RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3213|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問有無Ching 用過呢兩個apps 曾加p2 v+ fpv 距離?

davidliu 發表於 2015-2-26 18:46:44 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

請問有無Ching 用過呢兩個apps 曾加fpv 距離?
用左之後距離可曾加大約多少?
我係p2 v+ 現在大約300米左右wifi 就斷下斷下!
hotfire009 發表於 2015-2-26 21:22:09 | 只看該作者
有用,可增至1200M距離,可試用兩小時,唔啱用盡快解除安裝不扣錢
LamaV3 發表於 2015-2-26 21:26:57 | 只看該作者
依隻apps我用開真係work既!
但原裝只得300米就唔多正常, 原裝應該500米絕對無難度, 近來唔少V+都有圖傅太短問題呢
cs1 發表於 2015-2-26 22:43:05 | 只看該作者

我仲想考濾用 i PAD MINI 做wi  fi 數據做圖傳 説明書話有效 700 M 可能要認真想下 .
hotfire009 發表於 2015-2-26 22:51:01 | 只看該作者
一定要用FPV APPS BOOST個RANGE EXTENDER先可過千米.
spacekiller2069 發表於 2015-2-26 22:54:18 | 只看該作者
LamaV3 發表於 2015-2-26 21:26
依隻apps我用開真係work既!
但原裝只得300米就唔多正常, 原裝應該500米絕對無難度, 近來唔少V+都有圖傅太短 ...

無錯,尤其V3版嘅圖傳及控距離更加無spec.所講咁遠,已經好多人懷疑V3版係壞機維修再番新出來賣,我朋友部舊版無論圖傳及控距離都比我部V3版遠好多
草上飛 發表於 2015-2-26 23:28:08 | 只看該作者
hotfire009 發表於 2015-2-26 21:22
有用,可增至1200M距離,可試用兩小時,唔啱用盡快解除安裝不扣錢

師兄你話可以增至1200M距離,有冇試過同一地方唔用佢去到幾多
個人覺得一個apps係唔係真係可以增加距離,(個人感覺)
好想知可以增加到幾多
cs1 發表於 2015-2-27 00:12:31 | 只看該作者

.Phantom 2 &H3-2D 原廠遙控半徑4公里飛行 .

https://www.youtube.com/watch?v=ID4puvhlVU8

原廠冇改遥控  ( 可飛4公里 ) ?? 係咩原因 ??

** ( 4000 M )  <<<<
cs1 發表於 2015-2-27 00:34:02 | 只看該作者

13 分鐘飛行器行程達 8000 M ( 8 KM ) 電量承餘 18 %

每 1 分 30 秒完成 1000 M (  1 KM ) 飛行器行程 .  還有 18 % 電量 .

冇改遥控又是否用上 FPV 増強接收 ?
草上飛 發表於 2015-2-27 02:12:22 | 只看該作者
佢話支原廠控冇改過但冇講架機用乜野料
錢係可以增加距離架
solaris8x86 發表於 2015-2-27 05:41:24 | 只看該作者
草上飛 發表於 2015-2-27 02:12
佢話支原廠控冇改過但冇講架機用乜野料
錢係可以增加距離架

你大個仔咯,你明架喇。
andywongy 發表於 2015-2-27 10:17:21 | 只看該作者
hotfire009 發表於 2015-2-26 22:51
一定要用FPV APPS BOOST個RANGE EXTENDER先可過千米.

I have used the FPV booster for vision+ app but I do not notice there is any difference with the range.  My P2V+ will still RTH at ~500M.
Anyone can share experiences with using FPV booster for vision+ app?  Maybe I have missed something?

Thanks

LamaV3 發表於 2015-2-27 21:40:30 | 只看該作者
spacekiller2069 發表於 2015-2-26 22:54
無錯,尤其V3版嘅圖傳及控距離更加無spec.所講咁遠,已經好多人懷疑V3版係壞機維修再番新出來賣,我朋友 ...

真係聽得最多圖傅距離不附全部都係V3版.........我同朋友舊年買既初代Vision plus全部原裝無改圖傳已經可以去到600米, 加隻booster apps已經可以去到千幾米圖傳都無斷過呢
LamaV3 發表於 2015-2-27 21:44:41 | 只看該作者
andywongy 發表於 2015-2-27 10:17
I have used the FPV booster for vision+ app but I do not notice there is any difference with the r ...

因為樽頸已經係支5.8G遙控到, 所以先RTH, 你可睇清楚如果係Signal lost RTH就係支控同部機已經斷控制, 唔關圖傳事
 樓主| davidliu 發表於 2015-3-1 21:51:39 來自手機 | 只看該作者
hotfire009 發表於 2015-2-26 22:51

咁要買邊隻apps $28定$68個隻?
 樓主| davidliu 發表於 2015-3-2 20:50:28 來自手機 | 只看該作者
有無Ching 用過呢兩個apps 邊個好d?  $28.定$68
hotfire009 發表於 2015-3-4 08:46:35 | 只看該作者
$28未用過唔知,V3$68用過幾好
Gainax 發表於 2015-3-4 09:09:38 | 只看該作者
有聞68果隻話28果隻係抄佢話要告人,宜家唔知點啦..
 樓主| davidliu 發表於 2015-3-4 22:54:55 | 只看該作者
hotfire009 發表於 2015-3-4 08:46
$28未用過唔知,V3$68用過幾好

$68 嗰隻係咪用過apps boost 左之後用番原廠個apps 玩?
hotfire009 發表於 2015-3-7 08:00:52 | 只看該作者
davidliu 發表於 2015-3-4 22:54
$68 嗰隻係咪用過apps boost 左之後用番原廠個apps 玩?

控,WIFI,機,DJI APPS開啟後,再啟動FPV BOOSTER APPS BOOST WIFI和機,然後入番DJI APPS控制便可.