RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2029|回復: 2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手請教..tamiya frog..

lawto11 發表於 2015-3-10 11:09:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好..我岩岩加入RC既家庭...細細個已經好想玩不過玩唔起...
買左架1/10 既青蛙仔黎玩

想請教一下...
1) 我想幫青蛙仔換拎....但好似見廣華街D拎唔係幾岩青蛙仔用? 係咪無就咁買就用得既拎?

2) 上網搵過下資料...見雙星有一種叫wheel adaptor 既野...係咪用左佢就OK? 想問下大家知唔知邊有貨?
     http://www.rcmart.com/tamiya-539 ... dapter-p-18599.html

3) 其實係因為上網見到呢架青蛙仔對拎好靚...好想跟...
     https://www.flickr.com/photos/go ... thetics/3069486768/

萬分感激...
soup_soup 發表於 2015-3-10 11:52:54 | 只看該作者
我最近都入咗部 THE FROG,要換後鈴的確係要用 TAMIYA 53913 轉接器,我最近去過宏記,又去過偉高問過有無呢件野,佢嘅答覆係無咗好耐喇,如果要訂要等兩三個月,但我好好彩,最後一套比我喺觀塘智高搵到,不過我重需要多兩三套,所以唯有托個朋友今個月尾去日本幫我搵搵喇!

樓主| lawto11 發表於 2015-3-10 12:24:05 | 只看該作者
好羨慕..............

想請教下有咩拎好介紹?

我淘寶仲見到有改前避震做油壓既件...