RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3230|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇葵青友去過西草灣放機

kAyue 發表於 2015-2-25 19:44:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

西草灣
呢個西草灣唔知咩料呢...有冇師兄去過探路..上網睇D圖片係一大片草地好似幾正係唔知現在咩模樣...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

法師傅 發表於 2015-2-25 21:24:34 | 只看該作者
GOOGLE MAP 睇下家陣咩料先再講
 樓主| kAyue 發表於 2015-2-25 21:26:23 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-2-25 21:24
GOOGLE MAP 睇下家陣咩料先再講

睇唔到呀....得條路既盡頭..最入冇得睇
法師傅 發表於 2015-2-25 21:31:42 | 只看該作者
kAyue 發表於 2015-2-25 21:26
睇唔到呀....得條路既盡頭..最入冇得睇

一邊變左工地 , 攪工字鐵果類野 , GOOGLE MAP 有 , 你睇唔倒 ?
另一邊仲係草地 , 但太近橋 , 玩飛機唔係咁好 , 加上果個位仲係飛機航線 , 小心
tough-gate 發表於 2015-3-26 00:34:29 | 只看該作者
車同四軸 玩開都係青怡同街市對住 個個球場
青馬橋個到 大唔大風架?我驚會落左海
 樓主| kAyue 發表於 2015-3-27 00:21:29 | 只看該作者
tough-gate 發表於 2015-3-26 00:34
青馬橋個到 大唔大風架?我驚會落左海 ...

師兄平時邊度放機
tough-gate 發表於 2015-3-27 02:20:55 | 只看該作者
青怡同街市對住 個個球場
paraparak 發表於 2015-3-27 09:25:44 | 只看該作者
青怡邊個位可以玩得?
法師傅 發表於 2015-3-27 10:08:34 | 只看該作者
前排有相熟差人通知葵青都開左FILE要 "警告" 下玩四軸0既人 ,
尤其青衣都仲係飛機航線下 , 大家執生啦 !
雖則係口頭  "警告" , 但盡量玩得保守D啦 , 以後仲有大把機會玩 !

葵涌果邊本來都無野 , 但聽聞有人係貨櫃碼頭玩 , 又攪左麻煩出黎 ...

法師傅 發表於 2015-3-27 10:22:33 | 只看該作者
tough-gate 發表於 2015-3-26 00:34
青馬橋個到 大唔大風架?我驚會落左海 ...

家陣呢個社會 , 有咩事飛落海好過飛去有車有人0既地方 ,
尤其青馬橋附近 , 始終都仲係飛機航線下禁區 , 小心玩啦 ,
前排可能大家都係YOUTUBE睇過0既 青馬/昂船洲/汀9橋  上飛過0既片 ,
聽閒有關部門都留曬底 , 極度關注果隻 , 有無行動我唔知 ,
但大家想以後仲可以係呢個唔太緊張0既氣氛下週圍玩四軸 ,
執生啦 , 唔好攪咩偉大0既挑戰 !!!!

入番題 , 青馬橋2邊都算大風 , 春夏都好D , 秋冬吹到企唔穩都得 ,
咁又未至於吹落海0既 , 250機仔都頂得倒 !!!

青怡同街市對住個個球場 , 近排係咪攪緊乜乜誕果度 ?

樓主| kAyue 發表於 2015-3-27 13:32:25 來自手機 | 只看該作者
年年四月戲栅,飛左去啲竹度卡住就大件事,我而家飛都係等夜媽媽冇乜人去球場飛下穿下樹
tough-gate 發表於 2015-3-28 01:36:39 | 只看該作者
係 四月戲栅 所以 4月唔會 玩住