RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7880|回復: 39
打印 上一主題 下一主題
收起左側

top force evo @ 競域

monkichi0210 發表於 2007-6-19 12:37:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
十多年前的相片.........
當年o吾知點解突然有批平價top force evo.出現好景......只係hk$650....所以幾個fd一人一架.....
NOVAK花果架是我的.......咁o岩果時我有玩開asso. T2.....所以就拆o左4支asso.油壓放落架top force evo.度........超強........
想返當年競域.......其實是個不錯的地方.......有冇brother响競域都留低過腳毛???????
中國人上太空 發表於 2007-6-19 12:50:53 | 只看該作者
而家呢架車已經係天價.....
beebee 發表於 2007-6-19 12:57:37 | 只看該作者
有呀~~競域個沙地場同"雙星叔叔"一齊玩...............好懷念
師傅東 發表於 2007-6-19 13:20:08 | 只看該作者
最記得揸車上去嗰條三十度角嘅斜路........................
 樓主| monkichi0210 發表於 2007-6-19 14:55:48 | 只看該作者

我試過坐的士........去到大斜路架老爺的士吾夠力上吾到.......放低我地自己行上去........上到去同死冇分別...........

師傅東 發表於 2007-6-19 15:17:18 | 只看該作者
原帖由 monkichi0210 於 2007-6-19 14:55 發表

我試過坐的士........去到大斜路架老爺的士吾夠力上吾到.......放低我地自己行上去........上到去同死冇分局...........

要上去競域玩車!一係操好啲体能,唔係點攞住咁多嘢由山腳行上去呀?!
一係揾到個冇咁粗心大意嘅司機揸的士車你上去!
嗰陣時我部私家車low得低得滯上唔到條三十度角嘅斜路,多數揸公司部貨van去,的士都坐過上去,但好多的士司機行到去條斜路就唔願/敢上埋去,話驚出事喎!
我試過有friend揸車上到半路,右邊頭轆跌咗落水渠,要另一個早到嘅friend由上面揸架貨車落去拖番佢上嚟!
bb149 發表於 2007-6-19 16:11:22 | 只看該作者
any more pic.
 樓主| monkichi0210 發表於 2007-6-19 16:32:04 | 只看該作者
原帖由 bb149 於 2007-6-19 16:11 發表
any more pic.

你是指topforce evo.的相還是競域的???
topforce evo.就差不多了......而在競域就真的影了不少相........例如我部team asso. B2 racing truck同我個fd部team losi XX-T等.........遲D scan完再post啦.........
beebee 發表於 2007-6-20 00:00:22 | 只看該作者
玩完車個人行落斜路走....個菠蘿蓋痛不欲生~~哈
minimini 發表於 2007-6-20 00:02:16 | 只看該作者
想當年去競域玩完一日.......勁攰.......辛苦過担泥......不過就好 enjoy........
beebee 發表於 2007-6-20 00:06:41 | 只看該作者
第一次入車場玩車~~競域沙地.....諗番都好興奮
minimini 發表於 2007-6-20 00:08:45 | 只看該作者
唔知仲有冇兄弟記得 "流水響" 呢 ??.......嗰個年代最 hit 係 Kyosho Stinger 改電車.....走平路 buggy.....
tiger1 發表於 2007-6-20 00:21:36 | 只看該作者
on road buggy probably was the most fun thing la.
minimini 發表於 2007-6-20 00:31:01 | 只看該作者
原帖由 frc 於 2007-6-20 00:26 發表
top force evo  快唔快架

all depends on what motor you are using .......& the gear ratio......更加重要嘅係你隻手指.....
 樓主| monkichi0210 發表於 2007-6-20 00:58:17 | 只看該作者
原帖由 frc 於 2007-6-20 00:26 發表
top force evo  快唔快架

正如brother minimini所講........好多因素影響........所以不懂答你快吾快........
但我可以說的是..........TOP FORCE EVO.可以說是一部好車...........放在今天也不會太輸蝕........
bb149 發表於 2007-6-20 01:06:23 | 只看該作者
原帖由 monkichi0210 於 2007-6-20 00:58 發表

正如brother minimini所講........好多因素影響........所以不懂答你快吾快........
但我可以說的是..........TOP FORCE EVO.可以說是一部好車...........放在今天也不會太輸蝕........

絕對同意
minimini 發表於 2007-6-20 01:12:14 | 只看該作者
原帖由 frc 於 2007-6-20 01:09 發表
是一部好車..我睇得出 ..部車真係好型..綠色架出面賣幾錢.同黑色部有咩唔同呢

discontinued item...... ........you can try try ebay or yahoo jp ........but the price won't be cheap.......
bb149 發表於 2007-6-20 01:27:39 | 只看該作者
TOP FORCE EVO. 記得當年同孖星叔在鬼域拍住跳真係好開心
還有好懷念朝叔D歺長面
tiger1 發表於 2007-6-20 08:07:35 | 只看該作者
Young man.....
gavl 發表於 2007-6-20 08:31:55 | 只看該作者
我最記得孖星叔個女女!