RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2314|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

終於都買入traxxas revo3.3不過有好多問題要問

dy12523 發表於 2015-3-12 07:26:58 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
1.引擎應該點樣磨合?
2.轉向好似轉都好慢,係咪要換大力servo先好?
shanfung700 發表於 2015-3-12 20:18:52 來自手機 | 只看該作者
磨合, 我唸好難用文字講得你明,師兄去youtube search或者係油車討論區search一F
shanfung700 發表於 2015-3-12 20:21:46 來自手機 | 只看該作者
又或者揾玩開油車朋友教路,磨合要有心機又要又心得!磨得好,對日後副偈嘅表現同耐用都好有幫助!反之,就麻煩多了!
RS60 發表於 2015-3-12 22:33:25 | 只看該作者
How much pls
965 發表於 2015-3-13 01:04:22 | 只看該作者
Servo should be powerful enough .. you got the dual servo, right? ~ 250oz with 6v, 270oz with 6.6, more than enough. make sure your rx battery is charged.

Traxxas Nitro cars/truck do come with a good DVD, you just need to follow ...quite straight forward.

www.traxxas.com
shanfung700 發表於 2015-3-13 07:11:11 來自手機 | 只看該作者
用過2隻Futaba, S9402 Servo力度剛好,反應超快,而且價錢可接受
 樓主| dy12523 發表於 2015-3-13 21:29:05 來自手機 | 只看該作者
唔該哂師兄
 樓主| dy12523 發表於 2015-3-15 20:31:18 來自手機 | 只看該作者
又有問題喇,我有支mt4s控唔知可唔可以換,因為原裝支控有個製可以用後波
 樓主| dy12523 發表於 2015-3-15 20:31:55 來自手機 | 只看該作者
同埋點個副引擎溫得好呢?
hcchan 發表於 2015-4-8 16:09:14 | 只看該作者