RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: chtam
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日買咗架車

樓主| chtam 發表於 2007-6-23 09:18:29 | 只看該作者

回復 #18 地獄羊咩仔 的帖子

想請問我見到有隻MC800 & MC800-V2同我隻MC330有乜分別 ? 睇吓使唔使換過 .
naked_naked 發表於 2007-6-23 09:49:51 | 只看該作者

極x

比較老實..應該唔會老點

正...全新品
minesr34gtr 發表於 2007-6-23 13:57:48 | 只看該作者
原帖由 chtam 於 2007-6-23 09:18 發表
想請問我見到有隻MC800 & MC800-V2同我隻MC330有乜分別 ? 睇吓使唔使換過 .

玩住先la!夠玩架la!到您想玩低d't'既motor先換都未遲
ex10當然好la!不過連2.4g全新要成$3k,如果長玩既話,都ok
如果玩下既話就2pl la

樓主| chtam 發表於 2007-6-23 14:08:56 | 只看該作者
原帖由 minesr34gtr 於 2007-6-23 13:57 發表

玩住先la!夠玩架la!到您想玩低d't'既motor先換都未遲
ex10當然好la!不過連2.4g全新要成$3k,如果長玩既話,都ok
如果玩下既話就2pl la

我本身有支 2PL (AM 玩緊 Mini Z) , 如果$200 只買个 Am 接收玩 , 部車會吾會反應幔或其它問題 ?
minesr34gtr 發表於 2007-6-23 14:24:44 | 只看該作者
原帖由 chtam 於 2007-6-23 14:08 發表

我本身有支 2PL (AM 玩緊 Mini Z) , 如果$200 只買个 Am 接收玩 , 部車會吾會反應幔或其它問題 ?

都ok既,依家好多人都係用am(包括我)
可以既話buy個2手Am接收(如2手區有既話)
無既話buy個平d既,玩住先la
到時再換10仔都未遲
UPS 發表於 2007-6-23 14:56:29 | 只看該作者
原帖由 chtam 於 2007-6-23 14:08 發表

你支2PL 好似用唔到Digital servo
frienddicky 發表於 2007-6-23 15:00:10 | 只看該作者
想平平地咪買個3pm-2.4g囉,千零蚊
gegegum 發表於 2007-6-23 15:14:36 | 只看該作者
原帖由 UPS 於 2007-6-23 02:56 PM 發表

你支2PL 好似用唔到Digital servo

用到! 冇問題! 只係用佢唔盡!
Fanta 發表於 2007-6-23 15:16:18 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2007-6-23 15:14 發表

用到! 冇問題! 只係用佢唔盡!

點解既?
 樓主| chtam 發表於 2007-6-23 16:08:33 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2007-6-23 15:14 發表

用到! 冇問題! 只係用佢唔盡鎹!

點解既?
gegegum 發表於 2007-6-23 16:13:18 | 只看該作者
因為支槍反應唔夠佢快!
 樓主| chtam 發表於 2007-6-23 16:13:47 | 只看該作者

回復 #27 frienddicky 的帖子

I think I will use my 2pl + 買个Am 接收 ( about $200 ) or buy Ex10 2.4G ( about 3K ).
gegegum 發表於 2007-6-23 16:20:34 | 只看該作者
其實玩drift, 2pl都好夠用, 10仔虛榮可能大過功能! (我就係! )
 樓主| chtam 發表於 2007-6-23 16:27:16 | 只看該作者

回復 #33 gegegum 的帖子

Thank you , I will think about this .
gegegum 發表於 2007-6-23 16:37:14 | 只看該作者
你好似未買電同差機喎! 你果$3xxx, 不如用黎買個好d差機同多幾排電啦! 有剩你仲要買頭單, 油壓, 彈弓....., 架車爭8粒bearing, 有冇買呀?
 樓主| chtam 發表於 2007-6-23 16:50:17 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2007-6-23 16:37 發表
你好似未買電同差機喎! 你果$3xxx, 不如用黎買個好d鮋差機同多幾排電啦! 有剩你仲要買頭單, 油壓, 彈弓....., 架車爭8粒bearing, 有冇買呀?

I have two charger (imax B5) only.
Need to buy below (copy from your early post)
1. 頭單向 ~ $200
2. 尾直濕 ~ $56
3. 金屬油壓 ~ $400
4. 鈦彈弓 (前中, 後軟) ~ $100
全車bearing唔知你齊唔齊, 另外買多兩排電啦!
Any more or buy drift package plus later when it arrived HK  . (It was no stock yesterday)
gegegum 發表於 2007-6-23 16:53:46 | 只看該作者
唔記得之前講過添!
minesr34gtr 發表於 2007-6-23 17:13:28 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2007-6-23 16:20 發表
其實玩drift, 2pl都好夠用, 10仔虛榮可能大過功能! (我就係! )

虛榮<<我都想
月尾就出糧la!
gegegum 發表於 2007-6-23 17:18:10 | 只看該作者
原帖由 minesr34gtr 於 2007-6-23 05:13 PM 發表

虛榮

咁就一齊虛榮啦~~~~~~~~~~~~~~~
買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦! 買啦!
Fanta 發表於 2007-6-23 17:40:16 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2007-6-23 16:13 發表
因為支槍反應唔夠佢快!

....咁我咪哂左我個SERVO羅...

我用緊SANWA ERG-VR...

但係用緊支FUTABA T2PCKA...