RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3086|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想問MINI INFERNO用SERVO

tom001 發表於 2007-4-14 11:20:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如果個SERVO死左,可唔可以用出面買到O既新MINI SERVO用回跟車O既接收嗎?

如果唔可以可以係KWS買到跟車O既SERVO嗎?

唔該各位先
omecon2000 發表於 2007-4-14 21:05:36 | 只看該作者
KWS原裝跟車SERVO有得賣
 樓主| tom001 發表於 2007-4-15 01:14:05 | 只看該作者
咁大約幾錢呢
呀瘋 發表於 2007-4-17 16:34:15 | 只看該作者
$160-$180一隻=口=\\\
AMAT 發表於 2007-4-17 16:42:05 | 只看該作者
如果你講原裝果隻呢,出面應該未必有得賣O架喇........

通常O既做法係用返1/10果O的,剪咗隻耳仔就用得.

但一換就真係要連接收電變換埋先掂.

真係一定要換返原裝果隻就要等二手囉.

我自己都有一SET,但我要SERVO連埋果個接收電變加遙控我先會賣.
jcralli 發表於 2007-4-18 00:04:13 | 只看該作者
原裝servoKWS 幾間都有, 只售$110-120, 我都燒過servo.......

原裝servo渣得很.. 之後無耐又再壞(一個月內) .

如果諗住長玩, 不如換晒電變, 接收, 再換金屬齒servo, 咁就ok.
agentjerry 發表於 2007-4-18 18:21:45 | 只看該作者

kws鴻昇對面的shop?

kws鴻昇對面的shop?
do u have the name and tel no of kws鴻昇對面的 兩間 mode shops?
looseman 發表於 2008-2-1 13:51:33 | 只看該作者
Futaba s3153, s3154...s3155 are useable for RC18 1:16 series, USD 2x-5x....
yes...i think upgrade full set is the better way too
blackhawk 發表於 2008-2-14 15:17:28 | 只看該作者
khho01 發表於 2008-5-7 16:37:10 | 只看該作者
michaeltam 發表於 2008-5-30 20:03:52 | 只看該作者
最主要係Kyosho 原装Servo是四針的, 如果換, 可去KWS 鍵X 購買. 但老實講, 可以用'化學'來形容. 我都購買過一隻, 除非唔撞, 一撞即死. 結果全部換哂, Futabx 接收($120), 金屬齒Servo($160), TP Mini ESC($180). 行9.6充電. 換摩打齒和摩打, 速度OK 快.