RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2510|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新寵新寵 ... Y6

amlzeus 發表於 2015-4-5 14:40:44 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

自從玩完隻RD290之後 , 一直對高速形多軸好有興趣 , 本來SKY HERO SPY如無意外應該算係娛樂機目前最快 , 但係自己已經有隻SKY HERO LITTLE , 又唔鐘意得排骨 , 無意中發現呢隻機架 , 個人覺得幾靚仔 , 完全岩哂心水 , Y6真係無得彈 , 速度同機動性堅係勁 , 可惜自己技術未到家 , 一比盡油就操控唔到 , 雖然一定比 6S SPY 164KM/H 慢得多 , 但係 3S 油門全開起飛都有 25M/S , 應該都可以過百(掛 ) ... 本來呢隻架如果用Y4或者Y3可以摺 , 不過唔係幾多飛控支持Y4 , Y3特技機又無興趣 , 所以直接廢左可摺改為高速Y6 ...  爽爽爽 ...
自己技術堅差 , 費事出醜 , 等約到D高手出黎代飛再拍片上黎 ...

henry_lok 發表於 2015-4-5 19:53:45 | 只看該作者
祈待試機片
pman 發表於 2015-4-7 17:35:30 | 只看該作者
C hing 想知伱隻Sky Hero little係用乜configuration? 乜麽打电變?
 樓主| amlzeus 發表於 2015-4-7 19:14:27 | 只看該作者
pman 發表於 2015-4-7 17:35
C hing 想知伱隻Sky Hero little係用乜configuration? 乜麽打电變?

我用NAZA M LITE , TM AIR350 , 9443 , 3S4S電都有用 , 睇心情 ... 但係其實2213唔多岩用 , 最好用返28XX ... 因為2213焗住最大用9"槳 , 如果唔係好容易會打殼 , 8"槳形又唔多歡喜 , 最想用返原廠摩打 , 但真係落唔到手 ...
pman 發表於 2015-4-9 23:06:07 | 只看該作者
thanks Ching!!