RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2161|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

buggy啤呤更換保養

benz1625 發表於 2015-3-20 12:52:00 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Buggy 啤呤你地幾耐會保養更換,會佩返膠蓋既定金屬蓋既啤呤多?同埋去邊度佩會最易佩得齊8仔buggy既常用size,或者有冇除原廠外,有其他牌子既一套全車啤呤kit買?唔該咁多位師兄
chuiho888 發表於 2015-3-21 20:46:11 | 只看該作者
我會用到D啤呤起沙轉得唔順先換!
Bearing Try to find this http://www.rcmart.com/ball-bearing-c-108.html
 樓主| benz1625 發表於 2015-3-23 11:54:18 來自手機 | 只看該作者
上佢網睇無我要既size, 一係要成套買!
貓仙人 發表於 2015-3-23 12:05:03 | 只看該作者
無特別要求又唔係幅機器用的話
去啤令行配。。。新田地已經有2間。。。
 樓主| benz1625 發表於 2015-3-23 21:35:01 | 只看該作者
貓仙人 發表於 2015-3-23 12:05
無特別要求又唔係幅機器用的話
去啤令行配。。。新田地已經有2間。。。

師兄你去邊間佩多,想佩返膠封邊既啤呤!難唔難佩到8仔buggy常用既size?
貓仙人 發表於 2015-3-23 21:47:24 | 只看該作者
正常啤令行都有的。。。我又無乜考究到咩啤令好用D。。。求其佢比咩我轉得順就算。。。不過如果係無準確尺寸比人。。。就最好帶舊啤令去配。。。
 樓主| benz1625 發表於 2015-3-24 00:10:10 來自手機 | 只看該作者
貓仙人 發表於 2015-3-23 21:47
正常啤令行都有的。。。我又無乜考究到咩啤令好用D。。。求其佢比咩我轉得順就算。。。不過如果係無準確尺 ...

唔該哂師兄!做下功課睇返manual用咩size再去搵搵