RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: chtam
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日買咗架車

小dede 發表於 2007-7-5 11:00:16 | 只看該作者
原帖由 chtam 於 2007-7-5 10:54 發表
Thanks  遙控工房  各位師兄, 之前乜都唔知 , 好在依道D師兄好熱心 ,好快學到好多 ,  以下係日日上工房兩星期後結果 .  
(買先 , 又要返工 , 要慢慢先砌)

我只可以講  有錢人
長崎良尾 發表於 2007-7-5 12:06:38 | 只看該作者
Thanks  遙控工房  各位師兄, 之前乜都唔知 , 好在依道D師兄好熱心 ,好快學到好多嘢 ,  以下係日日上工房兩星期後嘅結果 .  
(買咗先 , 又要返工 , 要慢慢先砌)

....一睇就知中左毒....
jovychow 發表於 2007-7-5 13:08:11 | 只看該作者
中毒中到不能自拔 大窩口等
gegegum 發表於 2007-7-5 17:37:20 | 只看該作者
一次過買咁多! 都唔知玩邊架好!
stig 發表於 2007-7-5 19:25:42 | 只看該作者
Thanks  遙控工房  各位師兄, 之前乜都唔知 , 好在依道D師兄好熱心 ,好快學到好多嘢 ,  以下係日日上工房兩星期後嘅結果 .  

勁....我諗一定過萬 =.="
minesr34gtr 發表於 2007-7-5 21:01:11 | 只看該作者
您真係幾有錢喎
想問下您成set ex10+2.4g買左幾$呀,我過幾日想buy呀~
想參考下d價錢
thx
 樓主| chtam 發表於 2007-7-5 21:53:54 | 只看該作者
Set ex10+2.4g - around $13xx + $14xx .  
Hope you can buy cheaper than me .
man1903 發表於 2007-7-6 03:45:05 | 只看該作者

回復 #87 chtam 的帖子

我早一年嘅時侯都曾經有過一支ex10,用黎玩mini z....但我想請問2.4g係乜黎架?
 樓主| chtam 發表於 2007-7-6 13:34:20 | 只看該作者
原帖由 man1903 於 2007-7-6 03:45 發表
我早一年嘅時侯都曾經有過一支ex10,用黎玩mini z....但我想請問2.4g係乜黎架?

Spektrum 2.4G for EX10
man1903 發表於 2007-7-7 04:13:18 | 只看該作者
如果我無估錯應該係對加強發射訊號有好大幫助!
man1903 發表於 2007-7-7 04:21:13 | 只看該作者
敢問各位師兄,樓主所買嘅~我相信有一定嘅戰鬥力....
但如果我宜家入行玩1/10drift~~咁我跟樓主買定有冇其他更好嘅提議呢?
我'筆正'$2500-3000!
Thank you!!!
stig 發表於 2007-7-7 13:09:46 | 只看該作者
原帖由 man1903 於 2007-7-7 04:21 發表
敢問各位師兄,樓主所買嘅~我相信有一定嘅戰鬥力....
但如果我宜家入行玩1/10drift~~咁我跟樓主買定有冇其他更好嘅提議呢?
我'筆正'$2500-3000!
Thank you!!!

我都係岩岩入行, d人都係介紹我買
Yokomo Drift plus($1400) + 車殼($200) + Yokomo D1 19T motor ($205) + 其他電子野 就差唔多 2500~3000 ^^
ewltang 發表於 2007-7-7 13:32:45 | 只看該作者
我本來都係預買三千零蚊野

但最後埋單都用左~$5000

Yokomo Drift plus($1400) + 車殼+PS油($200) + Yokomo D1 19T motor ($205) + 其他電子野(LRP4.1電變$500, Blue Blue 631MG Servo$200, 最平既FUTABA FM搖控+Receiver$530)

我貪心買左三排電,兩排EASTPOWER一排Intellent 4200mAh+片仔等等($700),19T省電可以玩到~35-45分鐘一排

咁樣都已經$3800,我朋友叫我果陣都同我講$3500落樓,最後都唔得。仲未計其他補品(例如頭單,中單等),有D甚至有錢都無得賣
stig 發表於 2007-7-7 13:35:25 | 只看該作者
19T 可以玩到 35~45 mins ? 有咁多咩 ??
ming0916 發表於 2007-7-7 13:36:46 | 只看該作者
原帖由 ewltang 於 2007-7-7 13:32 發表
我本來都係預買三千零蚊野

但最後埋單都用左~$5000

Yokomo Drift plus($1400) + 車殼+PS油($200) + Yokomo D1 19T motor ($205) + 其他電子野(LRP4.1電變$500, Blue Blue 631MG Servo$200, 最平既FUTABA  ...

19t玩到35-45mins???
我玩黑豬都未玩到35mins wo
man1903 發表於 2007-7-8 04:52:51 | 只看該作者
搖控我有可以慳返
玩Hpi...星星...定Yokomo好呢?
Yokomo Drift plus其實係乜?....係咪kit咁解?
电子嘢...就必須,但仲有冇其他必須嘅補品呢?其功用又係乜呢?
Thank you!各位師兄我咁多問題,唔該!!!!

TODA 發表於 2007-7-9 02:27:32 | 只看該作者

真係有錢人...

樓主不如買埋 GP 玩啦!!

仲好玩呀!!
gegegum 發表於 2007-7-9 02:38:05 | 只看該作者
原帖由 TODA 於 2007-7-9 02:27 AM 發表

真係有錢人...

樓主不如買埋 GP 玩啦!!

仲好玩呀!!

都唔同玩法!
cyruschan 發表於 2007-7-9 02:42:21 | 只看該作者
原帖由 man1903 於 2007-7-8 04:52 發表
搖控我有可以慳返
玩Hpi...星星...定Yokomo好呢?
Yokomo Drift plus其實係乜?....係咪kit咁解?
电子嘢...就必須,但仲有冇其他必須嘅補品呢?其功用又係乜呢?
Thank you!各位師兄我咁多 ...

Yokomo Drift plus 係Yokomo Drift package o既upgrade版 但無連殼,有直"sub",Yokomo Drift package跟珠差
man1903 發表於 2007-7-9 03:41:03 | 只看該作者
原帖由 cyruschan 於 2007-7-9 02:42 發表

Yokomo Drift plus 係Yokomo Drift package o既upgrade版 但無連殼,有直"sub",Yokomo Drift package跟珠差

明白!!唔該!!