RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3015|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Kyosho M24 Heli

Evo5 發表於 2006-2-22 11:51:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Kyosho second for $800 ok ng ok ?
Is this very difficult to fly ?
小步 發表於 2006-2-22 12:08:20 | 只看該作者
好唔好飛.....  新機唔炒就可以
問題多多...... 電池容量小,飛幾分鐘就冇,可改11.1v鋰電,不過好易燒版,燒左冇得整
                   pe槳,一少就冇,不過可以買~唔平
                   同其他fp仔一樣,但唔知貴咁多做咩
                   早期Design , 性能比不上現代的fp仔.

咁...你仲會唔會買o丫.?

幾百蚊買架FP仔好過.
zivtong 發表於 2006-2-22 12:59:34 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2006-2-22 12:08 發表
問題多多...... 電池容量小,飛幾分鐘就冇,可改11.1v鋰電,不過好易燒版,燒左冇得整
                   同其他fp仔一樣,但唔 ...

我覺得 m24跟既 m24 槳好正~ 我自己既esky fp 都係用佢~
pe槳 太浮~ 易爛~不過$15-20一對 確係抵玩

聽講可以用11.1v 但真係唔好長時間玩~ 4min到 要抖一抖~

聽講原來拆開m24既電子部份 係有兩個vr 即係可以tune rudder gain啦~

仲有 esky fp1 同 jabo 同smartech,colco.....什至, piccolo 都比 kyosho m24 早出世,
m24絕對不是過時產品 只係佢有佢既獨特design

但本人同意 m24 唔太好飛
 樓主| Evo5 發表於 2006-2-22 13:16:37 | 只看該作者
oh

樓主| Evo5 發表於 2006-2-22 13:18:17 | 只看該作者
原帖由 zivtong 於 2006-2-22 12:59 PM 發表

我覺得 m24跟既 m24 槳好正~ 我自己既esky fp 都係用佢~
pe槳 太浮~ 易爛~不過$15-20一對 確係抵玩

聽講可以用11.1v 但真係唔好長時間玩~ 4min到 要抖一抖~

聽講原來拆開m24既電子部份 係有兩個vr 即係 ...

I SEE ! THX !
 樓主| Evo5 發表於 2006-2-22 13:19:05 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2006-2-22 12:08 PM 發表
                   同其他fp仔一樣,但唔 ...

Sorry ! セ嘢係FP仔....小弟海陸都有掂....係未玩個空.....セ都唔識....請指教..THX !
好似有D叫普通飛有D叫3D right ? hm...有三 chan, 有四 chan, 但唔知有セ分別.
聽講鴨記有機賣..但飛唔飛到....好唔好飛....有冇零件.....就??
hm....原裝套機有セ好選擇....請給我一D牌子名..價格...可以嗎..?
唔介意就講埋邊間買抵D... 因我 lum 你資力都比較高... kekeke.....問你應該冇衰....
不過我有可能會問到D你覺得白痴的問題...希望你唔好太介意...因為真係未掂過
wave 發表於 2006-2-22 13:42:18 | 只看該作者
ESKY FP2 4CHANNEL , 都O.K.!
cnights 發表於 2006-2-22 13:55:07 | 只看該作者
一句
esky lama2,唔好買m24
鴨記6xx
屯門7xx
旺角9xx

不過又是那句..一定要他玩到俾你睇,而且是要hov到...
 樓主| Evo5 發表於 2006-2-22 13:56:53 | 只看該作者
原帖由 cnights 於 2006-2-22 01:55 PM 發表
一句
鴨記6xx
屯門7xx
旺角9xx

U mean hold 到 係空中 ??
cnights 發表於 2006-2-22 14:20:17 | 只看該作者
原帖由 Evo5 於 2006-2-22 13:56 發表

U mean hold 到 係空中 ??

是a...浮在空中...唔會移動....

因為lama好多機都有問題(大陸野是這樣)....所以一定要他show到俾你睇..你先好買...有些賣野俾你的地方會教一教你玩...
zivtong 發表於 2006-2-22 14:35:05 | 只看該作者
原帖由 cnights 於 2006-2-22 13:55 發表
一句
鴨記6xx
屯門7xx
旺角9xx

旺角 都係$ 6XX
bryannt 發表於 2006-2-22 16:14:52 | 只看該作者
原帖由 zivtong 於 2006-2-22 14:35 發表

旺角 都係$ 6XX

旺角邊道咁平?
有冇parts賣?
唔想下下去鴨記 ...
小步 發表於 2006-2-22 17:20:50 | 只看該作者
剛睇到post ...m24槳廿皮一對..我都買左幾對...呵呵
用來飛我架比人話係垃圾的華記4號仔.
真係唔知點解,我手上垃圾都飛得起,有些人就飛唔起
Sorry 我out左,我仲以為係n年前kws個價
不過都係個句.
大打機選擇,都唔好買m24..唔係你一定後悔

p.s. 遲出唔等於技術新..本日仔用太多時間develop M24 .
      但同時國產fp機已經十分成功,24出世時技術仲停在第一代FP仔時期

zivtong 發表於 2006-2-22 23:51:40 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2006-2-22 17:20 發表
剛睇到post ...m24槳廿皮一對..我都買左幾對...呵呵
用來飛我架比人話係垃圾的華記4號仔.
真係唔知點解,我手上垃圾都飛得起,有些人就飛唔起
Sorry 我out左,我仲以為係n年前kws個價
不過都係個句.
大打機選擇 ...

好老實 piccolo 千年唔變 算係第一代 fp, 冇人敢講佢唔好飛~

係未你

咁講 日本仔研發太耐呢 ?唔深究~

但係m24 design上唔覺有太大問題,
我覺得問題只係在於 佢份電子野
如果換上feda esc + pg03 + cn12 應該 都好好飛~
但要千幾蚊買架m24 再用幾舊水換晒o的電子野先好玩 又係幾那個

PS: M24槳20蚊對 where?確係平 ~
zifu 發表於 2006-2-23 00:24:08 | 只看該作者
小心買到mode 2,我每隻返來都要改,當然貴些.