RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3359|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

淘寶的一些套裝到手飛250FPV可以嗎?

lawlaw36 發表於 2015-3-12 21:51:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
見淘寶的一些套裝到手飛250FPV四軸摺機,有些大約$1000左右,大家覺得可以嗎?
isaac006 發表於 2015-3-12 22:22:43 | 只看該作者
any link?
 樓主| lawlaw36 發表於 2015-3-12 23:59:19 | 只看該作者
zivtong 發表於 2015-3-13 08:28:18 | 只看該作者
可以,但其實標準配置唔計控,香港都係1000樓下有啦
我見YAHOO拍賣打CC3D 都會搵到套裝

我建議你買果套野,加自己配控 控平平地可選DEVO 7

但仲有一個最大問題,玩250 唔玩FPV等如 浪費
你要另配鏡頭,圖傳接收,發射,LCD MON 都要成千銀

樓主| lawlaw36 發表於 2015-3-13 14:58:03 | 只看該作者
唔該 zivtong ,我有以前玩電直6ch 的控 dks k-7xii 同 華記2603 唔知玩FPV可唔可以呢 ,買一個DEVO 7唔係多$,但如果我岩岩玩穿越機,$用來買d鏡頭圖傳接收 重有多d parts

你要另配鏡頭,圖傳接收,發射,LCD MON 都要成千銀???呢d岩岩玩有冇咩题意一下?
zivtong 發表於 2015-3-13 16:37:03 | 只看該作者
你有控就更加唔駛買淘寶果套啦,買YAHOO果SET就OK LA
其實圖傳都係STANDARD野, 想方便就買LCD MON 連接收一體化
機上就用TS5823 果類就OK
CAM  用"FPV 鏡頭" 來找
淘竇會搵到啦
 樓主| lawlaw36 發表於 2015-3-13 16:39:37 | 只看該作者
唔該 zivtong
Firebird_hk 發表於 2015-3-15 23:50:42 | 只看該作者
if you have no experience building, buy Jumper 250 la. finish building in 40 minutes
jackyjacky 發表於 2015-3-16 03:21:15 | 只看該作者
KooLio 發表於 2015-5-11 11:34:47 | 只看該作者
Firebird_hk 發表於 2015-3-15 23:50
if you have no experience building, buy Jumper 250 la. finish building in 40 minutes

想問下呢隻Jumper 250 好唔好飛?  
新手咩都冇仲有咩要買? 飛控唔同大家用開的CC3D, 問題大不大呢??
唔該晒!

donaldphchan 發表於 2015-5-13 13:23:58 | 只看該作者
自己砌有更大成功感
TRANSFORMERS 發表於 2015-5-13 17:29:41 | 只看該作者
新手要買嘅物品如下 :
1) 遙控器(新手要平可買 DEVO 7 大約 $4XX)
2) 240 / 250 機架(大約 $1XX - $3XX)
3) 摩打 X 4 (初玩多數銀燕 1806 / 2204 @$6X-$8X)
4) 12A 電變 X 4 (@$4X)
5) CC3D 飛控 ($90)
6) 電 3S 11.1V 2200mah (@$7X-$1XX)
7) 5045 槳 (大量)
有齊以上物品 set 好基本可以飛得(望住飛)
要玩埋穿越就要加以下物品
1) 圖傳發射機($1XX - $3XX)
2) 圖傳接收機($1XX - $3XX)
3) 7 吋 Mon ($1XX - $1XXX)
4) 鏡頭 ($3X - $4XX)