RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2151|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

DJI Vision友請入 , 請問有無師兄用緊 FPV camera個apps黎飛?

Gainax 發表於 2015-2-16 13:50:36 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
之前買左個booster 要五十幾蚊,後來加一個funtion又收一次錢 ,加個Cam 又收六十幾,個apps 愈整愈貴 ...

有無師兄用緊覺得好過甚至可取締DJI 本身個apps ?

謝謝分享

ng3c 發表於 2015-2-16 17:29:25 | 只看該作者
加個Cam?加什麼CAM?  我就直接加左個功率放大器.
 樓主| Gainax 發表於 2015-2-16 21:52:01 來自手機 | 只看該作者

我意思係Fpv Booster個apps 裡面in apps付款再加既功能
Fpv camera係一個第三方apps要黎Fpv飛phantom vision 或者vision +

software2 發表於 2015-2-16 21:56:56 | 只看該作者
我都買左,本身我都覺佢收得貴,但佢有D野又做得好過 dji 少少...
 樓主| Gainax 發表於 2015-2-16 23:39:43 | 只看該作者
software2 發表於 2015-2-16 21:56
我都買左,本身我都覺佢收得貴,但佢有D野又做得好過 dji 少少...

咁師兄用左覺得有無咩大問題出現,見佢d 用家留言話有時map裡面部機同機手間條wifi 綠線時有時無

不過Home point 唔駛估估下係幾大幫助。。。

佢個apps 咁in apps加落去加埋 flight tracker 成百幾二百蚊個apps 我都心大心細

如果可靠過DJI 個apps, 咁都可接受,最怕佢突然出事...
software2 發表於 2015-2-17 01:31:18 | 只看該作者
飛過幾次又覺得冇乜問題,不過我冇買過 flight tracker
Firebird_hk 發表於 2015-3-6 13:02:56 來自手機 | 只看該作者
我用免費的Vusion+utility
davidliu 發表於 2015-3-6 20:02:30 | 只看該作者
請問係咪隻隻booster 開左之後都可以用番原廠個apps 玩?

hotfire009 發表於 2015-3-7 08:02:09 | 只看該作者
davidliu 發表於 2015-3-6 20:02
請問係咪隻隻booster 開左之後都可以用番原廠個apps 玩?

YES..
onlam99 發表於 2015-4-11 14:15:35 | 只看該作者
咁即係未完善囉