RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7217|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Phantom Vision+ V3 玩左兩星期,有一個摩打壞左..

MCWOOD 發表於 2015-3-1 11:18:36 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
買左兩星期,我主要用來影相, 唔會飛好快。飛左八次左右. 有一個摩打壞左.. 代理話應該係摩打或電變壞。但兩個都冇保養。不過我check到dji個site話有保養。
http://www.dji.com/service/warranty-period

請問各位師兄dji知唔知係唔係冇保養。

我對DJI好失望,我玩過5部四軸,dji係最貴同最快壞。。。。
frank15981598 發表於 2015-3-1 12:35:32 | 只看該作者
咁大鑊?仲打算買佢添.......
bigmouth 發表於 2015-3-1 17:54:14 | 只看該作者
邊個「代理」先?
「飛相機」?
ng3c 發表於 2015-3-1 18:33:56 | 只看該作者
直接搵DJI,代理唔幫你整,DJI會幫的。
ng3c 發表於 2015-3-1 18:56:57 | 只看該作者
DJI返修地址是:广东省深圳市南山区科技园南区粤兴一道9号香港科技大学

产学研大楼6楼 返修中心吴小姐收 返修咨询电话:0755-22673777。请写上您

的联系方式和故障描述。

温馨提醒:

1、请您一定按照物流安全的需求进行产品包装,并且发货时请附上简易送修单

据,用楷体填写,须填写用户姓名、联系电话、故障现象、要求检测或维修以及

其它内容,及购机凭证(或收据、订单编号等相关购买凭证)的复印件。我们将

根据您所填写的内容进行判断和处理。谢谢配合!

2、我们一律不接受到付和平邮,维修产生的物流费用由双方各自承担寄出的运

费(即:由客户承担返厂运费,DJI承担返回客户运费)。
 樓主| MCWOOD 發表於 2015-3-1 22:57:43 | 只看該作者
bigmouth 發表於 2015-3-1 17:54
邊個「代理」先?
「飛相機」?

DJI 港澳一級代理商 | trXppXo.com.hk
momokei72 發表於 2015-3-1 23:25:32 | 只看該作者
佢係吾幫你拎出整定係吾整呀ching
 樓主| MCWOOD 發表於 2015-3-2 00:04:49 | 只看該作者
momokei72 發表於 2015-3-1 23:25
佢係吾幫你拎出整定係吾整呀ching

佢整,不過要比150摩打. 電變要比188
 樓主| MCWOOD 發表於 2015-3-2 00:13:46 | 只看該作者
http://www.dji.com/service/warranty-period

摩打有3個月保養
電變有12個月保養
momokei72 發表於 2015-3-2 01:26:03 | 只看該作者
有保養都要比錢貢買行機有咩好處
請問ching係邊間舖等其他ching知道會小心
ng3c 發表於 2015-3-2 09:15:12 | 只看該作者
公佈黑店名單是保護消費者權益的最好方法
ng3c 發表於 2015-3-2 09:16:57 | 只看該作者
MCWOOD 發表於 2015-3-1 22:57
DJI 港澳一級代理商 | trippro.com.hk

DJI 港澳一級XX代理商 ,   如果唔得閒上深圳速遞返去整囉
davidliu 發表於 2015-3-2 11:42:49 | 只看該作者
Ching 真係唔好彩,電子嘢真係睇彩數!我同朋友先後買左7隻v+ Touch wood 現在都未有咩問題!
 樓主| MCWOOD 發表於 2015-3-2 22:23:48 | 只看該作者
ng3c 發表於 2015-3-1 18:56
DJI返修地址是:广东省深圳市南山区科技园南区粤兴一道9号香港科技大学

产学研大楼6楼 返修中心吴小姐收 返 ...

但係寄返去dji仲貴過換摩打。。。
kendcsxaz 發表於 2015-3-3 11:11:01 | 只看該作者
MCWOOD 發表於 2015-3-2 22:23
但係寄返去dji仲貴過換摩打。。。

你咪比佢整羅,整完以後有嘩事,dji唔會同你保,條數有排計!
hotfire009 發表於 2015-3-3 13:24:02 | 只看該作者
我都曾在星際買過所謂行貨P2V+,用了兩星期個云台就無故自己FING頭,星際鋪頭話要攞去荔枝角總代理維修,結果在荔枝角整完重一肚氣,越整越衰,佢話要自費換個新云台要五千幾,由於我已對佢無信心,所以無揾佢換,結果我又走去位於觀塘另一代理換云台,因為價錢重平小小,該店員又遊說我換埋新摩打,電變和新槳等等,要成二千幾找數,但過一排問其他鋪頭同樣維修,發覺完來觀塘代理食水好深,算吧錢洗了唔緊要,但玩了無幾耐,有一次發覺其中一摩打突然無動力,成部四軸跌落海,唔知是否換摩打問題引致失控,無從稽考,因屍骸都揾唔番,從本人的痛苦經歷,可知所謂代理質素係怎樣的
 樓主| MCWOOD 發表於 2015-3-3 17:05:46 | 只看該作者
師兄,如果我當日飛既時侯壞,我想我部機會一樣直飛落海。。。
 樓主| MCWOOD 發表於 2015-3-3 17:17:08 | 只看該作者

I just check the DJI web site these are the authorized dealer in Hong Kong

1. FLYING-HOBBY
2.Magic Sky International Ltd.
3.Windrider R.S.B Aviation Ltd.

飛攝新手 發表於 2015-3-3 17:18:45 來自手機 | 只看該作者
MCWOOD 發表於 2015-3-2 00:04
佢整,不過要比150整摩打. 電變要比188

寄順豐應該幾十蚊搞定喔,不會貴啊
 樓主| MCWOOD 發表於 2015-3-3 18:03:13 | 只看該作者
ng3c 發表於 2015-3-2 09:16
DJI 港澳一級XX代理商 ,   如果唔得閒上深圳速遞返去整囉

越想越驚,都係寄返深圳
我其實有send email DJI,不過未有回覆。我一定要聯落到先可以寄。可唔可以直接打電話?