RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2680|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

求救~唔知點解會咁=.=

iCoke 發表於 2006-3-5 21:28:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日我岩岩出左鴨記買左套無刷電變同馬達~裝落部walker36到既 咁裝好晒就去玩啦~開頭我比小小油等佢轉定左就再比大油上啦 點知上唔到一尺部機就左右咁fing (唔係機尾啵係機頭 fing得好勁 勁到再比既話一定撞硬
果隻)姐係左側右側咁樣fing  究竟發生咩事會咁=.=?點救返佢???????

仲有一個問題 小第玩開honey bee e-004 我就買左套 30a無刷電變同 3200無刷馬達比部#36 我想問我可唔可以用呢set野比部e-004用呢???如果得既話 個電變應該插係部004既接收邊個ch 呢???
小步 發表於 2006-3-5 21:43:49 | 只看該作者
好去唔去..去鴨記.....哈
你個Gryo Sensitive 太大了...轉速高左..
tune 返細佢啦...
 樓主| iCoke 發表於 2006-3-5 21:55:42 | 只看該作者
點教細呀小步哥-o-???
zifu 發表於 2006-3-6 01:51:34 | 只看該作者
(唔係機尾啵係機頭 fing得好勁 勁到再比既話一定撞硬
果隻)姐係左側右側咁樣fing  究竟發生咩事會咁=.=?點救返佢???????

機頭呀,,,應該唔係gyro,
 樓主| iCoke 發表於 2006-3-6 04:46:35 | 只看該作者
咁點算呀>o<?
zivtong 發表於 2006-3-6 12:46:52 | 只看該作者
CG唔o岩~
轉數高但pitch高 會點頭得好勁
當然 成架機 既 機械部份..setting 唔好都有問題
好難講..
搵人睇下啦
zifu 發表於 2006-3-6 13:07:58 | 只看該作者
轉數不夠,pitch較高,大槳太緊,才會點頭,按情況是摩打電變問題

樓主| iCoke 發表於 2006-3-7 15:30:35 | 只看該作者
仲有樣野~我試過用手拎住佢比大油又冇fing啵 係係地下飛起佢就fing-.-

fp2 可唔可以落30a電變嫁?????????????????可以既話要點插????
zifu 發表於 2006-3-8 02:07:41 | 只看該作者
004 不可以用另加電變,用手搾當然唔會,除非架機fing 得很利害.落地就唔同,fing的頻率由最初小小,慢慢加大的,加到隻機fing散為止
 樓主| iCoke 發表於 2006-3-8 04:07:08 | 只看該作者
哦~~~
再煩小小問多個問題 cp2 會唔會比#36好飛d呢???? 因為我覺得fp2好好飛-  cp2又大約賣幾$到呢???
今日我買左舊 2sell 1800 鋰電同叉機比部fp2 又真係飛耐左同好力左啵   不過我又聽人講鋰電會叉爆電...........有d憺心 佢無情情爆咪好頭痕 比屋企人鬧死都似=.=  有冇d咩好意見點玩鋰電要注意既野教教小第@o@
唔該晒你zifu

樓主| iCoke 發表於 2006-3-8 15:53:53 | 只看該作者
哦~~~咁我買左既話係應該點插d ch呢???同埋我玩耐左覺得個魔打好似冇以前咁好力水  有冇d無刷電變魔打呢