RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3107|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[產品建議] 想問下CX20

Syn 發表於 2015-3-28 22:36:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問CX20其實係抄DJI咩款??

1月頭果時買左架X5C玩航拍試下...

點知越黎越鍾意玩,..日日玩兩個鐘到

跟住早兩個星期係淘寶買左兩架 有GPS一建番航同無頭功能兩舊水人仔一隻....好似覺得無頭功能時得時唔得...一建番航功能偏差都好大..直情唔用好過用...如果買CX20會唔會都係咁?

不過呢三架都可以由地下飛都3X樓都OK..我係大埔某屋邨玩...在上我就未試過...應該仲有得上...

而家又想買多架...但想玩埋FPV...預個筆直2K-4K到

唔知簡咩好..排左幾日貼
CX20見呢到好少人用...我見佢有款係開源版..其實係有咩用?

FREE X...就貴少少..呢到比較多人建議用..同埋好似PRO D...因見佢有個飛行會籍教你點SET同不斷有軟件更新....CX20係咪無???

FC40 見呢到有人話FPV飛到100米但畫面會斷...應該唔會點諗呢隻

另外SIZE 我想有30X30CM左右...仲有咩好建議

唔該各位先..THZ

樓主| Syn 發表於 2015-3-28 22:38:01 | 只看該作者
我預玩2.3個月左右一定會在換機...
 樓主| Syn 發表於 2015-3-28 23:12:18 | 只看該作者
byuen 發表於 2015-3-29 07:53:17 | 只看該作者
如果得呢兩隻揀, 咁就緊係偉力 V303 啦
 樓主| Syn 發表於 2015-4-1 04:58:26 | 只看該作者
byuen 發表於 2015-3-29 07:53
如果得呢兩隻揀, 咁就緊係偉力 V303 啦

V303好過CX20 D咩???

byuen 發表於 2015-5-5 09:13:11 | 只看該作者
V303 用零度飛控外置指南針, 穩定性高, 有原廠 or 副廠 osd, 玩 FPV 啱晒.
CX20 啲飛控轉咗幾次, 如果用大飛鯊或者零度就好 d, 原廠 motor 唔掂, CX20 發射接收更加係死症, 成日幾廿米都失聯回航... 伏機!
rickysuper 發表於 2015-5-5 11:07:09 | 只看該作者

現在買cx-20是open source版。OK既。雙天線接收好d喇,我玩左一個月都未走佬。但個GPS麻麻,唔多準。所以都係玩玩下眼見到為實。多數用氣壓定高,好少用GPS定位。

但依家就唔好買喇,cx-22都就出.......
http://www.cxhobby.com/products/hangpai/20150420_173.html