RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5343|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

walker 36電直昇機

大b 發表於 2006-2-20 11:18:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問:  walker 36電直昇機 ,用邊隻牌子無碳刷摩打,鋰電及鋰電差機好 ??? 要價格適中 ??
cnights 發表於 2006-2-20 11:36:41 | 只看該作者
好多人玩 36...
因為平??
zivtong 發表於 2006-2-20 12:29:44 | 只看該作者
的碓係平~
好多機友 玩左好耐航線又唔想 把愛機cup壞
見好多人都買多隻 #36 來 學cup機..炒左都冇咁心痛

小步 發表於 2006-2-20 13:17:57 | 只看該作者
加上36調教合理正飛在400級電直中算十分穩定,不用大量花費

不過都係個句,空機ONLY...套機,就真係睇你彩數了
cnights 發表於 2006-2-20 14:23:45 | 只看該作者
隻野whole set幾銀a??
當然唔計控la..
nuts2006 發表於 2006-2-20 14:42:16 | 只看該作者
原帖由 cnights 於 2006-2-20 14:23 發表
隻野whole set幾銀a??
當然唔計控la..

你想邊個答先~
小步 發表於 2006-2-20 14:54:18 | 只看該作者
架機$400幾, Servo可用Esky ,係Pitch 個隻用TowerPro
其他電子野一樣..

我架36唔計控都over4千
zivtong 發表於 2006-2-20 15:00:34 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2006-2-20 14:54 發表
架機$400幾, Servo可用Esky ,係Pitch 個隻用TowerPro
其他電子野一樣..

唔計控 , 用esky 同towerpro 野 點解 用上4k野
願聞其詳
zivtong 發表於 2006-2-20 15:03:27 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2006-2-20 13:17 發表
加上36調教合理正飛在400級電直中算十分穩定,不用大量花費

不過都係個句,空機ONLY...套機,就真係睇你彩數了

唔係睇彩數, 係一定唔掂

我未聽過有人用到佢跟來果隻 walkera gyro 同埋 佢果支垃圾控
真係送比我都要收番你錢先肯要
zivtong 發表於 2006-2-20 15:11:05 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2006-2-20 14:54 發表
其他電子野一樣..

問多樣野..esky 同 towerpro 分別係邊樹 ?
towerpro 係用9g 定 5g?

我曾用過5g 真係好垃圾,衰過 esky 好多~

我依家隻x400 ele 同ali 都係用 esky
但推pitch 就用 gws naro srandard
尾servo 你又用咩呢 ? 我用 877

話時話,我 x400 $600, esky servo$35x2, gws serveo $75, 877 $200, gy401 $900,400f motor $100 (2手)  align25a $350(以家唔知咩價,應該平o的,年幾兩年前貨), 接收就用當年 3810 套控跟既 9ch rx (唔知你計唔計)

都係2k幾咋wor....
小步 發表於 2006-2-20 15:28:01 | 只看該作者
你連飛都未掂

我架36重料唔比呀?\

請你小心用詞 - 壇主示

zivtong 發表於 2006-2-20 15:34:56 | 只看該作者
另外之前有機友分享過佢隻 36config~ 我見過 cup到機~ 不錯~:

轉載only~:

我打算用e隻機仔來學飛, 因為cheap炒爛唔會心痛.
大陸servo四隻                            = 1xx
大陸第一代Zoom headlock Gyro = 240
大陸36機身                                 = 4xx
cheapcheapGWS6ch                   = 1xx
400dh outrunner                        = 300
鳳凰25a                                      = 4xx
名牌3 e model 1800mah 12c 電  = 200
總數 = 1xxx

如果想再平dd可以用大陸BL motor & ESC = 1xxx - 4xx
=都係1xxx

天照 發表於 2006-2-20 16:00:52 | 只看該作者
留意用字,唔好再張貼互相挑戰攻擊對方言論

壇主示
cnights 發表於 2006-2-20 16:48:12 | 只看該作者
原帖由 zivtong 於 2006-2-20 15:34 發表
另外之前有機友分享過佢隻 36config~ 我見過 cup到機~ 不錯~:

轉載only~:

我打算用e隻機仔來學飛, 因為cheap炒爛唔會心痛.
大陸servo四隻                            = 1xx
大陸第一代Zoom headlock Gyr ...

而好似幾低玩wow...
真是抄了都唔心痛
:p
dicky20 發表於 2006-2-20 18:03:25 | 只看該作者
4k真係上到盡,其實係肯一開始狠狠擲一筆日後會輕鬆好多

小步 發表於 2006-2-21 09:40:28 | 只看該作者
可用以下平價config
36 新版Body
FILL 3800kv Brushless Motor   
TowerPro 30a esc
futaba gy240  上得400級就唔好省個gyro
ESKY 9g SeRVO 4隻
Lipo 1800~2200mah 12C~15C電
當然仲有遙控個SET ..睇你買咩class  2xxx~3xxx都有  e.g. JR2610~JR9X

加加mei mei都唔平
平左個機身,但36飛航線真係無敵,飛上黎穩到我有o的悶
比較起450級機佢十分好炒,來來去去都係橫,直軸大槳
小步 發表於 2006-2-21 09:44:11 | 只看該作者
當然,玩升級都得o既
cnights 發表於 2006-2-21 10:08:04 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2006-2-21 09:44 發表
當然,玩升級都得o既

HAHA...
下次post個video來睇睇
:p
nuts2006 發表於 2006-2-21 13:28:01 | 只看該作者
唔係wor, 36個機架好易broken~

果次炒...mix arm 又斷, d 波波頭重唔見左tim~
小步 發表於 2006-2-21 18:33:07 | 只看該作者
我成班友玩機,有好多450,有xl有se
炒起來傷得最少係36
睇你落地前識唔識收油,唔係咩機都死
如果相同炒法450落地,散o既野仲多

有次我IDLE2 cup住 冇電直插沙石地,念住今次一定GAMEOVER
點知都係橫,直SUB大槳腳架..
加mei都係$100多o的