個手制? 佢lock咗只係connect佢自己tablet
kentland 發表於 2015-1-23 14:19:46 | 只看該作者
但呢個NVIDIA Shield Portable也要從新Mapping過,也不容易呀。
finelhm 發表於 2015-1-26 20:09:38 | 只看該作者
各位CHING, 請問大家用咩電話OR Tablet 去control 部bebop?  因為我用NOTE3 好窒(好近距離), 之後試note4, note edge 都仲有少少窒, 但再試 iphone 6, plus 都好順, 初初以為note3 舊咗問題,  但手痕再試部紅米1代, 居然同iphone 6 一樣順......可惜小米同iphone 都唔支援 gamepad
kelvincandy 發表於 2015-3-9 14:59:04 | 只看該作者
呢個行android4.2可以嗎?
BUNNYYUEN 發表於 2015-3-16 13:12:04 來自手機 | 只看該作者
你架機鏡頭pan得太快,睇到好暈
finelhm 發表於 2015-3-21 00:22:13 | 只看該作者
jakee 發表於 2015-4-7 00:33:01 | 只看該作者
Android + ipega 可唔可以玩 behop?
 樓主| mgbb2005 發表於 2015-4-11 01:43:04 | 只看該作者
jakee 發表於 2015-4-7 00:33
Android + ipega 可唔可以玩 behop?

OK no problem
hay168 發表於 2015-4-11 08:06:49 來自手機 | 只看該作者
就係只可以android + Ipega 才可以,IOS 好似未得